треба, але є ж проф. фотографи, які точно зберігають такі фото
3.
кому воно треба
4.
не знаю
5.
своя відповідь
Ви не можете бачити результати опитування поки не проголосуєте самі!
Опитування відкрите 16 листопада 2008 р.
Обмежень по часу немає.
Пройшло 5849 днів.
Кількість повідомлень, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 2
Кількість днів проведених на сайті, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 2
Дивіться, ми зараз з задоволенням переглядаємо фото Прилук 19 століття.
А на що будуть дивитися наступні покоління? Теж будуть ритися десь в архівах, шукати фото?
Є ідея полегшитит їм долю і створити архіви з тих фоток, що ми зараз з вами робимо. Або ж в електронному вигляді або роздрукуватьь і передать ну наприклад, в краєзнавчий музей.
Як вам така ідея?
Підсумок даної теми: 300 фото відібрані, надруковані та передані до музею. Читаємо статтю про нашу з вами спільну справу
Три сотні фото в подарунок музею
Фотографія – велике хобі прилучанки Олени Ромець. Її знімки, розміщені на сайті priluki.info, щоденно ваблять увагу численних відвідувачів, бо левова частина цих світлин зображує Прилуки, ілюструючи їх новітню історію.
“Шкода, що не можу встигнути охопити все, побувати на всіх заходах, адже багато з них відбуваються у робочий час”, - ділиться Олена. Вона працює на посаді фахівця відділу кадрів А/Т тютюнової компанії “В.А.Т.- Прилуки”, а вільний від роботи час присвячує улюбленому заняттю. Так триває вже близько двох років. “Нині в Інтернеті можна знайти фотографії Прилук, зроблені дуже давно – на початку та в середині минулого століття, - говорить Олена. – Завдячуючи їм, знаємо, яким було наше місто багато років тому. А що залишимо ми своїм нащадкам? Адже нині Прилуки стрімко змінюються, і навіть рік-два здатні зробити їх вулиці та площі невпізнаними”.
Такі роздуми спонукали Олену до дій: віддрукувати на папері та передати краєзнавчому музею світлини із зображенням Прилук початку ХХІ століття. Фотомайстриня підключила до благородної справи своїх колег, у чиїх фотоархівах зберігаються знімки нашого міста минулих років: Олександра Кашкіна, Валентину Кириченко, Станіслава Петренка. Особливе місце у цій колекції відведене фотографіям Прилук початку 2000-х років Олексія Саковського. Саме йому належала ідея створення інформаційно-розважального порталу priluki.info, який на сьогодні зібрав прилучан з 15 країн світу та містить найбільшу в Інтернет-мережі фотогалерею нашого міста.
Втілити мрію у життя допоміг директор інтернет сервіс-провайдера “ТІМ” Дмитро Барнаш: за його матеріальної підтримки 300 знімків було віддруковано на фотопапері. Віднедавна цими матеріалами прилуцьких фотографів поповнилися фонди краєзнавчого музею.
Такий подарунок став приємним сюрпризом для його працівників. Головний хранитель фондів музею Олена Кузьмішина зазначає: “Наш музей збирає, зберігає та експонує матеріали, доносить їх до мас. Але з часом експонати (а особливо фото) псуються. Тож ми дуже вдячні всім людям і організаціям, які приходять на допомогу музею, надаючи безцінні фотографії чи документи. Передані Оленою Ромець та її однодумцями фото високої якості, їх ми обов’язково демонструватимемо прилучанам і гостям міста на краєзнавчих стендах. Коли справу робити разом, за допомогою громадськості, то надбань Прилуцького краєзнавчого музею вистачить не тільки нашому поколінню, а й усім наступним”.
Вікторія КОВАЛЬЧУК.
Газета "В двух словах" за 11 червня 2009 року Отож, хочу ще раз висловити подяку всім, хто долучився до цієї справи. Вважаю перший етап успішно завершеним і сподіваюся, що ми продовжимо з вами і далі творити історію нашого прекрасного міста!
-----
Повідомлення редагувалося 1 разів. Останнє редагування: Helen (12 червня 2009 р., 21:54:02)
"Тримай звязок зі мною, завтра вийдемо в еТер"
Casey
Ветеран
Номер: 97
З: , Pryluky
Зареєстрований: 7 травня 2007 р.
Попереджень: 0
Нагороди:
Пост №21 | Доданий: 20 листопада 2008 р., 13:37:06
в мене таке питання.
А в якому виді створювати архів?
Helen
Блукаюча зірка
Номер: 6
З: Украина, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Нагороди:
Пост №22 | Доданий: 20 листопада 2008 р., 13:45:47
Цитата Casey:
в мене таке питання.
диви, вони зберігають фотки в різних форматах. Тобто можна записати на диск -у різні папочки. Прилуки 2007, вулиця така. ПРилуки 2008, вулиця така.
А фотки в роздрукованому вигляді так само тільки в льбомах. ле я ще буду з понеділка з ними говорить!
Так що давайте почекаємо трошки
Casey
Ветеран
Номер: 97
З: , Pryluky
Зареєстрований: 7 травня 2007 р.
Нагороди:
Пост №23 | Доданий: 21 листопада 2008 р., 08:47:58
Цитата Helen:
Цитата Casey:в мене таке питання.
диви, вони зберігають фотки в різних форматах. Тобто можна записати на диск -у різні папочки. Прилуки 2007, вулиця така. ПРилуки 2008, вулиця така.
А фотки в роздрукованому вигляді так само тільки в льбомах. ле я ще буду з понеділка з ними говорить!
Так що давайте почекаємо трошки
і іще таке питання, з ким з ними?
і іще, ми ж самі ці фотки робить будемо?
Helen
Блукаюча зірка
Нагороди:
Пост №24 | Доданий: 21 листопада 2008 р., 09:22:28
Casey, вони- це працівники архівного відділу ну з ким я переговори веду. Фотки звичайно ж ми будемо робити! Я вчора говорила з Кроком.. Можна формат 15х20 по 1.55 чи по 1.40, якщо більше 100, а можна формат 20х30 по 3.50
Я думаю, формат 15х20 буде достатньо. Штук 100 забецать і розкласти в альбом і передать в музей. І наші там прізвища. Щоб нащадки знали своїх героїв
-----
Повідомлення редагувалося 1 разів. Останнє редагування: Helen (21 листопада 2008 р., 09:26:04)
Helen
Блукаюча зірка
Нагороди:
Пост №25 | Доданий: 24 листопада 2008 р., 21:40:10
Краєзнавчий музей зберігає кожну фотку в окремому підписаному конверті, а потмі веде реєстр цих фоток. Так що ніяких альбомів не треба. ПРосто фотки.
Я планую надрукувати штук 200 за 2002-2008 роки. Яка треба допомога: звертаюся перш за все до тих, хто підтримав цю ідею
OLEX, чи можеш ти надать оригінали всіх існуючих в тебе фоток в електронному вигляді. щоб відібрати найкращі і надрукувати? (авторство буде збережено)
всі, хто підтримав ідею: на друк 200 фото формату 15х20 треба 280 грн. Чи згодні ви допомогти, хто скільки може (ну хоча б по 5 грн)
Будь ласка, відпишіться
foksy
Старожил
Номер: 145
З: Украина, PRK-city
Зареєстрований: 7 липня 2007 р.
Попереджень: 2
Нагороди:
Пост №26 | Доданий: 24 листопада 2008 р., 22:23:40
Helen, За!
Подтягуйсь на БАМ! Подкину капусти!
Frankinshtain
Dj beast
Номер: 33
З: Юкрейн, Прилуки.info
Зареєстрований: 30 січня 2007 р.
Попереджень: 2
Нагороди:
Пост №27 | Доданий: 24 листопада 2008 р., 22:46:24
Helen, пятишку мона.....а там мои фоти будут?
Два добрых духа Джин и Тоник
Helen
Блукаюча зірка
Нагороди:
Пост №28 | Доданий: 24 листопада 2008 р., 22:50:30
Цитата Frankinshtain:
Helen, пятишку мона.....а там мои фоти будут?
ну свої фото ти можеш і сам надрукувать і віддать!
Artemiy
Постоялець
Номер: 359
Зареєстрований: 16 січня 2008 р.
Нагороди:
Пост №29 | Доданий: 24 листопада 2008 р., 22:55:02
Скажи як тобі гроші передати. від Нового театру. Діти піднесуть