Да, я начинаю проникаться в своей неправоте, подготовьте по возможности мне скромную комнатку в Густыне, буду заглушать в себе тягу к прекрасному и вечному
Casey
Ветеран
Номер: 97
З: , Pryluky
Зареєстрований: 7 травня 2007 р.
Попереджень: 0
Нагороди:
Першого липня українські зодчі відзначали професійне свято - Всесвітній день архітектури, до якого свого часу приєдналася й наша країна.
Начальник відділу містобудування та архітектури м. Прилуки Бережний Павло Григорович:
- Свято - це завжди чудово. Проте архітектурно - містобудівні скандали, що вибухають останнім часом, просто змушують мене запитати про те, яким чином буде здійснено благоустрій центральної історичної зони міста і чи не буде там розташовано торговельну зону?
- Проектом першочергового благоустрою історичної зони міста планується облаштувати частину історичної зони від вул. Незалежності і вул. Київської до центральної площі та до ринку. Проектом передбачено виконати облаштування тротуарною плиткою усіх алей, з установкою на них лавок, освітленням, установкою малих архітектурних форм ( вази, статуї) та облаштуванням майданчика для закоханих із Капустянського граніту. Буде також здійснено благоустрій території навколо пам‘ятника Івана Дубинського шляхом заміни усіх конструкцій прилеглої території, підпірних стінок, сходів з граніту на цільний камінь. По вул. Незалежності планується облаштувати стоянку для автобусів. Усі підпірні стінки будуть виконані з граніту.
В кінці алей, які ведуть від м-ну “Універмаг” в бік вул.. Київської та від автостоянки біля кінотеатру будуть побудовані два фонтани, один з яких відкриється у цьому році до дня міста. Біля пам‘ятника Т. Шевченку залишиться пандус частково і будуть побудовані сходи. Усі вищезгадані проекти будуть виконані першочергово. А взагалі центральна площа буде повністю облаштована із гранітних плит. В центрі між головною алеєю з фонтанами та алеєю з пам‘ятниками афганцям і чорнобильцям буде встановлено 3- х ярусний фонтан круглої форми. Зараз готується кошторис на всі заплановані проекти.
Також у планах благоустрій Спасо-Преображенського Собору і встановлення пам‘ятника жертвам голодомору у сквері Шевченка.
- А як ви ставитеся до такого вислову: „Архітектор - не творець, а заручник замовника”?
- Не дуже добре. Є непогані замовники, як наприклад Шепілов В.Ю., який відкрив фасад біля м-ну „Продтовари”, Коптєв Ю. В., Супруненко М. І. Чудовий фасад по вул. Гімназичній і сама будівля дуже добре вписуються в архітектуру міста. Також Центальний гастроном виконав усе, що було передбачено проектом. Чого не можу сказати про м н „Квартал”.
- Які побажання працівникам архітектури Ви б хотіли виокремити зі своєї розповіді?
- Я вітаю усіх, хто причетний до цієї професії. Хочу побажати терпіння, щастя, здоров‘я вам і вашим сім‘ям. Творчого вам натхнення і позитивних емоцій.
Зі святом!
-----
Повідомлення редагувалося 1 разів. Останнє редагування: Helen (12 липня 2008 р., 22:02:44)
"Тримай звязок зі мною, завтра вийдемо в еТер"
Bonya
Боненятко форуму
Номер: 442
З: Украина,
Зареєстрований: 28 березня 2008 р.
Нагороди:
Нещодавно один знайомий показав мені відео, зняте в Чернігові - там зробили новий співаючий фонтан! Така краса... До речі, коли була у Чехії, ми теж відвідали співаючі фонтани.
Тож чого у нас би таке не зробити? Фонтан з підсвіткою і з музикою?! Був би надзвичайний ефект!
"Тримай звязок зі мною, завтра вийдемо в еТер"
SUSLIK
Форумчянин
Номер: 555
З: UA, Прилуки
Зареєстрований: 28 липня 2008 р.
Нагороди: