Кантур поставив виробництво памятників Щевченку на потік
3.
а що? дайош памятник Шевченку Семена Кантура в кожному місті Україні
4.
нема слів від здивування
5.
своя відповідь
Ви не можете бачити результати опитування поки не проголосуєте самі!
Опитування відкрите 30 березня 2008 р.
Обмежень по часу немає.
Пройшло 6080 днів.
Кількість повідомлень, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 2
Кількість днів проведених на сайті, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 2
ну знач проголошуєм Дніпропетровьск містом побратимом. і будим їздити як до себе додому
хай до мене літом друзі приїдуть із Дніпропетровьска оце вони в шоці будуть
nick
Новачок
Номер: 432
Зареєстрований: 17 березня 2008 р.
Попереджень: 0
Нагороди:
Ось в темі про памятник Мономаху віднайшла свій пост. ДО речі, цікава історія виходить. Читаємо:
- Семене Тихоновичу, чи стало для Вас святом відкриття у місті пам’ятника Кобзарю?
- Звичайно, для мене це велике свято. Адже цій справі я присвятив п’ятнадцять років. Звертався за допомогою до виконкому, до Всеукраїнського товариства «Просвіта», не давав їм дрімати.
- А коли з’явилася ідея?
- Ще у 1991 році, коли я працював над пам’ятником Володимиру Мономаху, тодішній міський голова Прилук Анатолій Шамрай і головний архітектор Павло Бережний замовили мені скульптуру Тараса Шевченка, щоб теж встановити її у місті. Але робота над Мономахом забирала увесь мій час, тож до макета пам’ятника Кобзарю просто не доходили руки. Коли ж я вже поїхав до Дніпропетровська, щоб на тамтешньому заводі домовитися відлити Володимира Мономаха в бронзі, мій колега Володимир Небоженко, народний художник України, якраз виставив цей ескіз пам’ятника Шевченку для міста Дніпропетровська. Там він не пройшов, бо влада воліла увіковічнити Шевченка-поета, а не Шевченка-художника. Тож я й сказав Володимиру Павловичу: «Давайте Вашого Шевченка до нас, у Прилуки!». Адже він відвідував Прилуччину саме у такому віці, тут малював Густиню, міські краєвиди... Цю ідею схвалив і тодішній прилуцький мер. Визначилися з місцем - вирішили встановити Шевченка біля Миколаївської церкви, де він колись робив замальовки Прилук. Але не все сталося так, як гадалося.... З роками тема встановлення пам’ятника Шевченку періодично то затихала, то спливала знову. За ці роки пропонувалося розташувати його і на центральній площі, і біля центру творчості дітей та юнацтва, і в центральному парку. Врешті-решт обрали місце навпроти виконкому. Тим, що у Прилуках нарешті з’явився пам’ятник Великому Кобзарю, місто зобов’язане у першу чергу меценату Юрію Коптєву. Його коштом було відлито скульптуру і зроблено благоустрій території. Сподіваюся, цей невеличкий майданчик стане місцем відпочинку прилучан, де відбуватимуться літературні вечори, тематичні культурні заходи.
А може вони не думали, шо ми так швидко їх розкусимо? Вони ж не знали, шо Хелен всім розкаже і покаже, шо є ще такий самісінький пам*ятник, тільки в іншому місті!
Я - человек творческий! Хочу - творю! Хочу - вытворяю!
Helen
Блукаюча зірка
Номер: 6
З: Украина, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Нагороди:
Я випдаково про нього взнала. Їхали ми у відрядження у Дніпропетровськ. І вже там хтось сказав: " А знаєте, тут неподалік стоїть точно такий же Шевченко, як і у нас"
"Тримай звязок зі мною, завтра вийдемо в еТер"
SUSLIK
Форумчянин
Номер: 555
З: UA, Прилуки
Зареєстрований: 28 липня 2008 р.
Нагороди: