На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Європарламент закликає ЄС ввести санкції проти Білорусі

20 січня 2011 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 1282 | Коментарів: 6
Новина  Європарламент закликає ЄС ввести санкції проти Білорусі
Європарламент закликає ЄС ввести санкції проти Білорусі Європейський парламент закликає ЄС ввести санкції проти Білорусі внаслідок розгону демонстрації протесту й арештів представників опозиції 19 грудня 2010 року.

Про це йдеться в прийнятій сьогодні на сесії в Страсбурзі резолюції.

«(Європарламент - УНІАН) закликає Раду ЄС, Єврокомісію та Верховного представника ЄС переглянути політику ЄС по відношенню до Білорусі, включаючи розгляд направлених економічних санкцій і заморожування будь-якої макрофінансової допомоги, що надається у вигляді кредитів МВФ, а також кредитні операції в рамках програм Європейського інвестиційного банку і Європейського банку реконструкції та розвитку», - написано в резолюції.

При цьому, депутати висловили переконання в тому, що допомога Білорусі в рамках Європейської політики сусідства має бути перенаправлена на підтримку громадянського суспільства.

Європарламент закликав Єврокомісію підтримати всіма можливими фінансовими і політичними засобами зусилля білоруського громадянського суспільства, незалежні ЗМІ (зокрема, телеканал Белсат, Європейське радіо для Білорусі та Радіо Рація) й одночасно відкликати допомогу, що надається державним ЗМІ країни.

У резолюції також міститься заклик до Єврокомісії розробити механізм реєстрації неурядових громадських організацій, які не змогли отримати реєстрацію в Білорусі з політичних причин, для надання їм можливості користуватися програмами ЄС.

Депутати закликали Єврокомісію продовжити й підсилити фінансову допомогу Європейському гуманітарному університету, що базується у Вільнюсі, для збільшення кількості місць для білоруських студентів, репресованих за свою діяльність на батьківщині й вигнаних із білоруських вишів.

Крім того, в документі міститься заклик до Ради ЄС, Єврокомісії й Верховного представника ЄС негайно відновити дію заборони на в‘їзд для вищого керівництва Білорусі, яке може бути причетне до подій 19 грудня, а також заморозити їхні активи. Ці заходи, на думку депутатів, повинні залишатися в силі, принаймні до того моменту, поки не будуть звільнені всі політичні в’язні.

Депутати Європарламенту закликали Раду ЄС розглянути можливість припинення участі Білорусі в «Східному партнерстві», зберігши таку можливість лише для громадянського суспільства країни.
Крім того, депутати закликали Раду ЄС і Єврокомісію інтенсифікувати роботу над директивами щодо переговорів із Мінськом про угоди про спрощення візового режиму і реадмісію.

У документі також висловлюється очікування, що країни-члени ЄС не «ослаблятимуть дії ЄС двосторонніми ініціативами з білоруським режимом, які підірвуть авторитет і ефективність Європейської зовнішньої політики».

Депутати також висловили думку, що такі спортивні події, як Чемпіонат світу з хокею 2014 року, не повинні проводитися в країні, в якій є політичні в’язні.

У документі висловлюється жаль щодо визнання виборів у Білорусі Росією та міститься рекомендація Єврокомісії провести консультації з країнами-сусідами Білорусі, які не є членами ЄС, зокрема, з Росією та Україною, з метою збільшення ефективності політики ЄС стосовно Білорусі.

У резолюції депутати Європарламенту засудили застосування сили до мирних демонстрантів 19 грудня 2010 року, затримання лідерів опозиції й кандидатів у президенти, репресії та блокування Інтернет-сайтів.

Депутати також зажадали безумовного й негайного звільнення всіх затриманих у день президентських виборів.

Як повідомляв УНІАН, 19 грудня в Білорусі відбулися президентські вибори, на яких, за даними Центральної виборчої комісії країни, переміг діючий Президент Олександр ЛУКАШЕНКО, отримавши близько 80% голосів «за».

Увечері 19 грудня поліція жорстоко придушила акції протесту опозиції, заарештувавши понад 600 осіб, серед яких 7 опозиційних кандидатів у президенти.


Коментарі (6 шт.):

1 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 20 січня 2011 р., 19:20:12  Цитувати
Мінськ лякає польських чиновників, що не пустить їх до країни

Мінськ попереджує Варшаву про можливе введення аналогічної заборони для польських чиновників на в‘їзд до Білорусі.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства закордонних справ Білорусі, про це заявив прес-секретар МЗС Білорусі Андрій САВІНИХ, коментуючи інформацію про введення Польщею заборони на в‘їзд для ряду представників Білорусі.

"Рішення польської влади не залишає нам вибору. Республіка Білорусь буде змушена піти на адекватні за змістом відповідні заходи. Проте ми зберігаємо впевненість, що у нас й наших європейських партнерів є можливість відійти від конфронтаційних сценаріїв і повернутися до наочної і практичної взаємодії на користь всіх сторін", - сказав А.САВІНИХ.

За його словами, білоруська сторона з великим жалем сприйняла інформацію про введення польською стороною візових обмежень. "Це кон‘юнктурне і поквапливе рішення, що свідчить про вибір польською стороною конфронтаційного шляху. Санкційне мислення заглиблює розділові лінії і руйнує довіру. Досвід останніх десятиріч з усією очевидністю доводить безперспективність такого шляху", - наголосив прес-секретар МЗС.

"Білоруська сторона виступає за рівноправний і відкритий діалог з усіх питань, які становлять взаємний інтерес. Ми переконані, що тільки такий підхід формуватиме основу для досягнення взаєморозуміння", - заявив А.САВІНИХ.

Як повідомляв УНІАН, Польща з 1 січня 2011 року ввела для громадян Білорусі безкоштовні національні візи і водночас заборонила в‘їзд на свою територію особам, причетним до політичних репресій проти екс-кандидатів у президенти Білорусі й учасників мітингу, який відбувся в Мінську 19 грудня 2010 року, в день президентських виборів. "Це прояв солідарності і глибокої поваги до білоруського народу, який під час виборів 19 грудня висловив підтримку демократичним інститутам. Ми хочемо допомогти нашим сусідам у зміцненні європейської самосвідомості за допомогою частіших контактів з поляками та іншими громадянами Євросоюзу", - наголошувалося у відповідному коментарі МЗС Польщі. (Вартість національної польської візи для громадян Білорусі становила 20 євро - УНІАН)
2 Дивитися профіль LIOSHA LIOSHA Дата: 20 січня 2011 р., 19:33:50  Цитувати
білорусам на все пофіг...і ніякіх перевиборів не буде..))) вони і так прекрасно живуть, краще чім більшість європейськіх країн :
3 Дивитися профіль crok crok Дата: 20 січня 2011 р., 20:17:04  Цитувати
LIOSHA, а ти там жив?! прекрасний ти наш...
У мене там - три тітки, дядько і дід живуть. Недалеко від Мінська. У Логойському районі...
Так що я вірю родичам а не піонерським барабанам!
4 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 20 січня 2011 р., 21:57:35  Цитувати
Путін: Росія готова субсидувати постачання газу до Білорусі

Росія готова у разі потреби надати підтримку при поставках газу до Білорусі.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Росії, про це сказав прем‘єр-міністр РФ Володимир ПУТІН сьогодні на спільній прес-конференції в Москві з прем‘єр-міністром Білорусі Михайлом М‘ЯСНИКОВИЧЕМ.

«Російська сторона ще раз сформулювала свою позицію, що газ до Білорусі поставлятиметься за діючим контрактом, який, як відомо, працює до кінця поточного року», - сказав В.ПУТІН.
За його словами, Росія готова вже зараз приступити до переговорів про те, на яких умовах газ поставлятиметься до Білорусі у 2012-му і в подальші роки.

«Виходимо з того, що цього року виконуватиметься контракт. Разом з тим ми домовилися про те, що якщо потрібно (хочу це підкреслити, якщо потрібно), ми будемо готові продумати заходи державної підтримки з боку Росії для того, щоб ці поставки не були обтяжливими для суб‘єктів господарювання і для бюджету Республіки Білорусь», - сказав В.ПУТІН.

Він також зазначив, що уряд РФ відповідно до домовленостей у ході роботи над пакетом з єдиному економічному простору узяв на себе зобов‘язання, згідно з яким після підписання і ратифікації цього пакета білоруською стороною, Росія повністю скасовує весь вивізний митний збір на сиру нафту.

«Російський уряд свої обіцянки і взяті на себе зобов‘язання повністю виконав. Ми скасували весь вивізний митний збір на сиру нафту… Білоруська економіка одержить таку субсидію за рахунок дешевої поставки російської нафти в обсязі не менш, ніж 4 млрд. 124 млн. дол.», - додав він.
5 Дивитися профіль Frankinshtain Frankinshtain Дата: 21 січня 2011 р., 01:40:04  Цитувати
Цитата LIOSHA:білорусам на все пофіг...і ніякіх перевиборів не буде..))) вони і так прекрасно живуть, краще чім більшість європейськіх країн :
молчание - золото!
6 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 21 січня 2011 р., 14:37:24  Цитувати
Лукашенко вчергове присягнувся «вірно служити народу»

Олександр ЛУКАШЕНКО сьогодні офіційно вступив на посаду Президента Білорусі.

Як передає кореспондент УНІАН, церемонія інавгурації проходить у Мінську в Палаці Республіки у присутності більш як 1,5 тис. гостей.

О.ЛУКАШЕНКО склав присягу Президента Білорусі білоруською мовою.

"Вступаючи на посаду Президента Республіки Білорусь, урочисто присягаюся вірно служити народу Республіки Білорусь, поважати і захищати права і свободи людини і громадянина, берегти і захищати Конституцію Білорусі, свято і сумлінно виконувати покладені на мене високі обов‘язки", - сказав О.ЛУКАШЕНКО.

Після цього голова Центральної виборчої комісії Лідія ЄРМОШИНА запропонувала йому підписати Акт про складання присяги і вручила посвідчення Президента Білорусі.

Довідка УНІАН. 19 грудня 2010 року в Білорусі відбулися президентські вибори, на яких, за даними Центральної виборчої комісії країни, переміг діючий Президент Олександр ЛУКАШЕНКО, якого підтримали близько 80% виборців, що взяли участь у голосуванні.

О.ЛУКАШЕНКО вже учетверте вступає на посаду голови держави на 5-річний термін.

-----
Добавлено 21 січня 2011 р., 14:37:55:

Лукашенко: даю вам тверду гарантію - ліміт революцій і потрясінь вичерпаний

Президент Білорусі Олександр ЛУКАШЕНКО упевнений у безперспективності спроб ззовні повалити конституційну владу в Білорусі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це О.ЛУКАШЕНКО заявив сьогодні в інавгураційній промові після отримання посвідчення Президента Білорусі.

"Даю вам тверду гарантію: ліміт революцій і потрясінь вичерпаний. Ніякі майдани і площі нашому суспільству не загрожують. Безпеку, стабільність у нашому білоруському домі ми убережемо від будь-яких підступів, як ззовні, так і зсередини. Адже будь-яка влада, а тим більше влада народу, чогось варта, якщо вона уміє захищатися", - сказав О.ЛУКАШЕНКО.

Президент Білорусі подякував своїм виборцям, які не піддалися "на політичні провокації, на істерію містечкових продажних політиків і журналістів". "Разом ми зберегли головне - мир на білоруській землі, єдність і національну гідність", - упевнений він.

О.ЛУКАШЕНКО також подякував іноземним державам, політичним лідерам і "зарубіжним друзям" за підтримку. "А недоброзичливцям Білорусі хочу нагадати народну мудрість: не роздувай пожежу у сусідів, вогонь може ненароком перекинутися і на твій будинок. Вірус "кольорових революцій" вражає тільки слабкі країни, чий державний організм виснажений економічними і соціальними проблемами, а влада перебуває у конфронтації з населенням. У Білорусі для нього просто немає живильного середовища", - заявив Президент Білорусі.


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: vjSZ3

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 2 користувачів: bdidon, MACM,

Сьогодні віртуальний день народження у 4 користувачів: motorola2009, Redfor, Oxsana, Anastasia05,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту