На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Виконком розриває договори з перевізниками-порушниками

25 березня 2010 р. | Автор: Helen | Переглядів: 2979 | Коментарів: 0
Новина  Виконком розриває договори з перевізниками-порушниками
Виконком розриває договори з перевізниками-порушниками 15 березня відбулося засідання конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування м. Прилуки. Конкурсний комітет розглянув пакети документів, поданих на конкурс, і визначив його переможців. Зокрема, визначені переможці на маршрутах №21 “273 квартал — Дослідна”, №28 “Військове містечко №12 — Івушка” та №10 “Дослідна — 273 квартал — Промзона”. На жаль, на маршрут №25 “Дослідна — профілакторій “Нафтовик” заявок не надійшло. З низки об‘єктивних причин конкурсний комітет зняв з конкурсу пропозиції перевізника по маршруту №18 “с. Сухополова — селище Будмаш”.
Усього за 2009-й і січень-березень 2010 року в Прилуках проведено 5 таких конкурсів, а це означає, що договори з перевізниками будуть переукладені на близько 95% автобусних маршрутів міста.
Покращенню якості пасажирських перевезень і подальшому наведенню порядку в цій сфері сприятиме й те, що, відповідно до розпорядження міського голови від 26 лютого 2010 року, в Прилуках створено тимчасову робочу групу по перевірці виконання перевізниками умов договору, що укладається між ними та виконкомом. До складу цієї групи увійшли заступник міського голови Олександр Сивенко, представники управління праці та соціального захисту населення і управління житлово-комунального господарства. Основні напрямки роботи тимчасової групи - перевірка наявності автобусів на маршрутах та дотримання ними графіків руху і перевірка екіпіровки автобусів, зокрема наявності наочної інформації для пасажирів.
Автобус, який здійснює міські й приміські перевезення, повинен мати: на передньому трафареті - номер маршруту і найменування початкового та кінцевого пунктів; на боковому трафареті – найменування основних пунктів, де здійснюються проміжні зупинки; на задньому трафареті - номер маршруту. У салоні автобуса розміщуються витяг із Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту (в частині прав та обов‘язків водія і пасажира); позначення входу та виходу; відомості про розмір штрафу за безквитковий проїзд і перевезення неоплаченого багажу; відомості про перевізника та страховика (найменування, адреса і телефон); загальна пасажиромісткість із зазначенням окремо кількості місць для сидіння пасажирів; позначення місць розташування аварійних виходів (із зазначенням способу їх відчинення), вогнегасника, аптечки та кнопки екстреної зупинки; написи "Не курити", "Місця для пасажирів з дітьми та інвалідів"; позначення місць для пільговиків і перелік пільгових категорій пасажирів, які користуються безкоштовним проїздом. Розміри й освітлення інформаційних написів повинні бути такими, щоб їх можна було прочитати у світлу й темну пору доби: в салоні автобуса - з відстані не менш як 1 метр; на передньому та задньому трафаретах - з відстані не менш як 15 метрів, на боковому - не менш як 3 метри.
Станом на 19 березня, тобто менш ніж за місяць з моменту її створення, тимчасова робоча група склала 12 актів перевірки перевізників. Згідно з чинним законодавством, на усунення недоліків порушникам дається 15 днів. Якщо перевізник не вжив жодних заходів, ініціюється розірвання договору з ним. Уже розірвано договори на маршрутах №4-Б "Військові містечка №№12,17 – Центральна міська лікарня - Дослідна", №21 "273 квартал - Дослідна" (1 одиниця), №2 "Завод "Пластмас" - завод "Тваринмаш", №37 "с. Замістя - Дослідна". У разі, коли не відновляться перевезення, така ж доля спіткає перевізників на маршрутах №15-А "Вул. Берегова - Дослідна", №17 "273 квартал - Івушка", №31 "Промзона - Універмаг", №33 "273 квартал - с. Сухополова". Питання розірвання договорів на даних маршрутах планується винести на розгляд виконкому вже наступного вівторка, 30 березня.
Найближчим часом рішенням виконкому необхідно буде затвердити мережу автобусних маршрутів загального користування по м. Прилуки, Програму розвитку транспортної сфери м. Прилуки і назви автобусних зупинок по м. Прилуки. Доки не будуть затверджені ці документи, мережа міських автобусних маршрутів не розширюватиметься. Таку вимогу поставили перед міською владою Прилук контролюючі органи.
Хотів би докладніше зупинитися на назвах автобусних зупинок. Життя не стоїть на місці: одні підприємства й установи зникають, інші з’являються. Наприклад, заводу "Тваринмаш" у Прилуках давно немає, а однойменна зупинка залишилася. Є зупинка "Універмаг", хоча такого магазину де-факто вже не існує. Те ж саме стосується зупинок "Міський сад", "Карамельний цех" і багатьох інших. Тому ревізія назв автобусних зупинок - дійсно нагальне для Прилук питання. Я вважаю, що якісь назви з метою збереження традицій слід узаконити, а якісь - поміняти.
У недалекому майбутньому, орієнтовно з 1 червня 2010 року, на сферу автобусних перевезень Прилук чекають зміни, обумовлені статтею 1 Закону України "Про автомобільний транспорт". Відповідно до цієї статті, автобусні маршрути, що виходять за межі міста, є приміськими і контроль за діяльністю перевізників на них покладається на обласні транспортні управління. Відтак, контроль за перевезеннями на маршрутах №№1,3,4,4-А,6,7,8,8-А,14-А та інших, що сполучають Прилуки з прилеглими селами (Заїзд, Манжосівка, Валки, Замістя, Сухополова, Даньківка), мусить здійснювати не виконком міської ради, а транспортне управління Чернігівської облдержадміністрації. Добре це чи погано, покаже час. Принаймні в обласного управління транспорту більше впливу, тісніші контакти з обласною транспортною інспекцією, котра контролює виконання перевізниками ліцензійних умов. Тому не виключено, що пасажири від цього тільки виграють.
На даний час міська влада Прилук розглядає кілька варіантів вирішення проблеми безкоштовного перевезення пільговиків без обмежень в усіх автобусах, що працюють на міських маршрутах. Наразі у зв’язку з недофінансуванням з Державного бюджету надання послуг з перевезень пільгових категорій громадян ці послуги на окремих маршрутах надає АТП-17407, решта ж перевізників надають їх на підставі усної угоди з виконкомом, котра передбачає, що, якщо в автобусі до 19 пасажиромісць, безкоштовно їде 1 пільговик за рейс; якщо більше 19 місць – 3 пільговики. Але, згідно з договором, що укладається між виконкомом та перевізниками, останні зобов’язані здійснювати пільгові перевезення, як того вимагає чинне законодавство. Наряду з цим договір передбачає, що перевізник має право вимагати від організатора перевезень, тобто виконкому, вжиття заходів щодо компенсації державою збитків від перевезення пільгових категорій громадян. До речі, багато прилуцьких перевізників говорять, що згодні возити пільговиків без обмежень, але за умови, що їм відшкодовуватимуться збитки. З урахуванням усіх цих аспектів можна застосувати ще чотири шляхи вирішення проблеми.
Перший. Управління праці та соціального захисту населення запроваджує талонну систему. Пільговикам видається визначена кількість талонів на місяць, і вони "розплачуються" ними за автобусні перевезення по м. Прилуки. У 2006 році така система в нашому місті, на жаль, не спрацювала, а от у Ніжині вона успішно діє вже не один рік.
Другий. На місцевому рівні розробляються положення про відшкодування за пільгові перевезення пасажирів і методика, що визначає суму відшкодувань конкретно кожному перевізнику. При цьому необхідно буде створити робочу групу, котра раз на квартал проводитиме моніторинг і встановлюватиме реальну кількість перевезених пільговиків. Таким шляхом пішли Бориспіль та Бровари.
Третій шлях (його обрали Київ та Харків) - запровадження електронної картки пільговика. Така картка видається кожному пільговику, і він користується нею при проїзді в автобусі. Однак паралельно необхідно забезпечити всі міські автобуси спеціальними касовими апаратами. Для Прилук, як на мене, ця справа дуже дорога.
Четвертий. Упровадження по Україні адресної соціальної допомоги. Цей шлях найбільш оптимальний, але питання адресної соціальної допомоги може вирішитися тільки на державному рівні.
І насамкінець про транспортний відділ виконкому Прилуцької міської ради, а точніше – перспективи його відродження. На жаль, рішенням міської ради в грудні 2007 року такий відділ було розформовано. Відтоді хто тільки не виконував його функції: і управління житлово-комунального господарства, і управління з питань надзвичайних ситуацій, і управління економічного розвитку, і відділ архітектури та містобудування, і відділ внутрішньої політики. Я щиро сподіваюся, що коли міська рада затверджуватиме штатний розпис управлінь та відділів виконкому на 2010 рік, то вона знову сформує транспортний відділ або хоча б введе одиницю спеціаліста з транспорту. Адже депутати від різних політичних сил неодноразово заявляли про потребу Прилук у такій структурі або принаймні в такому спеціалісті.

Олександр Сивенко, заступник міського голови м. Прилуки
http://gradpryluky.info/


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: pI4XY

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 4 користувачів: elNino, slavian, tertyshka, Rakitne2014,

Сьогодні віртуальний день народження у 4 користувачів: BapBapa_c, ortvin, zlajamasha, venom,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту