Чи не помічали ви, що до людей з більшим рівнем відповідальності ставляться більші вимоги.
Пригадую, в школі, одні і ті самі помилки троешникам пробачали, а відмінникам ні.
Як ви думаєте, що це?
1) присоромлення з метою вашого вдосконалення, переведення на вищий щабель розвитку чи
2) егоїстичний підхід - ви повинні виправдати чиїсь надії?
Як ви думаєте, такий підхід справедливий? Коли за одну і ту саму провину карають по-різному?
-----
Повідомлення редагувалося 1 разів. Останнє редагування: Helen (30 липня 2009 р., 22:52:33)
"Тримай звязок зі мною, завтра вийдемо в еТер"
OLEX
З Новим Роком!
Номер: 1
З: UA, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Попереджень: 0
Нагороди:
це дуже в общем.
Я був і троешником і двоешником, но з мене учителя (некоторі) требовали, бо знали шо можу больше. А як воно отаке , то требуй/не требуй, толку ніякого
Bonya
Боненятко форуму
Номер: 442
З: Украина,
Зареєстрований: 28 березня 2008 р.
Нагороди:
Проще вимагати од відповідальної людини....її раз попросиш-зробить....а безвідповідальну-проси не проси, хоч шоловой об стінку бийся....це у мене начальник такий був-вечно питався роботи підкінуть, бо відповідальна була.....потом я це поняла-начала скандалить і всьо))))))
Squirrel
Білка-трудоголік
Номер: 932
З: Україна,
Зареєстрований: 15 квітня 2009 р.
Нагороди:
Проще вимагати од відповідальної людини....її раз попросиш-зробить....а безвідповідальну-проси не проси, хоч шоловой об стінку бийся...))))))
Згодна з Бонею!
Як на мене - то це залежить від того, хто вимагає!!
Наприклад, якщо взяти знову ж шкільний приклад: якщо ми говоримо про справжнього вчителя (єсть такі ото фанати) то він вимагає від відмінника ще більше, бо по-перше вірить в те, що він здатен на більше, по-друге, він любить свою справу і у нього граї азарт - вийде чи не вийде.
Але є такі люди, які вимагають так , як ото Боня казала - бо зазвичай такі відповідальні талановиті люди ніколи не огризаються, а оті тупіци , од яких безполєзно взгвлі шось вимагать, вони щей возмущаються завжди, роблять вигляд, що заняті дуже! Тому їх зазваичай і не чіпає ніхто
Casey
Ветеран
Номер: 97
З: , Pryluky
Зареєстрований: 7 травня 2007 р.
Нагороди:
Я був і троешником і двоешником, но з мене учителя (некоторі) требовали, бо знали шо можу больше. А як воно отаке , то требуй/не требуй, толку ніякого
Правильно подмичено!
Цитата:
Як ви думаєте, такий підхід справедливий? Коли за одну і ту саму провину карають по-різному?
Нет канешна! Так же як невиконання домашнього завдання! ( троешникам ставили 2 за невиконання, а видминникам пробачали) Мол если не зробив(ла) значь шось цьому помишало, но от лени не зробить отличник не може, вин же отличник
Цитата:
це не якись платни курси, де учитель покладае на тебе надежди и стримиться подтянуть...
Helen
Блукаюча зірка
Номер: 6
З: Украина, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Нагороди:
Цитата:2) егоїстичний підхід - ви повинні виправдати чиїсь надії?
це не якись платни курси, де учитель покладае на тебе надежди и стримиться подтянуть...
ти трошки не зрозумів.. малося на увазі таке: вчитель покладає на тебе надії, наприклад, готує до тої ж самої олімпіади, щоб і самому десь прозвучать, що типа ось я, такий гарний зразковий вчитель підготував такого учня і ми зайняли 1 місце в області, а учень старався-старався, але зайняв всього-навсього 2 місце. Не виправдилися очікування саме вчителя (бо цього учня такі самі вчителі з інших предметів таскають на свої олімпіади)
"Тримай звязок зі мною, завтра вийдемо в еТер"
Casey
Ветеран
Номер: 97
З: , Pryluky
Зареєстрований: 7 травня 2007 р.
Нагороди:
Получається, якщо ти стараєшся, ти маєш кращі знання, ніж хтось інший, ти більш відповідально ставишся до своїх обов‘язків - то з тебе і спрос більший! Якщо ти раз показав, що можеш -то від тебе просто так не відстануть..