Мене цікавить одне питання - чому у Прилуках усі церкви російські? Одна лишень не так давно відкрилась українська, але в порядок привести її досі не можуть. Власне цікавить ще одне питання - чому прилучани інвестують чужу країну ідучи у чужу церкву? що це - вселенський пофігізм , чи безпросвітна глупота? Чому люди не ідуть у свою церкву? Тому що чужа блищить як у котика, а своя не домазана стоїть і це буде не так круто на фотках? І ще.. якого лисого церкву, яка у кінці Галаганівської(колишній музей) оддали москві? Може мені якось хтось пояснити по суті сих питань?
[censored]
ne_moscalyk
Новачок
Номер: 1560
Зареєстрований: 24 липня 2010 р.
Попереджень: 0
Dovbnya, мені здається, що люди ідуть у ту церкву, де їм приємніше - де батюшка може щось порадити, вислухати, де швидше святять паски чи воду, просто історично так склалося. Я думаю, що більшість прихожан в останню чергу думають про те, чия ця церква, укр чи російська.. Тим більше ми довгий час були під впливом Росії.
Все неправда:
1. Приємніший батюшка в українській церкві, і порадить, і кінці проповіді притчу розкаже.
2. Найшидше святять паски в українській церкві - максимум 30 хв. Біля собору і бувшого музую люди годинами стоять.
3. Люди годинами стоять саме під московськими церквами, бо у них як в анекдоті:
1 вересня, вчителька веде перший антирелігійний урок. В кінці уроку каже: "Тепер, я думаю, всі зрозуміли, що Бога немає. Давайте всі покажемо небу дулю." Всі діти показують, а маленький мойша ні. Вчителька його запитує:" Мойшик, чому ти не показуєш дулю?" На що Мойшик відповів:"Який резон, якщо Бога немає, то це нічого не дасть, а якщо є, то навіщо портити з ним відносини?"
Москва запевняє прихожан, що в українських церквах немає благодаті. Думаю всі зустрічали в потягах і автобусах, цих фанатів, які будь-який супротив його байкам, починає кричати розкольник-філаретовіець...
тому часто люди, які ходять раз на рік у церкву, про всяк випадок ідуть в московські церки, про всяк випадок, - а якщо в українській і справді благодаті немає??? (а те, що все місто знає, що батюшка ікони за кордон возив на продаж, - нічого, головне, що під Москвою, - значить Бог тут є!!!
«Проклятые кацапы… едят даже щи с тараканами» М.Гоголь
Helen
Блукаюча зірка
Номер: 6
З: Украина, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Нагороди:
ne_moscalyk, особисто я з тбою згодна в деяких указаних тобою пунктах, але мій пост був лише припущенням. І ти не можеш відповідати абсолютно за всіх прочан, захищаючи суто українську церкву.
Колись йшла містом і так мені захотілося зайти в церкву поставити свічку за здравіє і я зайшла в церкву, де знаходився краєзнавчий музей (Стрітенська чи як вона зветься?) , хоча я прекрасно розумію, що українська церква - це наша, рідна, і батюшка там кращий, але от чогось мене повело саме в ту церкву. І я думаю, що це десь на підсвідомому рівні
"Тримай звязок зі мною, завтра вийдемо в еТер"
crok
Старожил
Номер: 7
З: Україна, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Нагороди: