На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Будуть борги – не буде субсидій, не буде газу

4 липня 2009 р. | Автор: Helen | Переглядів: 2314 | Коментарів: 0
Новина  Будуть борги – не буде субсидій, не буде газу
Інтерв’ю з начальником служби реалізації і розрахунків за природний газ Прилуцького управління по газопостачанню та газифікації (УГГ) Олександром Поломарчуком

- Олександре Анатолійовичу, у своєму нещодавньому виступі на сторінках "Града" Ви говорили про можливу зміну цін на газ у червні. Сьогодні вже 1 липня, а газ так і не подорожчав. Прокоментуйте, будь ласка, цей факт.
- Я дуже радий, що газ не подорожчав. Адже платоспроможність населення падає. Якщо газ подорожчає, борги за нього зростуть. Ціну на газ формує держава. Зараз у вищих ешелонах влади дві думки по даному питанню: одна сторона говорить, що ціну на газ треба негайно підняти, друга ж категорично проти цього. Ми ж продовжуємо жити за діючими з грудня 2008 року цінами. Як довго це триватиме – прогнозувати не беруся.
- Є для споживачів й інші хороші новини. Зокрема, про те, що з 1 липня можна перейти на нижчий тариф і платити за газ менше. Щоправда, за певних умов. То які вони?
- Уже кілька років в Україні діють диференційовані ціни на природний газ для населення. Принцип їх формування простий і всім зрозумілий - чим менше газу споживаєш, тим він дешевший для тебе. Як відомо, існують чотири цінові категорії: у першу входять абоненти, котрі споживають до 2500, у другу - від 2500 до 6000, у третю – від 6000 до 12000, у четверту – понад 12000 кубометрів природного газу на рік. Ціна визначається для кожного абонента окремо на підставі річних об’ємів споживання. Наприклад, якщо у 2008 році людина спожила 6500 кубометрів газу, то у поточному вона платить за ціною третьої категорії. Хоча при цьому, можливо, через економію вже відноситься до другої категорії, а, значить, має право на дешевший газ. Зайво сплачені кошти служба реалізації їй, звісно, поверне, але вже після того, як у січні 2010-го зробить перерахунок за підсумками року. Проте є можливість уже з другого півріччя перейти на нижчий тариф. Якщо станом на 1 липня ви спожили не більше шістдесяти відсотків річного об’єму меншої категорії (для першої це 1500, для другої – 3600, для третьої – 7200 кубометрів), то у другій декаді липня, десь після 10-го числа, звертайтеся до служби реалізації за перерахунком. При собі необхідно мати абонентську книжку й останні показники лічильника. Перерахунок проводиться на підставі заяви абонента. При потребі ми додатково перевіряємо показники лічильника. Якщо з якихось причин людина не з’явилася до нас, а ми бачимо, що вона є реальним претендентом на перехід в нижчу цінову категорію, то самостійно переводимо її туди. Але таких випадків мало. Зазвичай з власної ініціативи переводимо абонентів на вищі ціни.
- Зараз на рівні Президента і Прем’єра дуже жорстко ставиться питання боргів за газ. Це проблема загальнонаціонального масштабу. А як з боргами у Прилуках? Населення платить?
- Закінчилося перше півріччя. Протягом цього періоду борги населення за газ зменшилися, але не завдяки високій свідомості громадян і розумінню ними того, що за газ, як і за будь-який інший товар, треба платити. Заборгованість скоротилася за рахунок щоденного примусового відключення помешкань боржників від системи газопостачання. Ця робота розпочалася одразу ж по завершенню опалювального сезону. У середньому за день відключаємо 6-10 боржників. У кожного неплатника є поважні причини заборгованості: хтось одружувався, і гроші пішли на весілля; у когось народилася дитина, і треба було купити їй усе необхідне; якась сім’я поховала близьку людину… Але це жодним чином не звільняє від обов’язку вчасно розраховуватися за спожитий природний газ. Якою б вагомою не була причина, Управління по газопостачанню та газифікації все одно відключає боржників від мережі. Уже складені списки на відключення у липні. У першій декаді цього місяця зостануться без газу шляхом відрізання будинків від вуличного газопроводу 18 чоловік – мешканці вулиць Берегової, Перемоги, Шевченка, Михайлівської, Соборної, Ветеранської, Володарського, Яблунівської, Дачної. Усі вони персонально попереджені про відключення. Єдине, що може врятувати від нього, - стовідсоткове погашення заборгованості. Я розумію, що в країні криза, але не треба на цьому спекулювати й думати, що борги пробачаться. Ми не зможемо увійти в новий опалювальний сезон з боргами, і тому за літо помешкання всіх без винятку боржників будуть відключені. Інших, більш гуманних, методів боротьби з неплатниками вже не залишилося.
- За відключенням іде підключення. Скільки воно коштує?
- Якщо УГГ газ опломбувало, то підключення коштує 81 гривню плюс акт перевірки димових та вентиляційних каналів. У сумі це понад 100 гривень. Якщо ж помешкання було відрізане від вуличного газопроводу, підключення обходиться десь у 1000 гривень. Тож вигідніше розрахуватися з боргами і не чекати, доки перекриють газ. Адже щоб підключитися, доводиться не тільки погасити всю заборгованість і заплатити за підключення. У таких випадках перевіряються правильність установки газових приладів, проходження інструктажу, кількість прописаних у квартирі чи будинку тощо. Усе це вимагає часу й кадрових ресурсів. Тому нехай боржники не тішать себе надією, що газ їм подадуть одразу ж після погашення боргів. Це не так. Першочергова увага сумлінним платникам, а вже потім - боржники.
- Наскільки мені відомо, всім, хто має газові прилади опалення і ще не має газових лічильників, УГГ по кілька разів пропонувало встановити безкоштовні лічильники. Абоненту ця процедура нічого не коштує. ВАТ «Чернігівгаз» за власний рахунок вносить зміни до проекту, купує, встановлює і реєструє лічильник. Чому ж частина людей відмовилася від такого блага і як УГГ відреагує на це?
- Згідно з Правилами надання населенню послуг з газопостачання, помешкання абонента, котрий відмовився від установки лічильника газу за рахунок газопостачальної організації, може бути відключено від газопостачання. Відтак, найближчим часом боржникам, яким в опалювальний період нараховується по 300-400 гривень плати за місяць і які відмовилися від безкоштовних лічильників, відключимо газ. Підключення відбудеться лише після того, як вони погасять борги і ми встановимо їм безкоштовні лічильники. На сьогодні цю категорію боржників складають переважно господарі будинків зі старим газовим обладнанням. Їм вигідніше платити за нормою, оскільки споживання газу при такому обладнанні вдвічі, а то й утричі перевищує норму. До згаданої категорії відноситься і частина пільговиків. Ми примусово встановлюватимемо усім їм безкоштовні лічильники. Звісно, декому це не сподобається, але «Чернігівгаз» не буде нікого спонсорувати.
- Фінансово-економічна криза торкнулася і ВАТ «Чернігівгаз». Чи позначиться це на роботі Вашої служби?
- Зараз у нас немає можливості розносити квитанції всім абонентам. Проте, згідно з чинним законодавством, за газ дозволяється розраховуватися за квитанцією та абонентською книжкою, а також авансовими платежами. Розраховуватися необхідно до 10-го числа наступного місяця. Приміром, якщо за червень, то до 10 липня. Коли плата не внесена до 20-го числа наступного місяця, після попередження помешкання боржника відключається від мережі.
З 1 липня для Прилуцького УГГ, в тому числі й для служби реалізації і розрахунків, запроваджено семигодинний робочий день. Тепер ми працюємо на годину менше – з 8.00 до 16.00. П‘ятнадцять хвилин на початку і в кінці робочого дня відводиться на запуск та виключення комп’ютерної програми «Абонент». Прийомні дні – понеділок, вівторок, середа, четвер. Обідня перерва – з 12.00 до 13.00. У кінці й на початку місяця прийом абонентів не проводиться. У цей час контролери зайняті нарахуваннями, розноскою квитанцій, звіркою показників тощо. Наша робота не обмежується прийомом громадян. Так, зараз частина контролерів працює з одержувачами субсидій. Залишилося 65 чоловік, котрі не провели звірки по субсидіях, через що ми не можемо надати інформацію до відділу субсидій. Ці люди мали прийти до нас іще в травні. Якщо звірка не буде проведена, вони довідки на субсидії одержать на місяць-півтора пізніше за інших. І головне, щоб у претендентів на субсидію теж не було заборгованості. Будуть борги – не буде субсидій, не буде газу.

Розмову вела Марина Андрієнко
http://gradpryluky.info


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: 9B8gj

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 1 користувачів: Sergey,

Сьогодні віртуальний день народження у 12 користувачів: qwerty12, nikolia52, sonyrew, krupa, tuning, ZhenyaPretty, Fremen29, gammm, julia28, Rogovets, Sanka, Divloen,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту