Ви не можете бачити результати опитування поки не проголосуєте самі!
Опитування відкрите 12 березня 2008 р.
Обмежень по часу немає.
Пройшло 6098 днів.
Кількість повідомлень, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 2
Кількість днів проведених на сайті, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 2
Співвідношення російськомовної до україномовної книги (разом із україномовними виданнями, що друкуються в Росії) складатиме 60-65 відсотків російською до 35-40 відсотків українською. Тобто питання переваги однієї з мов на книжковому ринку – українська чи російська - однозначно залишається за останньою.
Чи потрібні книги українською мовою особисто вам?
----- Добавлено 15 марта 2008 г., 07:39:32:
Бачте які всі байдужі до цього питання! навіть у тему ніхто не хоче відписуватися і голосувати
До речі...
минулого тижня з метою пропаганди україномовного спілкування серед дітей, молоді та дорослого населення Прилук члени Учнівської ради міста провели акцію «Ми любимо українську мову». Серед перехожих діти розповсюджували кишенькові книжечки «Розмовляй українською мовою – бо це твоя мова!», у яких зібрані слова із прилуцького суржику та варіанти правильного їх вживання. Своїми діями учні міста намагалися привернути увагу прилучан до рідної мови і спонукати їх говорити літературною українською мовою.
до того, що кожна людина має право на вільне висловлення думок... ЧИ ти так не вважаєш? Те, наскільки ці думки правильні, можна сперечатися І то, це буде суб‘єктивно, бо ти захищаєш українську мову, а хтось буде захищати російську чи будь-яку іншу. Часи змінюються.. і якщо років 20 назад нікому б і в голову не прийшло вести діловодство, видавати книжки рідною мовою, то зараз якісь думки, відмінні від націоналістичних, ми вже вважаємо чимось неправильним.
Цитата:
І не соромно?
за що мені має бути соромно? За те, що я допускаю думку, про те, що є люди з поглядами, відмінними від твоїх?
Я виступаю за те, щоб українські книжки були, були високої якості, як за зовн. формою, так і за змістом
"Тримай звязок зі мною, завтра вийдемо в еТер"
Orynka
Форумчянин
Номер: 508
З: Білорусь, Мінськ
Зареєстрований: 14 червня 2008 р.
Попереджень: 0
Нагороди:
Lesya, вони нам нічого не нав‘язують. ми нікому з "сусідів" узагалі не потрібні. в нас тут своїх дибілів вистачає стільки, що ворогів не треба. це звичайний книжковий ринок. у них книглвидання - пільгова галузь. у них легко видавати книги. дешевше видати книгу українською у "сусідів" і привезти її в Україну, проплативши перевезення через митницю, ніж видати у себе. книговидання в Україні податками душать. друкують шкільні підручники для Українських шкіл, так, там, у "сусідів". дурні при владі. дурна державна політика. немає українських патріотів-націоналістів з правильним, прикладним розумним стратегісним мисленням при владі. Такі є в Чехії, в Прибалтиці, були в Польщі, поки літак не впав. І невідомо чи будуть у нас.
Книговидання - найперше, що треба розвивати в Україні.
----- Добавлено 20 октября 2010 г., 21:44:59:
Цитата:
відмінні від націоналістичних, ми вже вважаємо чимось неправильним.
Так, Helen, так, Росія такі думки своїх коханих громадян вважає сепаратизмом. у них "за такі думки" ФСБ на серйозні розмови викликає, в тюрму саджає, і навіть веде чеченську війну. А в нас, якщо ми самі свого не захистимо, то нікому.
Усе чого ми собі бажаємо, про що думаємо і чого сподіваємося, обов’язково з нами трапляється. Штука лише в тому, що завжди надто пізно і завжди якось не так. Отже, коли ЦЕ постає перед нами, навіть не впізнаємо ЙОГО в обличчя. (С) Ю.Андрухович
Bonya
Боненятко форуму
Номер: 442
З: Украина,
Зареєстрований: 28 березня 2008 р.
Нагороди:
Один висновок можна зробить - кожен має право читати ту літературу, яка йому подобається і тією мовою, якою він думає, яку він знає чи поважає. Та і спілкуватися тут кожен має право як йому зручніше (за виключенням випадків, прописаних у Правилах сайту).
хух! хоть хтось нормально россуждає, а не країнсьька, українізація, нічого крім українського і так далі....
Цитата Orynka:
Так, Helen, так, Росія такі думки своїх коханих громадян вважає сепаратизмом. у них "за такі думки" ФСБ на серйозні розмови викликає, в тюрму саджає, і навіть веде чеченську війну. А в нас, якщо ми самі свого не захистимо, то нікому.
ти ж пишеш, що нічого дивитись на Росію, чому ж ти її сюди ліпиш?))
І, вибачаюсь перед адміністрацією, але повинна відповісти людині на це
Цитата Orynka:
це робили з Тобою вчителі в школі, бідненька. її не треба любити. просто знати. бо, розумієш, держава Україна, країна Україна, українська мова - не відчуваєш співзвучності? все ду-у-уже просто.
дорогенька, від того що я більше люблю російську мову, я себе аж ніяк ущербленной не відчуваю...Це особиста справа кожного
Цитата Orynka:
Ти колись підростеш і зрозумієш все. Будуть інші часи.
просто убила, сонечко, якщо ти на рік старша, то канешно у тебе ВЕЛИЧЕЕЗНИЙ життєвий досвід, тільки поспорить стоїть у кого з нас його більше
Все, вибачте, більше не буду
Посто попрошу не видаляти, поки шановна доросла Оринка його не прочитае
Frankinshtain
Dj beast
Номер: 33
З: Юкрейн, Прилуки.info
Зареєстрований: 30 січня 2007 р.
Попереджень: 2
Нагороди:
В Україні існує якісна сучасна література. Інша справа, що не всі прагнуть її читати! всі ж звикли до "російського продукту"! От, наприклад, журнал "Дніпро" друкує непоганих авторів сучасності.
Serdechko
Зальотний
Номер: 1974
Зареєстрований: 3 червня 2011 р.
Звичайно, потрібні.особисто мені, книжки потрібні взагалі, а якщо цікаві та ще й українських письменників, то це ще плюс гордість за націю)Мені дуже сподобався роман "Не залишай мене" Лесі Романчук(9 книг, читала по книзі за день, настільки цікаво, захорплююче і щиро), також твори Люко Дашвар справили величезнее враження.Рекомендую
serennisima
♎
Номер: 330
З: Україна-ненька, рідне місто
Зареєстрований: 24 грудня 2007 р.
Нагороди:
а я нещодавно прочитала 3 книги і читаю третю Люко Дашвар - подобається; мова і манера зрозумілі, сучасні реалії (видумані звичайно) села, колоритно і містами жостко описані, як воно і є
serennisima
♎
Номер: 330
З: Україна-ненька, рідне місто
Зареєстрований: 24 грудня 2007 р.
Нагороди:
Письменниця Люко Дашвар написала трилогію «Биті Є». Перший роман нової трилогії носитиме назву «Макар» і вийде накладом 20 000 примірників.
Роман «Макар», перша книжка нової трилогії Люко Дашвар «Биті Є», надійде у продаж по всіх книгарнях країни вже 15 вересня. Перші презентації нової книжки Золотого автора України пройдуть у Львові на Форумі видавців та Києві.
Трилогія «Биті Є», яка вийде у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля», розпочинається першим романом «Макар» — це історія з життя одного пристосуванця, яких можна в наш час зустріти безліч. Макар – хлопець без стійких моральних принципів, він користолюбний хамелеон за кермом службової автівки, він у клітці чужої квартири, у тягучих обіймах обридлої коханки. І ніколи Макар так гостро не відчував, що все в його в житті неначе позичене, як тоді, коли його серце виплекало щось своє – справжнє почуття до дівчини, яка ні з ким його не ділитиме. Макару доведеться обрати відповідь на актуальне питання нового покоління – «Гроші чи кохання?»
Роман «Макар» — це історія кохання з першого погляду, але за умов стрімких київських реалій сучасного життя, коли навкруги впливові народні депутати, їх помічники, військові генерали, економічні злочини, рейдерські захоплення, тендери, великі держзамовлення. Трилогія «Биті Є», зі слів авторки Люко Дашвар, матиме продовження романами про метросексуала «Макса» та бунтара «Гоцика», й буде розповідати про подальше життя хлопців з роману «Рай. центр». Варто відмітити, що «Золотому автору» «Коронації слова» Люко Дашвар саме час змінити цей статус, офіційно закріплений за нею зі стотисячним накладом, на «Платинового автора»: уже понад 200 тисяч примірників її творів знайшли свого читача.