Єдине в чому я з тобою згоден, що в анонсі треба писати правду
саме це мене і обурило в першу чергу.
Цитата:
причому тут актори й виконання
ну відгуки, які я прочитав, вчора підтвердили люди які були на виставі. (Не професіонали в театральній справі, любителі )
Цитата:
Й якщо ти був на виставі, то треба було б хоча б розплющити очі й побачити як сприймала виставу більша частина публіки.
Я не був, але людина яка була, саме звернула увагу, що більшість облич не виражала ані крихти інтелекту, і яким чином вони попали на ту виставу було не зрозуміло, єдине що спадало на думку, це згадка про еротику на афіші. Але тепер після вашого посту все стало зрозуміло.
Цитата Helen:
И я считаю, что в пьесе её было достаточно
а я гадав то була вистава.
Аноним (гость), Як ви вважаєте, Helen має право висловлювати свою думку на цю тему? Чи на її слова, як від не професійної в театральних колах людини, яка навіть не знає різниці між п‘єсою і виставою, можна не звертати уваги?
Helen
Блукаюча зірка
Номер: 6
З: Украина, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Попереджень: 0
Нагороди:
OLEX, шановний "театрал", перш ніж звинувачувать когось у незнанні літературних та інших термінів, порився б у інтернеті, якщо своїх знань не вистачає.
Читай: Пьеса – общее обозначение предназначенного для сценического представления литературного произведения – трагедии, драмы, комедии и т.п.
Якщо, мед, педколеджі, 1 та 14 школи старші класи й вчителі це л юди без інтелекту. То цікаво мені подивитись на людину, яка дивилась не виставу, а реакцію зали й ким вона заповнена, й чому це їй раптом було цікавіше спостерігати, а як же сприйме виставу глядач, ніж те що відбувалося на сцені. Крім того спасибі, що народ хоч в останній день почав купувати квитки, й крім молоді якої по розповсюдженим квиткам у навчальних закладах було лише 150 чоловік, було багато й дорослих людей. До вашого відому кількість місць у залі принайні точно знаю, що більше ніж 800, й заповнена вона була десь відсотків на 65. То ви хочете сказати, що в театр ходять переважна кількість прилучан - дебілів. Причому білети по навчальних зкладах на виставу Цилиндр пропонувались, а не розповсюджувались. Тому що він не входить в навчальпу програму, й усі хто був на виставі були там з доброї волі, тобто за власним бажанням. Хоча мені здається, що у навчальній програмі є такі заклади як обовязкове відвідування театру, особливо творів, в яких розкриваються соціальні проблеми. Й на мій погляд, це краще ніж провести вечір під телевізором, в інтернеті, чи в інших закладах дозвілля, окрім спортивних, чи творчих, або ж на вулиці де проходить життя багатьох молодих людей міста Прилук, я навіть знаю, що в місті немає кінотеатру. Тому я радий, що людям "без интелекту", як озвалась про своїх земляків ваша знайома вистава сподобалась. Що стосується жанровості, то зараз таке поняття відходить на другий план, бо з розвитком культури зявляється велика кількість інтерприттацій твору, й саме поняття як жанр відійшло на другий план, бо в одній виставі може бути розкрита їх велика кількість. І якщо режисер бачить там психологію, адміністратор що замовляє афіші й хоче щоб на виставу ходили еротику, актор трагедію людей, що потрапили в певну життєву ситуацію, а глядач комедію, то це говорить про багатогранність й сучасність твору. Найголовніше, я вважаю це те заради чого ця пьєса инсценізується сьогоді, про що необхідно говорити з глядачем сьогодні. А на раунок Helen, в мене навпаки склалося враження, що ця людина має досвід театральної справи з середини, тобто з підмостків, до речі досить професійне, а не аматорське. Тому перш ніж, щось писати, поставте собі питання, а навіщо це й заради чого я це роблю. Доречі основні помилки аматорів, які хочуть видавати себе за профессіоналів в тому й полягають. Що вони менше впершу чергу вимагають від себе ніж профі, й менше ставлять собі запитань й до глядача подейкуди теж. Хоча не можу говорити про всіх. Й треба в першу чергу мати свою думку, але для цього треба знати предмет обговорення, в даному випадку вистава, яка комусь не сподобалась. Головне що про неї говорять, бо вистава не дівчинка, щоб усім подобатись. А найголовніше це те, що Прилуки мають професійного глядача, й розумних людей, а виховувати в комусь культуру,це не справа театру. Головне щоб тебе розуміли. Й дивлячись по резонансу хорошому й не зовсім, професійному театру в Прилуках бути!!!
OLEX
З Новим Роком!
Номер: 1
З: UA, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Попереджень: 0
Нагороди:
Helen, Мова йде про ВИСТАВУ! Ніхто абсолютно (крім тебе, як вияснилось) тут не балакав про зміст п‘єси! Може ти і про гру акторів київського муніципального театру "Київ" судиш по змісту п‘єси якої не читала?
Короче, не мели гнусних дурниць!
----- Добавлено 24 березня 2010 р., 13:55:15:
Аноним (гость),
Цитата Аноним (гость):
То цікаво мені подивитись на людину, яка дивилась не виставу, а реакцію зали й ким вона заповнена, й чому це їй раптом було цікавіше спостерігати, а як же сприйме виставу глядач, ніж те що відбувалося на сцені.
По-перше, Ви самі запропонували це зробити в Вашому попередньому посту.
А по-друге, мабуть таке було цікаве дійство на сцені, що цікавіше було спостерігати за глядачами (це я сам придумав)
Цитата:
Тому я радий, що людям "без интелекту", як озвалась про своїх земляків ваша знайома вистава сподобалась.
З чого ви зробили такий висновок? Проводили екзит-полл?
Цитата:
До вашого відому кількість місць у залі принайні точно знаю, що більше ніж 800, й заповнена вона була десь відсотків на 65. То ви хочете сказати, що в театр ходять переважна кількість прилучан - дебілів.
Особисто я такого не казав. Але я вважаю, що більшість "повелася" на слово "еротичний"
Цитата:
Головне що про неї говорять, бо вистава не дівчинка, щоб усім подобатись.
Якщо мені не цікаво, те що відбувається на сцені, я не буду півтори години сидіти в залі і спостерігати за глядачем. На рахунок екзит-поолу він мені був не потрібен, бо на відміну від вас я в цей час був на виставі, й доречі поринути в дію глядач мені не завадив, а навпаки. Ну й звичайно атмосфера, обличчя після вистави переважної більшості можуть сказати більше ніж знайомі аматори. Потім ви що змогли опитати усіх на, що вони повелись йдучи в театр? Й чому вас так занепокоїла тема театру й піару? Й який він був? Й хто там був у залі? Й чи має це велике значення? По вашим ємоциям можна скласти портрет людини, яка не була на виставі, але чомусь, з якихось причин тема театру в Прилуках вас дуже непокоїть. Я радий що в цьому місті, ще є люди, яким не байдуже що відбувається в місті на культурних теренах. Я знаю, що мета приїзду цього колективу, який вже вдруге приїздить в Прилуки, це далеко не піар й не комерція, бо репертуарний театр це не прибуткова справа, на відміну від інших видів мистецької діяльності, але потрібна, на жаль що подекуди не вдячна.