На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Ту-160 умирают из-за нехватки запчастей

3 грудня 2011 р. | Автор: crok | Переглядів: 1988 | Коментарів: 9
Новина  Ту-160 умирают из-за нехватки запчастей
Ту-160 умирают из-за нехватки запчастей 31 октября 2011: Усилия России по поддержанию ее парка дальних бомбардировщиков Ту-160 потерпели неудачу потому, что ВВС России не может заказать достаточно двигателей Ту-160 для поддержки завода-изготовителя. ВВС требуется только около пяти двигателей НК-32 в год. Каждый Ту-160 оснащен четырьмя 3,5-тонными двигателями. Большинство из этих двигателей были построены ещё 10-20 лет назад и прошли капитальный ремонт несколько раз. Через некоторое время эти двигатели не будут подлежать ремонту, и именно поэтому потребуется некоторое количество новых. Однако производитель настаивает на том, что наименьший экономический годовой объем производства составляет двадцать двигателей. В противном случае цена за один двигатель при заказе пяти в год будет больше, чем готово заплатить правительство. Переговоры продолжаются.

Такие новости очень расстраивают генералов ВВС. Отчасти это потому, что год назад два Ту-160 произвели рекордный 23-часовой 18 000-километровый полет по периметру России. Для этого потребовалось две дозаправки в полете от танкеров Ил-78. Этот подвиг не был особенно новым. Два года назад Ту-160 совершил 21-часовой полет. Хотя самолет разрабатывался как тяжелый бомбардировщик, в последние несколько лет Ту-160 в значительной степени использовался как дальний самолет-разведчик. Но даже в этой роли Ту-160 может нести крылатые ракеты и другое оружие воздух-земля. Руководство ВВС верит, что Ту-160 является ценным активом и стоит его оставить в эксплуатации. Однако после окончания холодной войны оборонная промышленность России столкнулась с большими трудностями в обеспечении войск запасными частями. Многие из компаний эпохи Холодной Войны оказались банкротами, а оставшиеся в живых часто не производят продукцию такого качества, как они это делали раньше.

Три года назад Россия получила свой первый с начала 1990-х новый тяжелый бомбардировщик Ту-160. Производство было возрождено пять лет назад. В планах было производство нового самолета Ту-160 каждые 18 месяцев, пока всего не будут построены 14 штук. Но, похоже, эти планы были отложены в пользу модернизации оборудования на существующих самолетах. В настоящее время 16 Ту-160 находятся в эксплуатации.



Производство Ту-160 было прекращено в 1994 году, некоторые из них остались частично достроеными. Судя по всему, первый из последних "новых" самолетов является одним из тех, что остался недостроенным в 1990 году. С распадом Советского Союза в 1991 году многие российские военные заводы были закрыты. Это произошло отчасти потому, что Советский Союз оказался буквально банкротом. Оборонный бюджет был урезан более чем на две трети, и производство оружия пострадало больше всего. Действовали только заводы, производящие изделия на экспорт. Однако некоторые из закрытых заводов были сохранены, и теперь многие из них вновь вводятся в эксплуатацию. Но возрождающиеся компании не могут вернуть талантливых конструкторов, управленцев и квалифицированных рабочих. Все лучшие люди работают в более выгодных коммерческих фирмах.

Ту-160 "Blackjack" очень похож на американский B-1, но так и не смог достичь своего потенциала. Тем не менее это самый современный российский тяжелый бомбардировщик. Это 267-тонный самолет, который может нести до 40 тонн бомб и ракет на расстояние до 12 тысяч километров. Самолет имеет систему дозаправки в воздухе. Впервые он был введен в эксплуатацию в 1987 году и предназначался в основном для доставки крылатых ракет. Отмечая успешное использование бомбардировщиком B-1 умных бомб в Афганистане и Ираке, Ту-160 были изменены так, чтобы иметь возможность делать то же самое, в дополнение к сохранению способности нести крылатые ракеты ..

http://topwar.ru
Переклад статті -
http://www.strategypage.com/htmw/htproc/articles/20111031.aspx


Коментарі (9 шт.):

1 Дивитися профіль crok crok Дата: 3 грудня 2011 р., 03:58:02  Цитувати
Стаття не нова, та за час, що пройшов з моменту публікації нічого не змінилося - в Росії такі проблеми швидко не вирішуються.
Можна було б не вірити, та якщо почитати деякі (не сопляцькі) репліки до статті - справи ще гірші...

А згадайте, як москалі свого часу дико верещали - прападают, ржавєют НАШИ (хоча - радянські!) красавци в Прілуках! Забрать! Забрать!
Ну - і?! (це я вже уподобляюсь таваріщу Че ) Забрали. До речі - висловили вдячність за прекрасний стан і належне зберігання техніки! Навіть своїм ходом був перегнаний один з літаків, якій 9 років в Прилуках не літав!
А в результаті - всьо понти!?
Я так розумію із реплік людини, яка свого часу мала якесь відношення до бази Енгельс - пара чи четвірка літаків дійсно знаходиться на чергуваннях, буває задіяна на показухах для всяких там мєдвєдіних і путєвих... А решта 12? Виходить так, що і для Росії союзні "самолёты для растопыривания пальцев" (це цитата з одного із форумів офіцерів-авіаторів) теж "не по Сеньке шапка"?
2 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 3 грудня 2011 р., 04:02:04  Цитувати
всі в топку
3 Дивитися профіль crok crok Дата: 3 грудня 2011 р., 04:32:30  Цитувати
OLEX, дак ти понімаєш... проявився генетичний кацапський рефлекс! Як сказав Саакашвілі - росіянє хорошие хватателі! Но очєнь плохіє дєржатєли!
Підняли вереск - НАШИ самальоти пропадают! Ржавєют!
Хоча вони були такі ж їхні, як і наші, бо випускались всім союзом. Хоча вони і не пропадали і не іржавіли!!! Самі ж кацапи підтвердили своєю вдячністю після перегону літаків.
Якимось методом таки викрутили у Кучми техніку. Мабуть просто того, що Кучма все життя проробив у начальстві військового заводу і звик при слові "Москва" миттєво ставати "струнко", викидати вперед руку і кричати "Хайль!" Перегнали літаки до себе. Тепер Ту-160 таким же чином "пропадают і ржавєют", але у москалів! Вереск одразу ж стих...
Але для всього світу москалі надувають щоки - дивіться там! Бійтеся нас! Бо у нас на постійному чергуванні у Атлантиці наші "бєлиє лєбєди"!
А насправді у них - не краще справи, ніж в Україні!
Але на фоні всього світу Україні свого часу попсували нерви дуже й дуже! Отакі - "братья-славянє"...
Краще б Україні було продати тії Ту-160 міжнародному консорціуму для запусків космічних апаратів, як це планувалося в одному з варіантів!
Я оце зараз за полк наш пишу, ну, ти знаєш... Так прістально так зайнявся цією темою - там, виявляється, все значно гірше у цьому відношенні! Росія, звичайно, старається нагнати власну важність де тільки вдасться! Але, як то кажуть, "косвєннимі мєтодамі" виявляються такі подробиці, про які Росія заткнула би рота, якби були б савєццкіє врємєна.
Наприклад, як то кажуть "мімоходом" виявилась така цікава деталь, що китайці до сих пір випускають наш Ту-16, звісно, під своєю назвою. І не просто випускають! Вони його модернізували і переозброїли до такого стану, що навіть росіяни у всяких інтерв’ю і статтях до своїх численних військових журналів і сайтів - і ті мимоволі висловлюють повагу китайцям! Дехто з російських експертів навіть висловлювався у тому сенсі, що супернадійний і суперосвоєний свого часу Ту-16 у китайському варіанті (але якби це ж саме зробила Росія) переважніше за Ту-22М3, який на ціле авіаційне покоління новіший...
І ще одна красномовна деталь. Є у техніці такий показник, російською - наработка на отказ. Тобто - скільки техніка проробить годин до відмови якогось компоненту. Так от - незважаючи на всі новітні матеріали, технології і сучасний верстатний парк - деталі, зроблені у сучасній Росії, значно програють зробленому за дідівськими технологіями у союзі. Десь навіть прямим текстом було сказано - авіаційні двигуни, зроблені у 80-х роках, і досі нормально працюють, більш надійні у роботі! А якщо в них поставити щось, зроблене зараз - ніякої гарантії, що все буде "хорошо".
Я навіть запам’ятав аргумент, який приводився для пояснення цього факту - а що ж ви хотіли? стара техніка розраховувалась ще на логаріфмічних лінійках! тому й надійна!
4 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 3 грудня 2011 р., 04:36:07  Цитувати
кому бєлий лєблєдь, кому blackjack
5 Дивитися профіль crok crok Дата: 3 грудня 2011 р., 04:50:13  Цитувати
OLEX, один з варіантів перекладу blackjack - дубИна


-----

Добавлено 3 грудня 2011 р., 04:56:56:


Ги... у мериканців теж не всьо окєй!

Армией Соединенных Штатов впервые закуплены противотанковые орудия шведского производства

DefPro сообщает, что командование сил специальных операций и армия США заключили с компанией Saab (Швеция) договор на поставку Carl Gustav M3 – безоткатных противотанковых орудий. Сумма контракта составила 31,5 млн долларов. Количество заказанных орудий пока неизвестно. Армия США впервые приобрела 84-миллиметровые шведские безоткатные орудия.

Carl Gustav является динамореактивным однозарядным нарезным оружием калибра 84 мм. Эффективная дальность стрельбы составляет 700 метров по неподвижным целям и 150 метров по движущимся. При использовании реактивных гранат с орудием эффективная дальность поражения неподвижной цели составляет тысячу метров. Скорострельность орудия – 6 выстрелов в минуту.

Ранее сообщалось, что Saab вооруженным силам Австралии поставила 437 Carl Gustav M3 и столько же тепловизионных прицелов для них. Поставка осуществлялась в рамках долгосрочного договора, заключенного на пять лет. Сумма соглашения, предполагающего поставку Carl Gustav, за несколько партий составляет 110 млн долларов.

-----
Добавлено 3 грудня 2011 р., 05:21:51:

І ще, навздогін...
А ніхто не задавався питанням - а чого це блекджекі на постійному чергуванні?
Одна з причин - неймовірно довгий (як для бойових дій) час підготування до польоту. І ще довший, якщо польоти однієї машини йдуть один за одним!
У Прилуках у час найбільшої інтенсивності польотів, наприкінці 80-х років, так навіть застосовували такі дії, як швидка пересадка екіпажу у польоті. Тобто, брали одразу не один екіпаж, добре, що там є для цього місце...
Не знаю, наскільки правда, але ці моменти описувались у спогадах людей, які були причетні до виготовлення на заводі, випробовування та остаточної підгонки вже у Прилуках.
Також один з величезних мінусів - низько розташовані воздухозабірники двигунів. Для їх безпечної експлуатації треба ідеальні аеродроми! Ніякі камінці та навіть пісок на злітній смузі неприпустимі! У Прилуках була для цих цілей навіть спеціальна машина-пилосос, яка перед зльотом літака ретельно "утюжила" злітну смугу...
6 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 4 грудня 2011 р., 15:55:41  Цитувати
Только каждый пятый самолет в украинской армии может взлететь

По оценкам военных специалистов, только пятая часть боевых самолетов и четвертая часть боевых вертолетов, находящихся на вооружении в Вооруженных силах Украины, вообще способны подняться в воздух. А исправных зенитно-ракетных комплексов меньше половины, сообщил эксперт Центра исследований армии, конверсии и разоружения Валентин Бадрак, пишет ZN.UA.

"Можно ли вообще в такой ситуации утверждать, что страна имеет адекватную противовоздушную оборону, способна отразить агрессию, пусть и потенциальную? – отметил он. - Кроме того, специалисты твердят, что к 2016 году в ВСУ не останется ни одной возможной для использования авиационной ракеты или ракеты для ЗРК".

Ресурс ремонтопригодности и, соответственно, модернизации боевых самолетов, по мнению военных специалистов, к 2020 году будет исчерпан. "Пока Украина принимает на вооружение пожарные автоцистерны (не известно, какое отношение имеющие к обороноспособности) и шины, другие государства приобретают самолеты, ракеты и современные ЗРК. Какой уж тут морально-боевой дух, ведь офицеры и солдаты не слепы", — отмечает эксперт.

Согласно статистике современного перевооружения, за последние пять лет в ВСУ не завершен целый ряд запланированных работ. В частности, оптимизация системы управления ВС и создание Единой автоматизированной системы управления (ЕАСУ). Модернизировано лишь восемь (14,4%) боевых самолетов из 55 запланированных, не выполнены мероприятия по обновлению 21-го и закупке одного зенитно-ракетного комплекса С-300, двух самолетов Ан-70 и 14 радиолокационных станций "Пеликан". Остается низким уровень исправности большинства самолетов (24%), вертолетов (36%), кораблей и судов обеспечения (7%).

Что касается ремонта, то в текущем году модернизирован один самолет Миг-29, три самолета Су-25 и один L-39. Модернизация боевых вертолетов пока остается мечтой.

http://podrobnosti.ua/power/2011/12/03/807489.html
7 Дивитися профіль crok crok Дата: 5 грудня 2011 р., 15:04:14  Цитувати
Дак зато у Межигір’ї - золоті унітангенси!
І Євро-2012 - у нас в Україні! І вже готується указ прєзіка про продаж стадіону «Олімпійський» у Києві...
8 Дивитися профіль Qwerty Qwerty Дата: 7 грудня 2011 р., 23:15:34  Цитувати
Ребят пускай оно сгниёт но само в России, чем так ка у нас их пустили под нож с великой улыбкой. И часть дальней авиации там всё же модернизировали. Ну то всё ностальгия. по факту имеем то что имеем.
9 Аноним (гость) Дата: 8 грудня 2011 р., 14:47:25  Цитувати
Qwerty,
Цитата:пускай оно сгниёт но само в России, чем так ка у нас их пустили под нож с великой улыбкой.

Якщо хтось ще думає, що у Росії не пускають під ніж, або де роблять якось "гуманно"... ось дуже промовисте фото:
http://k.foto.radikal.ru/0701/cb85a1957b4c.jpg - це "база раздєлки Энгельс".
І ламають та ріжуть там такими ж методами, як і у нас!
Ось що цікаво. Все, що вироблялось у СРСР, вироблялось на кошти всього СРСР, а не тільки Росії!!! Тому все, що залишилось в Україні після СРСР (і Ту-160 також!), є власністю України, і аж ніяк не Росії!!! Але будь де, де тільки є якійсь, ну хоч побіжний, інтерес Росії, я читаю та чую - "повернення до Росії", "возвращєніє на Родіну", і у такому ж руслі. А з якого це дива - возвращєніє? а не скажімо - купівля за кордоном? І це у російській свідомості (і звичайних людей теж!) стосується будь-чого - чи то авіаносця, якого просто угнали, чи то Ту-160, чи то ядерних ракет...
Натомість про активи Сбєрбанка, які були просто викрадені і вивезені з України за 3 дні до оголошення незалежності Росія навіть згадувати соромиться!
Так от питання - чим Росія краща для згнивання НАШИХ літаків?
Відповідь - НІЧИМ!
А от зробити свого часу з цього політичне шоу, мета якого - принизити Україну в очах всього світу... Це Росія вміє краще за всіх!
І дуже прикро, що в Україні це стараються забути!
На відміну від нас, Росія нікому нічого не забуває! Коли то була УПА, а Росія й досі клацає зубами!


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: 6k5Yc

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 3 користувачів: Tan24, Patron, PAWLOWICH,

Сьогодні віртуальний день народження у 9 користувачів: smith, royalberry, ORAS, Faget, tattiana, VO_Svoboda, bandyt2010, linadani, sunsunnychku,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту