Ви не можете бачити результати опитування поки не проголосуєте самі!
Опитування відкрите 8 січня 2011 р.
Обмежень по часу немає.
Пройшло 5066 днів.
Кількість повідомлень, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 10
Кількість днів проведених на сайті, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 5
Тут у форумчан виникла ідея розважитися і з‘їздити в Кам‘янець-Подільський.
Якщо хто за, голосуйте. Орієнтовно це буде навесні-влітку, дня на 3 (бо дорога 12 годин в один бік) займає.. Можна ще і у Львов заїхати кави попити
Вартість поки що не відома, і деталі також. Але пишуть он в інеті, що не дорого. Плацкарт 70 грн, готель Двомісний економ: 100 грн, є дорожчі.. десь 200-300 (мабуть сервіс кращий )
Пізніше проб‘ю Аладін і Мандри. Може, вони такі поїздки організовують
"Тримай звязок зі мною, завтра вийдемо в еТер"
Patron
Форумчянин
Номер: 1183
З: Україна моя, моя Україна, Прилуцький
Зареєстрований: 25 вересня 2009 р.
Попереджень: 0
Так і є, тут справді класно, є що подивитись (і ВіФі теж є) і налазитись так що й ноги гудуть. В Хотині був. Але таки согрішив і в печерний монастир не поїхав. Зараз тута фестиваль і проводяться імпровізовані рицарські турніри. Хоч і тупими мечами та сокирами , але команди товчуться зі всієї дурі безжалісно. Вхід в фортецю під час фестивалю 80 грн з носа, але як і раніше неприступні фортеці брались підкупом охоронця так і зараз нічого не змінилося. Мені сподобалось...все сподобалось. Ну може крім музею грошей, бо здебільшого експонати або муляжі, або ж такі монети , які бували в моїх руках. Ну то таке. На Трійцю кругом правиться, в багатьох церквах побував. В костьолі грав орган, а ксьондз розповідав прихожанам зрозумілі і правильні речі, чого не можна сказати про православний, бо там батюшка щось незрозуміле бубнів собі під носа. От. Чогось згадався сюжет з коли Остап Бендер з Кісою дойшли до Терека. "Терек Бендеру не понравился, слишком много шику сказал он" Так і про мене подобається чи ні мені фортеця Кам"янця Подільського , а стояла вона 700 років і ще стільки простоїть. І туриста тут тьма. Ще в ці дні ряжених багато по місту в середньовічному одязі всіх народів які тут крутись, і це добре що є люди які хочуть цим займатись, а нам є що подивитись. Потрачені на поїздку гроші не рахував , бо ще не повернувся. Оце не знаю морожино щітать чі нє?
rediskaНехороший человек
Номер: 1507
З: Україна, Прилуки
Зареєстрований: 29 травня 2010 р.
Нагороди:
Повернувся таки.
Можу тільки підтвердити - написане rediska - правда (це я її перевіряв), і рекомендувати іншим К.Подільський до поїздки.
Житло обійшлося в 60 грн/доба , з душами, кухнями, і зручностями не в соняхах, а цивільно.
Далі дивлюсь карту на Почаїв і Львів, rediska хочеш бути ще раз першою?
Frankinshtain
Dj beast
Номер: 33
З: Юкрейн, Прилуки.info
Зареєстрований: 30 січня 2007 р.
Попереджень: 2
Нагороди:
Повернувся таки.
Можу тільки підтвердити - написане rediska - правда (це я її перевіряв), і рекомендувати іншим К.Подільський до поїздки.
Житло обійшлося в 60 грн/доба , з душами, кухнями, і зручностями не в соняхах, а цивільно.
круто! так давай і ти розкажи, шо і як
Два добрых духа Джин и Тоник
rediskaНехороший человек
Нагороди:
А що перевіряти??? До речі ми також місцями перевіряли Олю Фреймут)))
Вартість житла у 60 грн/добу аж якась нереальна. Як вдалось так вдало винайняти житло?
Цитата:
Почаєві я була в 2010р.
На сьогодні це діючий чоловічий монастир.
Ну да ладно щось розпишу.
Їздили бусіком. Як організувалась поїздка уявлення не маю, знаю, що сплачували 200 грн. Виїжджали з вечора годин приблизно у сім-вісім (все ж таки деякі моменти з часом стерлись з пам’яті), важливо було приїхати до початку ранкової служби, до 5 чи 4 години ранку. Щоранку після полуношниці при співі повільно опускають вниз на особливих стрічках і встановлюють на рівні людського зросту ікону «Почаївська Божа матір » для поклоніння віруючих. Черга довжелезна. Ікона є однією із головних святинь лаври.
Під’їжджаючи до лаври, водій показав на вид з вікна. Це було щось неймовірне… Така велич!!! Лавра височіє понад шляхом. Неначе її віддвинули, відсторонили від усього земного. Купаючись перших світанкових променях сонця, вона виглядала дивовижно. Охорону на території лаври здійснюють козаки.З дрес-кодом все також дуже суворо. Відповідний одяг можна взяти безкоштовно, при вході на територію, але під заставу. У жінок та чоловіків обов’язково повинні бути закриті ноги до кісточок та руки від плечей і до ліктів, і звичайно жінкам- хустинки. Якщо одяг не відповідає правилам, то прохід на територію лаври закритий (будете через щілинки дивитися)) ) Навіть у середині охорона слідкує за вашим зовнішнім виглядом і чемно проводить до виходу тих, хто порушує правила.
Територія дуже доглянута та прибрана: море живих квітів. Хоча ні не море, а цілий океан. Убранство, велич, багатство просто зачаровують око. Всі храми та каплиці на території переливаються барвами живих квітів та позолоти. Чистота ідеальна. Екскурсії проводять юнаки – слухачі духовної семінарії. За копійкою гоняться страшне. Де-де. А там примазатися навряд чи вдасться. Між екскурсоводами строго поділена територія. Окремо проводяться екскурсії на території і в храмах. Записки до служб «за упокій» та «за здравіє» строго регламентовані, все по прейскуранту.
У храмі є печера. Все, власне кажучи, з неї і почалось. Храм збудували значно пізніше, над печерою і на сьогоднішній день вона розташовується в храмі. Вхід у печеру-келію надзвичайно вузький і дивної форми. Говорять, що якщо людина грішна, то вона зможе зайти до печери, а от вийти – ні. Впевнено скажу, що трупів заживо замурованих грішників там не було.)))) Якщо без хвилювань, то боком легко можна винирнути звідти. Признаюсь чесно не відвідувала. І не тому, що побоялась там лишитись, а просто черга була велика, а обмеження в часі зіграло свою роль. Маршрут був розписаний по хвилинах. Один із мінусів групових поїздок – прив’язаність до інших і до часу.
На території лаври є також готель, але і в сусідніх приватних будинках можна винайняти житло якщо є бажання залишитись на вечірню службу з подальшою ночівлею. Є трапезна. Основна маса того, що подається до столу вирощено монахами на прилеглій до лаври території. Страви доволі прості, але поживні. Продається монастирський мед, пряники. Окремо продають освячену воду та просфори.
Свято-Успенська Почаївська лавра
Окрім лаври наш маршрут передбачав ще відвідати Свято-Духівський Почаївський скіт, де відокремлено жили монахи-самітники та джерело Святої Анни, яке знаходиться на стику Кременецького району Тернопільської області та Дубенського району Рівненської області. Його чудодійні властивості відомі ще з прадавніх часів. В будь-який час року має температуру – 6 градусів за Цельсієм. Старі й молоді, жінки у довгих закритих сорочках і ледь покриті чоловіки та діти спускаються у воду тричі з надією на сцілення. Навіть немовлят занурюють у воду, щоб зцілити їх від хвороби або загартувати, стимулювати життєві сили.
Ось додала троньки фоток з Почаїва , ,. А ось з території джерела св. Анни
Ото таке.
Що до Львова, то задуми є, але скоріш за все це відкладеться на невизначений час. Надіюсь, що не на довго. Тривалість відпустки дозволяє помандрувати, але дуже вже у літку я шаную море. Так що мене чекає Крим. У Лівів не хочеться забиватися через Євро. Можливо наступної весни, як поутихнуть футбольні баталії.
Чим більше я пізнаю людей, тим більше мені подобаються собаки...
Patron
Форумчянин
А що перевіряти??? До речі ми також місцями перевіряли Олю Фреймут)))
Вартість житла у 60 грн/добу аж якась нереальна. Як вдалось так вдало винайняти житло?
Інтернет, телефон. Приватний готель, стоянка у дворі, дзюркіт штучного струмка, квіти, декоративні дерева, некусюча грайлива собака, уважна обслуга. Знаходиться на іншому березі Смотрича, треба переходити через місток, близько 10-15 хв нозями. Харчі брали з собою. Я до харчів невибагливий, до чаю, кави вибагливий тому вода була з Прилук.
Про олімпіяду у Львові шось призабув, це проблема, пошукаю шо є навкруги Почаєва, я так зрозумів це більше чим Мгар.
Зазвичай я їздю в мікробусі, де став там і готель, все своє возю з собою, на надувному матрасі люля, цього разу їздив з друзями на легковій тому змушений був спати на кроватях.
Більше вже так детально не розповідай , зустріч з новим невідомим повинна викликати захоплення ну хоча б як третя перша шлюбна ніч. Я люблю читати книжки з початку.
rediskaНехороший человек
Нагороди:
Приватний готель, стоянка у дворі, дзюркіт штучного струмка, квіти, декоративні дерева, некусюча грайлива собака, уважна обслуга. Знаходиться на іншому березі Смотрича, треба переходити через місток, близько 10-15 хв нозями.
"У реки" ???
Цитата:
Більше вже так детально не розповідай , зустріч з новим невідомим повинна викликати захоплення ну хоча б як третя перша шлюбна ніч. Я люблю читати книжки з початку.
можна ж НЕ читать....
Patron
Форумчянин
Вибач, трохи не туди ввернув.
Пишеш цікаво, читається на одному подисі... і без помилок , догадуюсь , що хоч і дивимось інколи на одне й те ж, а ти бачиш більше за мене. Нічого шо я на ти? Фотки класні, зроблені майстерно. Хрест сфотографований зі сторони фортеці, дряпалась до нього? Я на колесі не був. Взагалі, там такий ландшафт, що важко сфотографувати, щоб передати все що бачиш очима. Гарних , цікавих подорожей.
rediskaНехороший человек
Нагороди:
Да я так і зрозуміла, що то написано з найкращими намірами, так сказать, щоб надалі в своїх поемах тримала інтригу )))
Як на мене, то опис до фото чи відгук по темі, він ніколи не буде зайвим. Прочитавши коментар до фото, можна дізнатись багато цікавого про конкретне місце чи об’єкт. Особисто мені таких коментарів дуже бракує. Адже в галереях виставлено надзвичайно багато цікавих фотографій з країн, куди навряд чи в цьому житті я попаду.
А що до побаченого, то в кожного складеться своє власне враження про поїздку, як то кажуть «сколько людей столько и мнений».
О_о помилкі )) Так без помилок писати значно простіше, ніж на суржику чи абияк.
Цитата:
Фотки класні, зроблені майстерно
. із усієї майстерності там тільки більш менш рівненько і то не на всіх ))
Цитата:
Хрест сфотографований зі сторони фортеці, дряпалась до нього?
Дряпалась, тільки не через каньон, а на стіну фотреці )). Не уявляю, як до нього добратися, адже фортецю та містину да встановлено хрест розділяє каньон…
Цитата:
Гарних , цікавих подорожей
. Дякую!!!
Надіюсь що до Льова можливо і не першою, але все таки доберусь
rediskaНехороший человек
Нагороди: