Ви не можете бачити результати опитування поки не проголосуєте самі!
Опитування відкрите 21 квітня 2012 р.
Обмежень по часу немає.
Пройшло 4597 днів.
Кількість повідомлень, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 0
Кількість днів проведених на сайті, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 0
«Гарри Поттер» в школьной программе вызвал недовольство украинских учителей
Министерство образования решило облегчить участь школьников, заменив классическую литературу фэнтэзи и фантастикой.
Киев, 20 апреля. Украинским школьникам предложат читать книги Пауло Коэльо и сказки о Гарри Поттере на уроках литературы. По данным издания «Сегодня», в новой программе по зарубежной литературе присутствует «Старик с крыльями» Габриеля Гарсиа Маркеса, «Алхимик» Пауло Коэльо и «Чайка по имени Джонатан Ливингстон» Ричарда Баха.
По новой программе уже в пятом классе детям предложат прочесть «Запах мысли» американского фантаста Роберта Шекли, а в шестом классе – «Гарри Поттера» (какую именно часть саги, не упоминается). При этом из программы уберут «Маленького принца» Антуана де Сент-Экзюпери. На седьмой класс запланирована «Песнь песней» еврейского писателя Шолом-Алейхема и Маркес, а на восьмой – «Чужая боль» Сергея Лукьяненко, Ричард Бах и изучение Корана. При этом «Фауст» Иоганна Вольфганга Гете и «Айвенго» Вальтера Скотта также читать будет необязательно. Из программы девятого класса убрали изучение «Божественной комедии» Алигьери, заменив ее «Алхимиком» Пауло Коэльо.
Часть учителей литературы уже возмутились нововведениями министерства образования. К главе ведомства было направлено письмо с просьбой еще раз пересмотреть программу. В частности, педагоги упоминают о том, что в программе присутствуют писатели «второго эшелона», а признанных классиков оттуда выкинули. Кроме того, недовольство учителей вызвало нарушение логики изучения мирового литературного процесса.
Впрочем, мнения учителей разделились. Есть и такие, кто думает, что заставить детей читать можно лишь предложив им фэнтэзи и фантастику.
В министерстве образования реакцией преподавателей удивлены. «Я не понимаю: почему они (учителя) не прислали свои предложения раньше? Мы еще полгода назад давали все свои электронные адреса, можно было присылать замечания авторам. Мы открыты для обсуждения - чем больше мнений, тем меньше будут страдать наши дети», - отметил директор департамента общего среднего и дошкольного образования Олег Ересько. По его словам, возможность для изменения программы есть. Окончательно новый курс зарубежной литературы пока не утвержден.
І звісно як і кожного тексту шкільної програми так і до цього є питання
Питання до тексту:
-1. Що вас неприємно вразило в образі Червоної Шапочки — манера одягатися чи поведінка? Чим саме? особисто мене неприємно вразило міністерство освіти -2.Чи можна про Червону Шапочку з цієї байки сказати щось позитивне? Чи
подобаються хлопцям подібні дівчата? питання суто до хлопців, дівчата сачкують Червона Шапочка використовує у
мовленні лайливі й жаргонні суржик: шкет, пошамати, бабки.
-3. Як ви вважаєте, таким лексичним запасом варто пишатися чи краще ці слова використовувати в мові якомога рідше? Чому? можливо хто й не знав таких, а тут випала нагода освоїть -4.Чому не Червона Шапочка злякалася Вовка, а Вовкові довелося надалі
остерігатися Червоної Шапочки? Чи можна такий розвиток подій вважати
логічним? Чому ви так думаєте? вовк знає "спид не спит" -5. Мати Червоної Шапочки переживає за
неповнолітню доньку. А чи дочка хвилюється про неньку? На основі чого ви
зробили такий висновок? звісно Шапка хвилюється, називає на хранцюзький манер -маман -6. Кого з персонажів байки вам найбільше шкода і чому? випите вино і з‘їдений пиріг -7. Що ви порадили б матері Червоної Шапочки? від такої Шапки маму спас би лише аборт --------
то я відповідала таке собі позакласне читання
Чим більше я пізнаю людей, тим більше мені подобаються собаки...
ECSTASY
Киця
Номер: 504
З: ♥, ♥
Зареєстрований: 12 червня 2008 р.
Попереджень: 2
Нагороди:
rediska, то ж якась дибільна пародія! в школі ж таке не читають! де ти нашла цю маячню...
Ти думаєш це я сама придумала? Нічого подібного.
ECSTASY, саме страшне це те що "оця якась дибільна пародія" в підучнику і в шкільній програмі була і в школі це читали. Там, в попередньому пості я писала, що є, бо сама на власні очі читала її в літературі декілька років тому, а от сьогодні вирішивши покопирсаться і проглянуть її подальшу долю знайшла ролик що її з програми за 8 клас на даний час вже виключили Але факт лишається фактом - діти це вивчали. ТУТ посилання на скани сторінок і якщо попадеться підручник на очі можеш полистать.
а тут про "виселення" із шкільної програми: http://play.ukr.net/chanels/show/id/5/#lp=2261&vi=57897&vk=b3e513c41cc4f5d1ded96b74fb3925e5
Чим більше я пізнаю людей, тим більше мені подобаються собаки...
Bonya
Боненятко форуму
Номер: 442
З: Украина,
Зареєстрований: 28 березня 2008 р.
Попереджень: 0
Нагороди:
судячи з усього, страшно подумать, що вийде з підростаючого покоління...залишається сподіватись тільки на батьків, які самі будуть "заставлять" читать не модне, а путнє і яким взагалі до цього буде діло
ECSTASY
Киця
Номер: 504
З: ♥, ♥
Зареєстрований: 12 червня 2008 р.
Попереджень: 2
Нагороди: