На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Вісник місцевої влади

5 серпня 2009 р. | Автор: Helen | Переглядів: 1099 | Коментарів: 0
Новина  Вісник місцевої влади
Вісник місцевої влади 27 липня Відбулося чергове засідання виконавчого комітету, порядок денний якого налічував 12 питань.
Виконуюча обов’язки заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Надія Єременко проінформувала про хід виконання рішення виконкому №68 від 04 лютого 2009 року «Про заходи щодо подолання наслідків фінансової кризи та мінімізації її впливу на економіку міста», зазначивши, що стан промисловості в І півріччі 2009 року характеризувався негативними тенденціями.

Зокрема, зменшення виробництва продукції відбулося в усіх найважливіших галузях. За підсумками січня-травня поточного року підприємства міста одержали збиток у сумі 13 млн. 143,7 тис. грн., прибуток отримали менше половини підприємств (49,2%). Скоротилися також на 20,1% обсяги робіт, виконаних будівельними підприємствами.

Кількість прилучан, не зайнятих трудовою діяльністю, за І півріччя зменшилася з 2546 чоловік станом на 1 січня 2009 року до 1855 станом на 1 липня поточного року. Ринок праці в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшився на 688 чоловік.
У зв‘язку зі зменшенням реальних доходів більшості населення, обумовленим зростанням рівня інфляції, зменшується купівельна спроможність громадян.
Найбільш складним залишається питання погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

Станом на 1 липня 2009 року заборгованість мали 12 економічно активних підприємств Прилук.
Члени виконкому відмітили, що на виконання рішення виконкому №68 управліннями та відділами міської ради проводилися антикризові заходи, спрямовані на зменшення напруги в суспільстві щодо фінансової кризи та мінімізацію її впливу на економічний і соціальний розвиток міста.
Управління економічного розвитку та європейської інтеграції міської ради постійно здійснює моніторинг основних економічних показників, який дає змогу проаналізувати економічний стан та діяльність бюджетоутворюючих підприємств, ринок праці щодо кількості зареєстрованих безробітних, звільнених з підприємств міста.

Упродовж півроку відбулося 4 засідання координаційної групи щодо стабілізації економічної ситуації в місті. Згідно з протокольним дорученням координаційної групи, управлінням економічного розвитку та європейської інтеграції міської ради були направлені листи до прокуратури всіх рівнів та до Кабінету Міністрів України щодо вирішення питання заборгованості із виплати заробітної плати на ВАТ "Прилуцький завод "Білкозин".

Спеціалісти управління праці та соціального захисту населення міської ради взяли участь у перевірці підприємства прокуратурою. Наразі зареєстрований колективний спір між найманими працівниками ВАТ "Прилуцький завод "Білкозин" та адміністрацією підприємства у відділенні Національної Служби посередництва і примирення в Чернігівській області.

Уживаються заходи щодо погашення заборгованості найманим працівникам підприємств, установ та організацій Прилук. Спеціалісти управління праці та соціального захисту населення міської ради здійснюють перевірки підприємств-боржників. Довідки про перевірку чотирьох підприємств-боржників направлені в міжрайонну прокуратуру, одного підприємства – у державну територіальну інспекцію праці. Крім того, у міжрайонну прокуратуру щотижнево надається інформація про підприємства, що заборгували заробітну плату найманим працівникам, та суми зарплатного боргу.

Керівники підприємств, які допускають факти невиплати заробітної плати, запрошувались на засідання комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. У поточному році проведено 6 засідань комісії, на яких заслухано звіти 28 керівників підприємств-боржників. За рішенням комісії направлялися листи в Генеральну прокуратуру України, прокуратуру Чернігівської області, Прилуцьку міжрайонну прокуратуру, прокуратуру Солом’янського району м. Києва, Прем’єр-міністру України щодо надання допомоги у вирішенні питання погашення зарплатних боргів найманим працівникам будівельного управління №1 АТФ «Укргазбуд».

На всіх стадіях бюджетного процесу в 2009 році з метою ефективного та раціонального використання бюджетних коштів постійно проводиться аналіз видатків, витрати здійснюються для забезпечення виконання бюджетними установами своїх функціональних повноважень. Через незабезпеченість реальними коштами міського бюджету виникає складна ситуація із недопущенням кредиторської заборгованості. Для забезпечення життєдіяльності громади міста, збалансованості бюджету з метою недопущення заборгованості для покриття тимчасових касових розривів міська рада залучає короткотермінові казначейські позички.

Розроблені й подані для включення до обласних заходів заходи з енергозбереження підприємств, організацій, установ м. Прилуки на 2009-2015 роки та на період до 2020 року. Також розроблена й затверджена рішенням міської ради (53 сесія 5 скликання) від 05 лютого 2009 року міська цільова програма енергозбереження та впровадження енергозберігаючих технологій по м. Прилуки на 2009 рік, де передбачено використання альтернативних видів палива, а саме – встановлення електрокотлів.

Щотижня проводить роботу комісія по сприянню легалізації робочих місць у галузях економіки міста та належному оформленню трудових відносин між працівником і роботодавцем. За І півріччя 2009 року комісією проведено 15 перевірок та перевірено 57 суб’єктів господарської діяльності.

Виходячи із вищевикладеного, виконком міської ради вирішив: інформацію виконуючої обов’язки заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Надії Єременко взяти до відома, відповідним виконавцям продовжувати виконання заходів щодо подолання наслідків фінансової кризи та мінімізації її впливу на економіку міста, контроль за виконанням даного рішення залишити за в.о. заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Надією Єременко та інформувати виконком міської ради в лютому 2010 року.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Указу Президента України №432 від 12 червня 2009 року «Про додаткові заходи щодо вшанування пам‘яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні», керуючись обласним планом заходів із вшанування пам’яті жертв Голодомору на 2009-2010 роки, виконком міської ради затвердив план заходів із вшанування в місті пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років, яким передбачено проведення виставки документальних матеріалів «Забуттю не підлягає», годин скорботи, інформаційних годин та уроків пам’яті, Всеукраїнської акції «Колосок пам’яті», краєзнавчої експедиції селами Прилуччини, що найбільш постраждали від Голодомору 1932-1933 років, будуть відправлені панахиди та богослужіння, пройдуть мітинги-реквієм, прилучани візьмуть участь у загальнонаціональній акції «Засвіти свічку!». План передбачає проведення й інших заходів.

Депутати готуються до сесії

Під головуванням Юрія Беркута відбулося засідання Ради голів постійних депутатських комісій і фракцій та спільне засідання депутатських комісій, на яких обговорювався й погоджувався порядок денний 63 сесії міської ради.
Цього ж дня юрист-консультант Центру підтримки підприємництва Любов Єфременко провела навчання для депутатів міської ради на тему «Правові основи підприємницької діяльності».

28 липня
Засідання Координаційної ради


Відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку підприємництва, у ході якого виконуюча обов’язки заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Надія Єременко ознайомила присутніх з положенням про місцеві галузеві ради підприємців та зупинилася на доцільності їх створення в м. Прилуки, проаналізувала роботу несанкціонованих закладів громадського харчування, розташованих у житлових будинках.
Члени Координаційної ради підтримали заходи, заплановані на місячник підтримки підприємництва, а також внесли пропозиції щодо участі суб’єктів господарювання в екологічних акціях на території м. Прилуки.

29 липня
На прийомі у міського голови


Міський голова Юрій Беркут проводив особистий прийом громадян.
На прийомі були присутні депутат міської ради Володимир Папазов, начальник юридичного відділу Валентина Горбач, начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Микола Пряма та інші посадові особи, до повноважень яких відносяться питання, підняті у зверненнях громадян.
На прийомі побувало 9 мешканців міста, які зверталися до міського голови з питаннями щодо зрізування аварійних дерев, ремонту ділянки дороги по вулиці Польовій, надання житла, отримання дозволу на встановлення автономного опалення. Піднімалися й інші питання.

На 5 звернень міський голова надав роз’яснення безпосередньо під час прийому, по решті дав доручення щодо їх розгляду в управліннях та відділах міської ради в терміни, передбачені чинним законодавством.
Усі звернення зареєстровані й поставлені на контроль до виконання.

30 липня
Депутати ухвалюють рішення


Відбулося пленарне засідання 63 сесії міської ради, на розгляд якої вносилося понад 20 питань.
Після формування порядку денного одним із перших народні обранці розглянули проект рішення, унесений депутатами міської ради Олександром Козиком та Миколою Кірєєвим «Про видачу дозволів на відключення від системи централізованого опалення і гарячого водопостачання». Депутати після дискусії більшістю голосів ухвалили позитивне рішення.

Наступним розглядалося питання про виконання бюджету міста за І півріччя 2009 року.
Міська рада відмітила, що виконання міського бюджету за І півріччя поточного року відбувалося в умовах постійного касового розриву.
Тенденція невідповідності доведених розрахункових показників Міністерства фінансів України мінімальним соціальним потребам територіальної громади міста, напруга з фінансуванням заробітної плати та енергоносіїв за рахунок отримання позичок і постійна залежність від них стали закономірністю.
На покриття касових розривів міська рада, починаючи із січня 2009 року, змушена була залучити 28 короткотермінових позичок на загальну суму 36,0 млн. грн. Усі отримані кошти направлено на забезпечення фінансування першочергових видатків.

Не зважаючи на складність ситуації, до бюджету міста мобілізовано власних доходів на загальну суму 33 млн. 748,3 тис. грн., що більше минулорічного показника на 3 млн. 118,5 тис. грн., або на 10,2%.
Виходячи з вищевикладеного, міська рада інформацію в.о. заступника міського голови, начальника фінансового управління Володимира Блідченка про виконання міського бюджету за І півріччя 2009 року взяла до відома та затвердила звіт про виконання бюджету міста Прилуки за І півріччя 2009 року по доходній і видатковій частинах.
Депутати розглянули ще низку бюджетних питань та ухвалили по них відповідні рішення.

Як і завжди, народні обранці прискіпливо розглядали земельні питання, вносили по них пропозиції. Ураховуючи думку постійної депутатської комісії та керуючись статтею 21 Закону України «Про основи містобудування», депутати ухвалили відповідні рішення.

Міська рада ухвалила рішення про збільшення статутних фондів комунальних підприємств «Прилукитепловодопостачання» та «Комунальні послуги» у зв’язку з отриманням чергового траншу в рамках реалізації програми Євросоюзу ТАСІS для КП «Прилукитепловодопостачання» - в сумі 22 тисячі 866 гривень, для КП «Комунальні послуги» – 3 мільйони 934 тисячі 585 гривень.

Палку дискусію в сесійній залі викликало обговорення Програми підвищення безпеки дорожнього руху на 2009-2013 роки, яка розроблена на виконання Указу Президента України від 20 листопада 2007 року «Про невідкладні заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху». Мета та основні завдання Програми полягають у визначенні стратегії й тактики розв’язання проблеми забезпечення безпеки дорожнього руху.

У результаті дискусії депутати дійшли висновку, що Програма вкрай необхідна для міста, але вона підлягає серйозному доопрацюванню, у зв’язку з чим питання було знято з розгляду. Міський голова дав доручення профільній депутатській комісії та управлінню житлово-комунального господарства міської ради ретельно вивчити всі матеріали й доопрацювати Програму підвищення безпеки дорожнього руху.

Рішенням міської ради списано як безнадійну дебіторську заборгованість комунального підприємства «Прилуцька житлово-експлуатаційна контора №5» Прилуцької міської ради в сумі 450 тисяч 180 гривень та припинено діяльність комунального підприємства «Прилуцька житлово-експлуатаційна контора №5».
Для здійснення ліквідаційної процедури утворено ліквідаційну комісію комунального підприємства «Прилуцька житлово-експлуатаційна контора №5» під головуванням Сивенка Олександра Івановича.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні», міська рада вирішила: рішення міської ради (друге засідання сорок першої сесії п’ятого скликання) від 10 червня 2008 року «Про затвердження Положення про розміщення та утримання гральних закладів у місті Прилуки» вважати таким, що втратило чинність.

З метою вирішення екологічних, санітарних проблем міста через упровадження організованої системи збирання, утилізації та переробки відходів міська рада погодила проектну пропозицію «Створення і впровадження системи роздільного збирання твердих побутових відходів із забезпеченням переробки і утилізації їх складових».

Керуючись Законом України «Про Державний реєстр виборців», з метою проведення експертних випробувань комплексної системи захисту інформації відділу ведення Державного реєстру виборців міська рада утворила комісію для проведення експертних випробувань комплексної системи захисту інформації відділу ведення Державного реєстру виборців, до складу якої увійшли посадовці виконавчих органів ради, депутати міської ради, співробітник Прилуцького міського відділу Служби безпеки України (за згодою).

Депутат міської ради Любов Правосуд унесла на розгляд депутатський запит щодо вирішення житлового питання двох дітей-сиріт. Народні обранці підтримали депутатський запит і доручили виконавчому комітету розглянути підняте в ньому питання й унести відповідні пропозиції.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення
Прилуцької міської ради

газета "Град Прилуки"


фото: pryluky.org
http://www.guberniya.net.ua


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: yQ1jq

TIM TV OnLine


Сьогодні віртуальний день народження у 12 користувачів: Antibiotic, nike, Anastasia2012, Parubok, minusa, lvovix, Olle4ka_Pole4ka, pramuk, dikozavrrex, Oduvanchiko, Hozprom, pload2011,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту