Режисер Іван Канівець ("Тризуб Нептуна" і його творча кіногрупа свято впевнені, що тема Української Революції 1917-19 років зовсім не розкрита в українському кінематографі. Зйомки стрічки про Полк імені Костя Гордієнка мали місце у музеї "Пирогово". Учасники – Воєнно-історичні реконструктори і навіть представник офіцерства воєнно-морських сил України.
Отже, зйомки фільму за спогадами Всеволода Петріва. Виконавці – воєнно-історичні реконструктори. Фото вашій увазі.
-----
Повідомлення редагувалося 1 разів. Останнє редагування: Orynka (5 березня 2011 р., 17:05:54)
Усе чого ми собі бажаємо, про що думаємо і чого сподіваємося, обов’язково з нами трапляється. Штука лише в тому, що завжди надто пізно і завжди якось не так. Отже, коли ЦЕ постає перед нами, навіть не впізнаємо ЙОГО в обличчя. (С) Ю.Андрухович
OLEX
З Новим Роком!
Номер: 1
З: UA, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Попереджень: 0
Нагороди:
OLES, чого вчепився? Наші колеги в Дніпрі дійсно говорять бугАрт.... Може стебуться, але мають на увазі саме груповий бій лицарів.
Зрештою, питання не в правильності назв.
Як я вже казав - мені воєнно-історична реконструкція видається цікавим і змістовним процесом, особливо коли йдеться про сторінки історії, які варто популяризувати.
Тому і створив пост - шукаю однодумців.
ШАБЛЯ - це такий кривий меч, назва якого походить від старокозацького "а ну тихіше, панове"
McLay
Постоялець
Номер: 499
З: Ukraina, Pryluky
Зареєстрований: 8 червня 2008 р.
McLay, от ти пишеш, що воєнно-історична реконструкція дає тобі змогу більш глибоко пізнати історію Батьківщини. І, мабуть, ви собі ставите за мету, довести це до глядача.
Я передивилася фільм. І ось що подумала. Це гарна ідея і корисна - як для учасників реконструкції, так і для глядача. Але якесь воно не дуже цікаве вийшло. Неправдоподібно чи шо. Тобто є якийсь загін, який начебто з кимось воює, але ворогів чомусь і не видно. Якби вони так ходили під час справжніх бойових дій, їх давно вже перестріляли б.
От я перед цим дивилася випуски ВВС "Великі воїни" Отам дійсно цікаво. Якось більше руху, емоційності. До речі, жанр також - документальний, реконструкція (бо я спочатку подумала, що художній).
Отож, задумка гарна, але не вистачає динамізму і правдоподібності.
p.s. це виключно моє сприймання, яке інші можуть не розділяти
"Тримай звязок зі мною, завтра вийдемо в еТер"
McLay
Постоялець
Усе чого ми собі бажаємо, про що думаємо і чого сподіваємося, обов’язково з нами трапляється. Штука лише в тому, що завжди надто пізно і завжди якось не так. Отже, коли ЦЕ постає перед нами, навіть не впізнаємо ЙОГО в обличчя. (С) Ю.Андрухович
McLay
Постоялець
Прилучани беруть активну участь у реконструкції та у зйомках!!!!