Міська влада визначила 2011-й Роком Святителя Іоасафа Бєлгородського в Прилуках.
Як людина віруюча, я б публічно не торкалась цієї теми. але...
Влада (передусім, міський голова) при будь-якій нагоді піариться на цій темі. Отже, це політика. скорше, політиканство. От про таке політиканство я й хочу сказати.
Вважаю, що віра і все з нею пов"язане - це особисті/інтимні відносини кожної людини з Богом і Церквою. Втручання політиків позбавляє віру та релігію їх природньої глибини та трансцендентності, перетворючи на примітивну поверхневу обрядовість. Спасіння кожного-тільки в його руках. Завдання ж влади - побудова (разом з нами) достойного життя на землі.
Тому владі треба думати про 2011-й як рік:
- 5000 нових робочих місць
- 10 млн. доларів залучених інвестицій
- нової об"їзної дороги навколо Прилук і достойних доріг в місті
- партнерства з бізнесом та громадою
- прозорих процедур та бюджетних витрат..... і багато чого іншого можна додати
А про вшанування Іоасафа Бєлгородського потурбуються Церква та віряни.
Я не можу подовгу жити з людьми. Мені необхідно трохи самотності - частинки вічності
OLEX
З Новим Роком!
Номер: 1
З: UA, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Попереджень: 0
Нагороди:
Рік Іосаафа і фестиваль Мистецькі барви - дві сторони однієї медалі. Мова не про самі заходи, а про філософію міської влади в особі Беркута, яка вважає, що є правильні заходи, цікаві і корисні для народу (за визначенням влади) і на них все - піар, бюджет, адмінресурс, і є якісь незрозумілі ініціативи всевдоактивістів від культури (як вважає влада, бо справжня ж культура лише під дахом контрольованого МБК) - і цим заходам бойкот, палки в колеса, обструкція
Я не можу подовгу жити з людьми. Мені необхідно трохи самотності - частинки вічності
Світ і справді є матрицею. На різних рівнях цієї матриці відбуваються зовнішньо різні, але внутрішньо споріднені процеси. Знайшовши ключ до одного, зрозумієш інші. Правий був Соломон - "це вже було".
Сьогодні на УП (http://blogs.pravda.com.ua/authors/leschenko/4d9107cfd03bd/) цікава тема сплила. ЇЇ можна сформулювати так - Чи зацікавлені ми, прості українці, в тому, щоб теперішній укр.владі вдалося підписати асоційоване членство з ЄС? З одного боку, так - хто з нас не хоче долучитися до європейських цінностей та стандартів? З іншого боку - ні, бо цей успіх посилить позиції влади, яка на кореневому рівні нам ворожа. Іншими словами - Чи може стати благом "добро", прийняте з рук зла?
Сьогодні цілий вечір прилуцьке ТБ присвятило приїзду губернатора. Надзвичайно духовні вирази облич мера і губернатора, найважливіша, просто топ-проблема року для Прилук і області обговорювалась - підготовка до вшанування Святителя Іоасафа Бєлгородського. Важливішого для прилучан бути не може! Ми вищі за стан доріг, рівень комунального сервісу тощо
З одного боку, нічого поганого немає у вшануванні святого, хоча не слід забувати, що більшість прилучан де-факто атеїсти, а деякі нехристияни.
Але знову спливає питання - Чому Беркут так рядиться в християнську шкуру?
Так же - як Янукович в шкуру європейську.
Вовкам завжди потрібні овечі шкури. Це вже було...
OLEX
З Новим Роком!
Номер: 1
З: UA, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Попереджень: 0
Нагороди: