Если тебя ударили по правой щеке, подставь левую… Затем уйди под локоть и снизу в челюсть.
5.
непротивление злу насилием
6.
все зависит от ситуации
Ви не можете бачити результати опитування поки не проголосуєте самі!
Опитування відкрите 5 червня 2009 р.
Обмежень по часу немає.
Пройшло 5648 днів.
Кількість повідомлень, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 5
Кількість днів проведених на сайті, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 5
Месть — вредящие действия, произведённые из побуждения ответить на реальную или мнимую несправедливость, причинённую ранее. В некоторых культурах месть является нормой и благородным делом (кровная месть).
Ваше отношение к мести? Мстительный ли вы человек? Мстите ли вы открыто или делаете все исподтишка. К чему может привести месть?
-----
Повідомлення редагувалося 1 разів. Останнє редагування: Helen (5 червня 2009 р., 22:13:25)
"Тримай звязок зі мною, завтра вийдемо в еТер"
Helen
Блукаюча зірка
Номер: 6
З: Украина, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Попереджень: 0
Нагороди:
Поцікавитись можна - звичайно! А в чому , по твоєму сутність помсти?? Саме в тому, щоб побачити та насолодитись приниженням ти муками (залежно від того, як далеко все зайшло) свого ворога чи образника?
але це ж жорстоко! як же "не судите да не будете судимы", "непротивление злу насилием"? чи це правило не для нашого суспільства?
Squirrel
Білка-трудоголік
Номер: 932
З: Україна,
Зареєстрований: 15 квітня 2009 р.
Нагороди:
Блін, що значить жорстоко??? Ми ж не говоримо про крайню грань помсти - вбивсто чи якесь несилля! Є миті, коли ти просто словом "обламаєш" оппонента і виходиш із ситуації переможцем! Так можливо для іншої людини це якась моральна травма або переживання, але для того, хто мститься чи не це було ціллю?
Я взагалі людина незла , а вислів
Цитата:
"не судите да не будете судимы",
сюди зовсім не відноситься, бо оригінально воно несе іншу смислову нагрузку - тут мається на увазі не засуджуй опведінку чи вчинки інших і інші не будуть обговорювати тебе. А помста це зовсім інше - це дісно про
Цитата:
непротивление злу насилием"?
. От тут уже людям буває дуже важко жити за цим правилом
Helen
Блукаюча зірка
Нагороди:
Блін, що значить жорстоко??? Ми ж не говоримо про крайню грань помсти - вбивсто чи якесь несилля! Є миті, коли ти просто словом "обламаєш" оппонента і виходиш із ситуації переможцем!
ну... думаю, ти знаєш, що словом можна вбити, а можна оживити... слово - дуже сильна зброя...буває інколи сильніший ефект від образи словесної ніж фізичної
все ж таки я проти помсти, хоча, повторюся, інколи так хочеться щось сказати образливе.. Мабуть, праві ті, хто радять порахувати до 10, а вже потім відповідати і діяти
і те що помста приносить насолоду - явище тимчасове.. в кінці кінців ця насолода перетвориться на негативне відчуття
Цитата Squirrel:
вислів Цитата:"не судите да не будете судимы",
сюди зовсім не відноситься, бо оригінально воно несе іншу смислову нагрузку - тут мається на увазі не засуджуй опведінку чи вчинки інших і інші не будуть обговорювати тебе.
цим висловом я мала на увазі, що ми не маємо ніякого морального права мститися людині (судити її), нехай за нас це роблять вищі сили, а ми маємо пробачати (як це не наївно звучить)
p.s. щоб ні в кого не виникло до мене запитань - одразу кажу -пробачити комусь дуже нелегко і зачасту особисто мені це не вдається
Squirrel
Білка-трудоголік
Нагороди:
цим висловом я мала на увазі, що ми не маємо ніякого морального права мститися людині (судити її), нехай за нас це роблять вищі сили, а ми маємо пробачати (як це не наївно звучить)
Звучить це дійсно наївно!!!
Ти все правильно кажеш, але ти змальовуєш картину ідеального світу, якої немає не було і ніколи не буде!
Я пробачати можу, але, як уже і казала, ніколи не забуваю
Beaver
Бобер-філософ
Номер: 457
Зареєстрований: 19 квітня 2008 р.
Нагороди:
Цитата:вислів Цитата:"не судите да не будете судимы",
сюди зовсім не відноситься, бо оригінально воно несе іншу смислову нагрузку - тут мається на увазі не засуджуй опведінку чи вчинки інших і інші не будуть обговорювати тебе.
p.s. щоб ні в кого не виникло до мене запитань - одразу кажу -пробачити комусь дуже нелегко і зачасту особисто мені це не вдається
Лена, от почитаю, так ти ідельна людина, теорію знаєш ВІДМІННО, а як в житті? І кажеш, що судити не повинні і не маємо права, маємо пробачати і т.д...і сама ж додаєш, що "зачасту особисто мені це не вдається". А що ти робиш для поліпшення цього, маю на увазі, для того, щоб це тобі вдавалося? Поділися, я послухаю і, можливо, прислухаюся
Люди учатся, как говорить, а главная наука - как и когда молчать (Л.Н. Толстой)
Helen
Блукаюча зірка
Нагороди:
Лена, от почитаю, так ти ідельна людина, теорію знаєш ВІДМІННО
я не ідеальна навіть щодо знання теорії, але думаю, що практично всі ми прекрасно розуміємо багато речей - як треба поводитися, дотримуватися заповідей Божих і т.д., усвідомлюємо, що морально, а що ні.
Цитата:
І кажеш, що судити не повинні і не маємо права, маємо пробачати і т.д...і сама ж додаєш, що "зачасту особисто мені це не вдається".
саме так і я не боюся в цьому зізнатися
Цитата:
А що ти робиш для поліпшення цього, маю на увазі, для того, щоб це тобі вдавалося? Поділися, я послухаю і, можливо, прислухаюся
1) слухаю розумних друзів, які зачасту мене утримують від неправильних кроків. Кожний це робить у свій спосіб - чи то розумною порадою, чи просто певним обмежуючим фактором.
2) намагаюся поставити себе на місце іншої людини та зрозуміти що вона відчуває в цю мить.
3) згадую, хоч і не завжди, що ніщо не проходить безслідно, і десь оте все зле нам колись аукнеться
Beaver, ось дивися, те що у нас зараз відбувається.. з кондиціонером.. та ж сама месть ( я не буду розписувать - ти сама все поймеш). Ми робимо назло, хоча могли б увійти в положення тієї людини і вести себе трошки інакше. Перший крок повинні ми зробити. Я вважаю, що Толстой був прав коли говорив про "непротивление злу насилием". Згодна, чи ні?
Beaver
Бобер-філософ
Номер: 457
Зареєстрований: 19 квітня 2008 р.
Нагороди:
Helen, з виразом Толстого не погодитись не можна. Але з кондиціонером ситуація зовсім інша. Чому 4 працівники мають "підстроюватися" під одну людину, яка "какать" хотіла на всіх. Кондиціонер працює і працюватиме, коли її в кабінеті нема, а якшо їй хочеться, то хай його виключає кожного разу, коли вона заходить. От і вся математика.
Helen, "я не ідеальна навіть щодо знання теорії, але думаю, що практично всі ми прекрасно розуміємо багато речей - як треба поводитися, дотримуватися заповідей Божих і т.д., усвідомлюємо, що морально, а що ні. " Ну усвідомлюємо ми це і шо з цього??? Головне - дотримуватися, а не просто усвідомлювати. Всі ми (ну не всі, а багато хто))) розумні та знаємо теорію, а якшо чесно запитати в себе, чи слідуємо ми цій терії???
Helen,
Цитата:
саме так і я не боюся в цьому зізнатися
А шо, якшо ти не боїшся зізнатися в чомусь, то це тебе оправдовує (те, що ти не виконуєш теорії, якою сама відмінно володієш)?
Helen,
Цитата:
згадую, хоч і не завжди, що ніщо не проходить безслідно, і десь оте все зле нам колись аукнеться
Це мені подобається, повністю згодна.
-----
Повідомлення редагувалося 1 разів. Останнє редагування: Beaver (12 червня 2009 р., 11:12:27)
Люди учатся, как говорить, а главная наука - как и когда молчать (Л.Н. Толстой)
Squirrel
Білка-трудоголік
Нагороди:
Ну усвідомлюємо ми це і шо з цього??? Головне - дотримуватися, а не просто усвідомлювати.
абсолютно вірно!
Цитата:
якшо ти не боїшся зізнатися в чомусь, то це тебе оправдовує
якщо я зізнаюся, що я не права, то я прикладаю певні зусилля, щоб виправити ситуацію, а не для того, щоб якось себе виправдати
P.S. сподіваюся всі ці наші роздуми не залишаться просто"балачками", а сприятимуть тому, що наступного разу ми задумаємося, перш ніж когось ображати чи мститися
GaDiNkA
Постоялець
Номер: 1007
З: Украина,
Зареєстрований: 26 травня 2009 р.
Попереджень: 1
Нагороди:
А я считаю, что бы мстить много ума не надо, а вот простить не у каждого хватит воли и мудрости. Хотя месть неотемлимая часть нашей жизни, но всё таки, по моему мнению, мстить может тот, кого действительно обидели или жизнь поламали, что-то в этом роде, а не так как у нас: Мы с кумом выпили 3 л самогона и после этого он назвал меня дураком за это я ему пойду морду набью, да и хату за одно спалю.