На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Із зали суду! Безглузда смерть на Прилуччини

19 липня 2009 р. | Автор: Helen | Переглядів: 1063 | Коментарів: 0
Новина  Із зали суду! Безглузда смерть на Прилуччини
Із зали суду! Безглузда смерть на Прилуччини 16.07.09. Село Яблунівка - мальовничий куточок Прилуччини, у якому мешкають добрі, порядні й працьовиті люди. Кожен день у його жителів, як, до речі, й у будь-якому іншому селі, починається на городі чи в сараї, забираючи у селян майже увесь день. Так що про розваги або відпочинок сільським трударям думати ніколи. Щоправда, багато хто з мешканців (в основному чоловічої половини), полюбляє зазирати в чарку, тим самим відволікається від насущних проблем і негараздів.

Та одна справа, коли і дійсно оковита допомагає комусь перебороти депресію чи забутися на певний час (принаймні, нам так здається). Інша - підбурює до неадекватної поведінки і непритаманних вчинків, за які пізніше доводиться платити по рахунках. Адже від чарки до біди, як відомо, - рукою подати.

Того жовтневого дня про біду, яка тихцем підкрадалася, ніхто у Яблунівці і не здогадувався. Буденне життя селян протікало у звичному для цієї осінньої пори режимі. Хтось звозив з городу буряки, хтось дорубував кукурудзиння, готуючи корм для скоту на зиму, а дехто, впоравшись з роботами на присадибних ділянках, займався іншою роботою - у селі без діла ніколи і ніхто не сидить. Двадцятитрьохрічний прилучанин Валерій Малюга (ім’я змінене з етичних міркувань), який мав у Яблунівці дачу, вирішив спиляти старе дерево у своєму дворі, позбутися якого треба було давно.

А так, як самотужки йому не впоратися з поставленою задачею, покликав на підмогу двоюрідного брата з товаришами. Хлопці погодилися відразу, бо хто ж допоможе, як не найближчі люди. І спиляли б ту яблуню, і гілки з городу прибрали, якби не одне «але» - горілка, без якої у селі не обходиться жодна справа. Та ще й брат із самісінького ранку, не змінюючи власній традиції, добряче набрався, хоча працював добросовісно і на перекур (чи, можливо, перепій) до хати бігав не раз.

А тут де не візьмись ще один дачник напідпитку Олексій Якименко (ім’я змінене) у пошуках пригод вештався селом. І нагодився на біду, саме коли хлопці уже звалили дерево - як кажуть, свиня грязь скрізь найде. Нікуди не дінешся, довелося і його запросити до хати, хоча віком він усім їм годився у батьки. Випивши по чарці, хлопці поспішили на подвір’я, так як кожна хвилина була на рахунку, а осінній вечір наближався неймовірно швидко.

Двоюрідний брат нашого героя залишився у хаті разом із Олексієм Якименком - поспішати обом їм не було ніякої потреби. Тож чоловіки мирненько бесідували за столом, регулярно підливаючи у свої чарки вогненної води. І набралися до самісіньких чортиків, що й позасинали, хто де зміг.

Тим часом звечоріло і робота біля спиляного дерева завершувалася. Почастувавши помічників, господар двох із них провів за ворота і спробував випровадити непроханого «гостя», який тихо-мирно спав на дивані у хаті і, напевно, бачив уже не перший сон. Та останньому ця ідея, м’яко кажучи, не вельми сподобалася.

І тому він почав з усіх сил «заперечувати» наполегливості Валерія, розмахуючи руками і волаючи різні непристойності на адресу господаря. А той, не довго думаючи, за шкірки витяг старого на подвір’я і відлупцював бідолаху. Бив руками і ногами по чім попало, не шкодуючи власних сил. Звичайно, якби Валерій був тверезий, то можливо б зупинився на цьому. Та, підігрітий немалою дозою випитого, довів власну жорстокість до найвищої точки кипіння. У хід пішла виламана палиця із акації, якою Валерій безжально лупцював жертву. Молодик не міг зупинитися, хоча його удари поступово й втрачали силу і влучність. Та для старого, який не мав сил навіть оборонятися, таких тортур виявилося достатньо, щоб більше ніколи не піднятися із землі.

І питається: «За що і про що?»
Потім Валерій, вдоволений і трохи заспокоєний своєю «перемогою», відвів сонного брата, який спав біля печі, нічого не підозрюючи про бійку, додому і кинув його посеред двору додивлятися сни. А сам поспішив повернутися останнім рейсовим автобусом до Прилук, де на нього чекали батьки. А про побитого ним літнього чоловіка, залишеного на подвір’ї дачі, більше не згадував, хоча поверхово розповів батькам про цю пригоду.

Розв’язка яблунівської історії не примусила себе довго чекати. Наступного ж дня сусіди по дачі сповістили про смерть Олексія Якименка, труп якого знайшли на подвір’ї. 71-річний чоловік так і помер, не приходячи до тями, від отриманих тілесних ушкоджень, які судово-медичні експерти визначили тяжкими, несумісними з життям. Якби ж не горілка, то хоча б одному з присутніх спало на думку викликати швидку.

Надана лікарська допомога могла б врятувати життя чоловіку. А, можливо, і бійки б взагалі не було, бо що чоловікам ділити? Та доля чи злий рок розпорядилися по-своєму - літнього чоловіка відвезли на кладовище, а горе-герой за свою лють і жорстокість отримав сім років позбавлення волі. Можливо, пройшовши усі випробування тюремного ув’язнення, переосмислить життєві цінності. Сподіваємося, що так. А, втім, життя покаже.

Анатолій СУХОНОС, старший помічник Прилуцького міжра-йонного прокурора, молодший радник юстиції.
"В ДВУХ СЛОВАХ"
http://www.guberniya.net.ua


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: 1t8K

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 1 користувачів: belchonok,

Сьогодні віртуальний день народження у 9 користувачів: dodik39, vladimir, Winston, domrie, Shoock, Samarskaya2012, Vilenchik12, eventssyrup, truver,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту