На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Недільне віче: введення талонної системи для пільговиків

11 квітня 2014 р. | Автор: Helen | Переглядів: 3069 | Коментарів: 4
Новина  Недільне віче: введення талонної системи для пільговиків
Недільне віче: введення талонної системи для пільговиків Уже вкотре в Прилуках, у міському Будинку культури, активні представники громади зійшлися на віче з бажанням висловити власне бачення розвитку міста і послухати владу про її кроки у вказаному напрямку.

6 квітня прилуцька громада на віче взялася за розгляд двох питань, що були в порядку денному. Перше з них – введення талонної системи у сфері перевезень пільговиків на міських автобусних маршрутах. Доповідав по ньому заступник міського голови Олександр Сивенко. За його словами, перевізники не отримують компенсації за перевезення пільгової категорії громадян із серпня 2013 року. А пільговиків по Прилуках їздить дуже багато. 28 березня за розпорядженням в.о. міського голови, секретаря ради Дмитра Барнаша було проведено перепис пасажирів на маршрутах №№9,19 та 21. Так от за день послугами автобуса №9 скористалися 437 людей, із них 344 – пільговики; №19 – 385 пасажирів (308 пільговиків); №21 – 406 і 295, відповідно. Якщо ж узяти статистику за минулий рік, то в середньому за день у Прилуках та Прилуцькому районі перевозилося 6872 пільговика, із них 1067 – мешканці району.

Нині ледь не щодня зростають ціни на пальне. Тож, склавши все до купи, неважко зрозуміти, що перевізники зазнають великих збитків. Отже, їм не вистачає грошей не те що на модернізацію транспорту, а навіть на зарплату працівникам. Як стверджують самі перевізники, якщо ситуація найближчим часом не зміниться, то автобуси у Прилуках можуть взагалі зупинитися.

Тому й вирішено було обговорити з громадою введення талонної системи для перевезення пільгової категорії громадян. У результаті понад годинних дискусій віче проголосувало за введення такої системи з її подальшою трансформацією в електронну для всіх пільговиків, окрім чорнобильців і учасників бойових дій та інвалідів Великої Вітчизняної війни.

Що ж таке талонна система і як вона впроваджуватиметься, «ВЧ» поцікавилися у Олександра Сивенка.

– За дорученням в.о. міського голови буде створено робочу групу з розробки та впровадження талонної системи в Прилуках. На найближчій сесії міської ради дане питання буде включено до Плану регуляторної діяльності міської ради. Потім цей механізм оприлюднимо. У зв’язку з тим, що коштів на його друк, напевно, не буде, з ним можна буде ознайомитися на сайті міста та в міській центральній бібліотеці. Протягом місяця розглядатимуться всі пропозиції, скарги, уточнення щодо даного механізму, які надійдуть від населення, установ і організацій Прилук. Після завершення місячного терміну оприлюднення, а орієнтовно це середина травня, талонну систему обговорить громадськість. Зокрема, Громадська рада, Народна рада, громадські слухання тощо. Тільки після цього механізм розгляне і затвердить виконком. Це десь кінець травня-початок червня. Якщо ж говорити про електронну систему, то знадобиться ще два місяці. Розробити варіант талонної системи нам буде простіше, адже подібна практика вже існує в Прилуцькому районі та Ніжині.

– А в чому суть талонної системи і як вона діятиме? – запитуємо у Олександра Івановича.

– Кожен пільговик отримає на місяць від восьми талонів, на яких буде зазначено номер його пенсійного посвідчення. Одна поїздка – один талон. Коли ж талони закінчаться, то пільговик буде змушений оплачувати свій проїзд. Кількість талонів, механізм їх видачі ще обговорюватиме робоча група, і лише тоді я зможу більш конкретно відповісти на ваше запитання, – сказав Олександр Сивенко.

Скаржилися прилучани на вічі заступнику міського голови та перевізникам, що графіки, які циркулюють містом, не відповідають дійсності.

– У ході перевірки Чернігівською автотранспортною інспекцією в лютому-березні 2013-го було виявлено порушення в робочих графіках водіїв автобусів. Тому протягом другого півріччя ми вносили зміни і перезатверджували графіки. Нині найточніші помаршрутні графіки можна знайти у друкованих ЗМІ, а ті, що розміщені на офіційному порталі та продаються в кіосках, уже не відповідають дійсності. Графіки руху автобусів постійно перевіряє робоча група. Так, є порушення на маршрутах №2А «273-й квартал – Військове містечко №12», №30 «273-й квартал – ЦТДЮ – Військове містечко №12». Потрапляють до цього списку й інші маршрути. Але загалом, якщо автобус їде з відхиленням у п’ять хвилин, то це порушенням не вважається, – відповів на закиди Олександр Сивенко, пообіцявши перевірити озвучену городянами інформацію.

На віче було заслухано звіт в.о. директора комунального підприємства «Прилукижитлобуд» Оксани Гладенької про те, що вже зроблено підприємством і які його плани на майбутнє. Пані Оксані теж довелося відповісти на низку не вельми приємних запитань.

Практику подібних звітів віче вирішило продовжувати й надалі.


Автор: Сергій Новак, "Відомості Чернігівщини"

http://priluki.pik.cn.ua/664/nedilne-viche-vvedennya-talonnoyi-sistemi-dlya-pilgovikiv/


Коментарі (4 шт.):

1 Дивитися профіль Helen Helen Дата: 11 квітня 2014 р., 19:22:16  Цитувати
цікаво, а 8 талонів на місяць не є порушенням чинного законодавства?
2 Дивитися профіль rediska rediska Дата: 11 квітня 2014 р., 19:33:48  Цитувати
Helen, мало? чи багато
3 Дивитися профіль Helen Helen Дата: 11 квітня 2014 р., 21:29:43  Цитувати
rediska, ну ось згідно Законів України:

Відповідно до п.12 ст.7 Закону України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні» ветеранам праці надається безплатний проїзд всіма видами міського пасажирського транспорту (за винятком таксі), автомобільним транспортом загального користування (за винятком таксі) в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських маршрутів у межах області.

Аналогічним правом пільгового проїзду користуються: учасники бойових дій – відповідно до п.7 ст.12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; інваліди війни – відповідно до п. 7 ст.13 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; учасники війни – відповідно до п.7 ст.14 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; особи, на яких поширюється чинність ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» - відповідно до п. 7 ст. 15 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; ветерани військової служби та ветерани органів внутрішніх справ – відповідно до п.11 ст.6 ЗУ «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів справ внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист»; батьки військовослужбовців, які загинули чи померли або пропали безвісти під час проходження військової служби; реабілітовані громадяни, які постраждали внаслідок репресій або є пенсіонерами; громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; діти померлих громадян, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою; судді у відставці; діти війни; жертви нацистських переслідувань; діти з багатодітних сімей – відповідно до абзацу 5 п.4 ст.13 ЗУ «Про охорону дитинства»; пенсіонери за віком згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 17.05.1993 №354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування». Підставою надання пільгового проїзду є пенсійне посвідчення.


Ніде не сказано про обмежуючу кількість таких поїздок. То на яких засадах планується вводити ці 8 талонів (чи скільки там). Бред
4 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 12 квітня 2014 р., 03:38:31  Цитувати
Helen,
Цитата:на яких засадах планується
а на яких автобусах планується возити безкоштовно 75% пасажирів, коли Беркут продав державне АТП нужним людям, а приватним перевізчикам не відшкодовуються льотні пасажири?

-----
Добавлено 12 квітня 2014 р., 03:39:07:

Шановні прилучани!

13 квітня у міському Будинку культури відбудеться народне віче за участю посадовців міської ради.

У ході зібрання будуть надані відповіді на звернення учасників попередніх зустрічей.

Початок о 13.00


http://barnash.info/news/1


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: IEyg

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 2 користувачів: Marina, Binerby,

Сьогодні віртуальний день народження у 7 користувачів: xlamec, Rura, sokol, MaximPishnyak, dkfanat, Alex76, ValekValek,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту