Ви не можете бачити результати опитування поки не проголосуєте самі!
Опитування відкрите 23 січня 2009 р.
Обмежень по часу немає.
Пройшло 5781 днів.
Кількість повідомлень, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 2
Кількість днів проведених на сайті, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 2
Тема про все, що стосується виникнення письма, почерку і т.н.
З поширенням комп‘ютерних технологій написання чогось "від руки" відходить на задній план. Знаю по собі, що мені легше надрукувати щось, ніж написати. Відповідно і почерк вже не той що треба.
Якщо ви ще пишете від руки, то що саме?
"Тримай звязок зі мною, завтра вийдемо в еТер"
Patron
Форумчянин
Номер: 1183
З: Україна моя, моя Україна, Прилуцький
Зареєстрований: 25 вересня 2009 р.
Попереджень: 0
На дачі в скрині найшов купчу грамоту здається 1898 року , яка засвідчує факт купівлі землі козаками Аландаренками. Цікаво , що цифра суми в царських рублях була така ж як і я платив в долярах. Грамота формата А3, з водяними знаками - двоголовий орел. Підписана свідками козаками ... 3 чоловіка, а (по тексту докумета) за неграмотного селянина ... підписався ..., селянин поставив хрестик. Ага. Так про почерк. Так ото почерк !!!, писар одвалив такими вензелями , шо наче і не текст, а картинка яка. Такого зараз не побачиш. В інституті писав чорнилом , там і нажим , не пережмеш, і характера графологи не доберуть.
Vitjaz
Бывалый
Номер: 246
З: Украина, Прилуки
Зареєстрований: 21 вересня 2007 р.
Нагороди:
Рекомендації тим хто пише. Про почерк папірус і взагалі.
Щоб купити пів гектара землі достатньо навчитись писати хрестик (пост 11)
А шоб купити 130 гектарів заповідних земель треба навчитись правильно виписувати слово праффессор.
Holliday
Постоялець
Номер: 1058
З: Гондурас,
Зареєстрований: 8 липня 2009 р.
Нагороди:
Правда , я от по своэму почерку бачу , що я людина надзвичайно добра, щира , чуйна і взагалі без недоліків, аж скучно.
Якась історія була про графолога, якому підсунули лист писаний царем, а коли він розшифрував характер по почерку прийшлось швиденько вимітатись з міста поки бошку не зняли.
Взагалі то більше характер впиває на почерк, а не почерк на характер.
-----
Повідомлення редагувалося 2 разів. Останнє редагування: Patron (7 грудня 2009 р., 12:10:00)
Helen
Блукаюча зірка
Номер: 6
З: Украина, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Нагороди:
Израильские ученые обнаружили, что почерк человека меняется, когда он лжет. Это исследование открывает путь к разработке новых детекторов лжи, потенциально более точных, чем основанные на мимике, жестикуляции, движении глаз и физиологических показателях, сообщает PhysOrg.
Ученые из Университета Хайфы предложили 34 добровольцам написать по два абзаца, один из которых содержит описание реального события из их жизни, а другой – придуманную историю. Для письма использовалась система ComPET, состоящая из компьютерного планшета, беспроводного электронного пера с датчиком силы нажима и программы для анализа введенного текста.
Сравнение абзацев показало, что при написании придуманного текста добровольцы сильнее нажимали на перо, делали более длинные росчерки и писали более крупными буквами, чем в «правдивых» абзацах. Скорость письма не менялась. Эти различия были неуловимы глазом, однако легко выявлялись при компьютерной обработке.
По мнению исследователей Гила Лурии (Gil Luria) и Сары Розенблюм ( Sara Rosenblum), такие изменения почерка при письменном изложении ложной информации обусловлены более напряженной работой мозга, придумывающего ее.
Профессор психологии из Хартфордширского университета Ричард Уайзмэн (Richard Wiseman) назвал результаты исследования многообещающими, однако отметил, что их необходимо подтвердить в более масштабных экспериментах.