Британська газета The Economist оприлюднила дослідження компанії ERS щодо кількості затятих курців у різних країнах світу. Попри масштабні застережні та запобіжні заходи європейські держави займають 18 із 20 найвищих щаблів за річною кількістю викурених сигарет на одну людину.
Всі рекорди побила сонячна казкова Греція, де за рік на громадянина припадає понад 3000 цигарок (більш ніж 8 на день). Не відстає від неї Україна, котра розташувалась на другій сходинці. У нас на громадянина припадає понад 2500 сигарет – майже 7 щоденно. (Дані дослідження щодо куріння у Києві, проведеного «Першою рейтинговою системою» 11-14 травня 2008 року, можна отримати тут.) Замикає сумну трійку Словенія, де курять лише трохи менше, ніж в Україні.
У багатих європейських державах ситуація дещо краща завдяки великим штрафам, забороні куріння у громадських місцях та постійним попередженням про шкоду паління. Проте в Іспанії, схоже, людям важко відмовитись від цієї шкідливої звички, тому країна посідає 9 місце у «чорному списку». Кубинці палять менше за американців, хоча, певно, це пов’язано більше з тим, що остров’яни надають перевагу сигарам.
Україна признана "нацією курців".
Helen
Блукаюча зірка
Номер: 6
З: Украина, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Попереджень: 0
Нагороди:
Пост №11 | Доданий: 10 листопада 2008 р., 13:47:32
OLEX, ми вже про це колись говорили і я не хочу, щоб ти знов піднімав ці питання - чи то серйозно, чи жартуючи!
Є багато речей, що приносять шкоду людям - буть то цукерки, випромінювання з компів, цигарки, алкоголь чи щось інше. І є підприємства, організації, які виготовляють все вище згадане, організації що дають людям роботу.
У кожного своя голова на плечах і кожний сам вибирає, чи йому пити, курити, сидіти годинами біля компа, чи вести здоровий спосіб життя.
А те, що ти палиш - це твоє рішення і тільки твоє! Я сама не курю і нікого не змушую. І мене ніхто не примусить робити те, що я не хочу.
І мені дуже неприємно, що ти мене порівнюєш з якимись наркоторговцями
А табачка при чём? Каждый выбирает сам и выводы сам делает. По-мне, так в трубу вылетела б табачка, вместе с Helen. По жизни мы имеем столько потребностей, как: регулярное питание, отдых, регулярный (что на корню здесь рубят модеры), комфортные условия жизни, без которых мы просто не сможем жить. И самому добровольно добавить ещё одну потребность (вроде говорят и вредную для здоровья) - да НИКОГДА и ни при каких обстоятельствах.
А реклама, кстати у них на высочайшем уровне. Раньше помню, понимаю всю непотребность курения, а в голове мысль: сотрудники курят, и даже сотрудницы, красивая упаковка, там разные акции, календарики, флэшки, зажигалки - выходит что- то в этом есть. Вот многие и пристрастились, к этой пагубной привычке и жалко что молодёжь.
Я вообще предлагаю создать тему, Как кто бросил курить, чем можно помочь избавиться от этого пристрастия и добавлять к баннеру внизу: на форуме столько- то времени, не курю столько- то.
-----------------------------------------------------------
Мой ник - ЖИВУ НА Priluki.info ПОСТОЯННО 24 ЧАСА В СУТКИ
OLEX
З Новим Роком!
Номер: 1
З: UA, Прилуки
Нагороди:
Пост №13 | Доданий: 10 листопада 2008 р., 13:56:52
Цитата CTAC:
OLEX, а че есть официально разрешенные фабрики,заводы по изготовлению шырки, коксу и все что с етим связано???
А де продаеться??? Шось я не бачив реклами
CTAC
Ветеран
Номер: 463
З: Украина,
Зареєстрований: 27 квітня 2008 р.
Попереджень: 1
Нагороди:
Пост №14 | Доданий: 10 листопада 2008 р., 14:00:11
Цитата OLEX:
А де продаеться??? Шось я не бачив реклами
а че есть официально разрешенные фабрики,заводы по изготовлению шырки, коксу и все что с етим связано??? OLEX ето я у тебя СПРАШИВАЮ.
Dyrix
Форумчянин
Номер: 599
З: Україна, Прилуки
Зареєстрований: 11 вересня 2008 р.
Пост №15 | Доданий: 10 листопада 2008 р., 19:10:01
Цитата Bonya:
Цікаво, а кому ти хуже робиш тим, що куриш?Dyrixу, мабуть. Ти ж дорослий-розуміеш всі наслідки, сам роби виводи. Он я тоже роблю, а курить не кидаю
Как ты думаеш: почему в цивилизованых странах курение в обшественных местах запрещено?
60% дыма с радионуклидами токсинами и другими вещетвами попадает в воздух которым дышат все люди. Вот теперь вывод: курящий не только себе вредит но и другим людям которые находятся вблизи.
Bonya
Боненятко форуму
Номер: 442
Зареєстрований: 28 березня 2008 р.
Нагороди:
Пост №16 | Доданий: 10 листопада 2008 р., 19:18:11
Цитата Dyrix:
Как ты думаеш: почему в цивилизованых странах курение в обшественных местах запрещено?
60% дыма с радионуклидами токсинами и другими вещетвами попадает в воздух которым дышат все люди. Вот теперь вывод: курящий не только себе вредит но и другим людям которые находятся вблизи.
Dyrix, дело в том, что у нас уже тоже запрещено. Недавно вышел отредактированный Закон о запрете курения, правда я его в интернете не найду. Завтра, может, скину
Dyrix
Форумчянин
Пост №17 | Доданий: 10 листопада 2008 р., 19:22:07
Закон есть, но его не соблюдают.
Helen
Блукаюча зірка
Номер: 6
З: Украина, Прилуки
Нагороди:
Пост №18 | Доданий: 10 листопада 2008 р., 19:26:00
Держава регулює процеси випуску, розповсюдження, реклами тютюнових виробів. Якщо реклама заборонена в певних місцях, то компанії не розміщають її. Вийшла поставнова про попереджувальні написи -на пачках та блоках вони з*явилися. А те що держава не карає тих, хто порушує правила поведінки в громадських місцях -тут вже тютюнові компанії ні до чого.
----- Добавлено 10 ноября 2008 г., 20:15:16:
Тут 24ч в сутки (гость),
Цитата:
По-мне, так в трубу вылетела б табачка, вместе с Helen.
по всіх твої висказуваннях до цього я думала, ти доросла розумна людина.. а тут, складується враження, що ти не розумієш, що такі підприємтва перераховують досить значні податки в бюджет, з якого виплачуються зарплати небюджетним працівникам; що ці підприємства забезпечують робочими місцями тисячі людей, дають змогу вижити в наш нелегкий час.
Знаю, що після цього підуть закиди.. типу на здоров*ї інших будуєте власне благополуччя, але ЩЕ РАЗ.. ніхто нікого не змушує. Кожний вибирає свій шлях САМ
"Тримай звязок зі мною, завтра вийдемо в еТер"
Dyrix
Форумчянин
Пост №19 | Доданий: 10 листопада 2008 р., 20:19:09
Я вже давно вибрав свій шлях. Я ніколи жодної сигарети не скурю.
Мені не подобається як хтось біля мене з сигарою в роті димить як паравоз...
CTAC
Ветеран
Номер: 463
Зареєстрований: 27 квітня 2008 р.
Попереджень: 1
Нагороди:
Пост №20 | Доданий: 12 листопада 2008 р., 02:06:44
Цитата Dyrix:
Я вже давно вибрав свій шлях
Dyrix, такой молодой а уже успел выбрал свой путь!!! КУДА ???