підійду, допоможу піднятися, в разі потреби викличу швидку
2.
пройду повз.. нехай інші допомагають
3.
якщо алкаш - пройду повз, якщо ні - допоможу піднятися
4.
не можу відповісти
Ви не можете бачити результати опитування поки не проголосуєте самі!
Опитування відкрите 4 липня 2009 р.
Обмежень по часу немає.
Пройшло 5619 днів.
Кількість повідомлень, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 5
Кількість днів проведених на сайті, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 5
Дуже часто спостерігаєш ситуацію, коли людина лежить і всі проходять повз, думаючи, що напився і т.ін. Хоча може просто стало погано. Часто із-за такої людської байдужості помирають люди, не отримавши першої допомоги.
Як чините ви у таких випадках?
"Тримай звязок зі мною, завтра вийдемо в еТер"
Helen
Блукаюча зірка
Номер: 6
З: Украина, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Попереджень: 0
Нагороди:
Вчора їхали на Київ через Пирятин. Десь в районі Калинового моста побачили щось на обочині. Вернулися подивитися, бачимо - лежить жінка, поряд сумка. Наче не п‘яна, жива, але чи ушкоджена, не зрозуміло. Балакати ледве може, кашляє, намагаючись підвестися, просить води.
На жаль, ні у мене, ні у водія води не було. Стали зупиняти проїжджаючі машини - ноль на масу. Аби хтось зупинився. Звонимо на швидку по 103, ніхто не відповідає. Тоді біля нас зупинилася ще одна машина. Двоє чоловіків також не залишилися байдужими, позвонили на швидку. Паралельно ми звонили її мамі (на її телефоні останній виклик саме до мами був) і запитували, скільки їй років, прізвище, звідки, а хлопці передавали цю інфу у швидку.
Хлопці поїхали далі, бо кудись запізнювалися, а ми залишилися чекати на швидку. Щось довго не було нікого, а мені самій треба було терміново бути у Києві, тому я позвонила ще й в МНС, розказала ситуацію, вони пообіцяли перезонити в шкидку щоб їх пришвидшити.
Також позвонили в міліцію, оскільки жінка сказала, що її збили. Короче, десь через півгодини приїхала швидка і міліція. Жінку обдивилися, сказали, що серйозних ушкоджень немає. Міліція обшукала її сумку, виявили таблетки від тиску, зробили припущення, що у неї піднявся тиск, їй стало погано і вона опинилися на снігу. Потім в сумці знайшли замотаний у якусь ганчірку великий ніж і ще якусь залізну болванку. І тут у мене пройманула думка, що можливо тітка когось убила, а її за це викинули з машини (менше детективів читати треба )
Все виявилося набагато простіше, жінка просто працювала десь на якісь чи фермі чи що, і це були її знаряддя праці (вони там наче свиней кололи).
Згодом підїхала ще якась машина, вийшли 2 молоді хлопці. Один виявився її сином. І що здивувало, що він не кинувся до швидкої, не питав, як його мати, а спокійно відповідав на запитання міліції. З його слів, зясувалося, що мати вийшла з дому в 6.15 і мала сісти на автобус і їхати на роботу. До роботи хвилин 10 їзди. Ми жінку знайшли в 7.10. Стає очевидним, що вона пролежала на снігу під дощем близько 40 хв. І за цей час їй абсолютно ніхто не допоміг.
Причому лежала вона не на тому боці, де зупиняється автобус, а на протилежному. тОму дивно, що все таки сталося - чи її збили, чи вона сама там якось опинилася.
Потім жінку забрала швидка, син поїхав з нею. Міліція зробила висновок, що її ніхто не збивав, бо вона лежала не так, як би після збиття, і сумка її була біля неї, а не десь в стороні. Нас відпустили, записавши наші дані. І ми поїхали далі.
На свою зустріч я запізнилася буквально на 4 хвилини. Але в принципі це ніщо у порівнянні з тим, щоб я встигла, але постійно думала, що ми не допомогли людині.
З усієї цієї історії я зробила висновок, що зараз люди дуже черстві. Ніхто до нас їй не допоміг, і коли ми зупиняли машини, щоб попросити для неї води, теж ніхто не зупинився, крім 2 машин. І що на майбутнє треба почитати, як надавати першу допомогу, чи можна піднімати людину, чи залишати в спокої і т.д.
Tyt24vcytki
Ночной дозор
Номер: 680
Зареєстрований: 21 листопада 2008 р.
Нагороди:
Не в байдужості і черствості справа.
Ситуации, как и люди конечно разные бывают, и неоднозначные.
Просто сейчас в основном ждут подвоха и подставы друг от друга, опасаются или даже откровенно боятся лично за себя, и кстати, совершенно обоснованно так поступают, потому как бы из добросердечного помогателя да не сделали вдруг виноватым или главным подозреваемым. Затаскают ведь.
К власти, к милиции-то абсолютно доверия нет - даже наоборот, корысно используют свое привелегированное, как они считают, положение в обществе.
Helen
Блукаюча зірка
Нагороди:
Helen, прочитав Твій пост і перейнявся захватом від вашого вчинку і гордістю за те, що такі люди є серед прилучан!
Можливо, звучить пафосно, але це - дійсно так. Розділяю кожен ваш рух і кожну вашу дію!
Я не просто вважаю, а ЗНАЮ, що ніколи не можна проходити повз лежачого. Сам особисто завжди підхожу і дивлюся, в якому стані людина перебуває.
Якщо йдеться про правильне поводження у цій ситуації, то треба зробити наступне.
1. Упевнитися, що постраждалому, тобі самому й імовірним свідкам події нічого не загрожує.
2. Потрясти людину за плече і голосно її запитати, чи з нею все гаразд.
3. Якщо реагує - залишити лежачого у тій позиції, в якій він є, якщо жодна небезпека йому при цьому не загрожує.
4. Якщо не реагує - голосно покликати перехожих на допомогу і перевірити, чи дихає.
5. Якщо не дихає - дати команду найближчому перехожому викликати швидку, а самому треба перевернути людину на спину, перевірити, чи вільні дихальні шляхи і починати робити штучне дихання. Останнє виконується до моменту встановлення у постраждалого самостійного правильного дихання.
Звичайно, на етапі 2 ми можемо переконатися, що людина просто "відпочиває" на газоні після "свята". Ну тоді, звичайно, штучне дихання їй не потрібне.
Але я декілька разів був свідком, коли "відпочиваючі" лежали на холоді, у дивних місцях, і - якби залишилися там, певно могли б замерзнути або - в найліпшому випадку - дуже важко захворіти. У такому випадку також повідомляю відповідні служби про необхідність допомоги.
Позицію про те, що допомагати не варто, бо може бути якась пастка і "затаскают" - глибоко не розділяю! Якщо ти прийшов на цей світ людиною, то мусиш надавати допомогу будь-кому, чиє життя перебуває в небезпеці.
-----
Повідомлення редагувалося 2 разів. Останнє редагування: Andrew (10 лютого 2013 р., 03:22:30)
Helen
Блукаюча зірка
Нагороди:
Andrew, о, дякую за поради! До речі, ми тоді ні про які пастки і загрози собі і не думали,. Це вже потім, коли я розказувала про цю пригоду в офісі хтось зауважив, що можуть спеціально такі ситуації розігрувати
OLEX
З Новим Роком!
Номер: 1
З: UA, Прилуки
Нагороди: