10.04.2009 року в Прилуцькому міськрайоному управлінні юстиції була зареєстрована Прилуцька міська партійна організація ВО „Свобода”.
Видано свідоцтво про реєстрацію структурного утворення політичної партії „Прилуцька міська партійна організація ВО Свобода”, а також свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи „Прилуцька міська партійна організація ВО Свобода”.
Шановні Прилучани! Якщо Вам близькі ідеї, які пропагує ВО "Свобода", і Вас зацікавила наша діяльність, просимо звертатися за адресою: м. Прилуки, вул. Юрія Коптєва, 10, кв.1. Зі своїми проблемами та пропозиціями громада може звертатись у такі дні:
Вівторок: з 12:00 до 16:00
Середа: з 9:00 до 17:00
П’ятниця: з 12:00 до 18:00
Субота: з 9:00 до 12:00
або повідомити за телефоном: 0954458646, 0630266331, 0503846638.
Ще одне рішення про незаконне використання більшовицьких прапорів опротестоване прокуратурою Прокуратура Срібнянського району Чернігівської області відреагувала на звернення Чернігівської обласної організації ВО "Свобода" та із вимогою скасувати рішення Срібнянської райради про використання червоних комуністичних прапорів у день державного свята – Дня Перемоги.
За результатами розгляду заяви прокуратурою було внесено протест до Срібнянської районної ради з вимогою скасувати рішення райради. Докладніше: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/010698/
Я вірю в чесність "Регіонів"
і в щирість президентських слів.
В русалок вірю, в покемонів,
в "покращення" і бабаїв...
chuvak
Постоялець
Номер: 736
З: Україна, село
Зареєстрований: 6 січня 2009 р.
Попереджень: 0
«Малая Русь» – это название придумано греческими православными иерархами, когда после монгольского нашествия остались только две Руси, Галицко-Волынская и Владимиро-Суздальская, сохранившие активные отношения с Константинопольской Патриархией. Свою метрополию греки называли Микра Эллада – Малая Греция. Слово «метрополия» означает город-государство, который владеет поселениями, основанными им в других землях. Эти поселения, как более широкий круг своих государственных владений, греки называли Мегале Эллада – Великая Греция. По такой же аналогии греки-византийцы называли Киевскую Русь – Микра Россия (Малая Россия), а Владимиро-Суздальскую Русь – Мегале Россия, то есть Великая Россия.
Стас, я це узяв із твого посилання. Згоден на всі сто. Історична Русь знаходиться в межах сьогоднішньої України. Московське царство прибрало собі чужу назву в момент послаблення Русі Київської. Сталих істин в історії не існує. Назва Україна як і стара назва Русь виникла в певний історичний період. Тюркомовні булгари завоювали слов"ян, перейняли їхню мову і стали єдиним народом - болгарами. Скандинави зорганізували свою державу на берегах Дніпра, вивчили нав"язану попами (більшість із них були болгарського походження) церковну слов"янську мову і стали ми із ними народом руським а до того були сіверянами, полянами, дреговичами та ін.
Ну і що ?
Сьогодні ми живемо в Україні і лише від нас залежить, якою вона і ми будемо. Москва, Варшава, Вашінгтон - це наші партнери але більше конкуренти. І тільки з точки зору історичної конкуренції я розцінюю вислови типу "України не існує".
Дякую тобі Боже, шо хоч Ти не москаль.
LIZARD
Начальник модераторов
Номер: 11
З: РОССИЯ, Москва
Зареєстрований: 29 листопада 2006 р.
Попереджень: 4
Нагороди:
Шото тут вже не ти балачки....
chuvak, CTAC, - ви не заважайт тут пану IgorUA, проводить агiтацiю.
Людина переживае за дело, а ви про грузин та дреговичив...
Про ТЯГНИБОКА балакайте. Аналiзiруйте його яскрави думки про те, як москалiв добить та жидiв. Як скорiше до америки пiдстройiться.
Думайте чим допомогти "Свободi".
Отличительные черты настоящего свидомого:
"Доказательство недоказуемого, опровержение очевидного и доказанного".
Українці повинні усвідомлювати неминучі наслідки антиконституційного перевороту у виконанні ПР і БЮТ:
1. Викорінення паростків народовладдя і позбавлення українців політичних прав.
2. Згортання економічних свобод, знищення зародків середнього класу, розкрадання решток національних багатств та остаточне закріпачення українців космополітичним капіталом.
3. Ліквідація державного суверенітету та підготовка до зовнішнього управління Україною.
4. Узаконення українофобії, яка сьогодні посилено пропагується, та знищення національної ідентичності українців.
5. Запровадження репресій і терору проти будь-яких проявів громадянського невдоволення.
Всеукраїнське об’єднання "Свобода" закликає українців дати рішучу відсіч заколотникам. Тільки категоричний спротив Нації може поламати плани мародерів і зрадників. У випадку втілення сценарію узурпації влади, об‘єднання готове до акцій громадянської непокори.
Наші вимоги:
1. Розпуск парламенту і нові дострокові вибори.
2. Проведення Всеукраїнського референдуму, на який будуть винесені питання:
- про форму правління Української держави (президентська, змішана чи парламентська республіка);
- про проведення люстрації (докорінного очищення влади).
У Прилуках обговорили проекти змін до Конституції України
4 червня Прилуцька міська організація ВО "Свобода" взяла участь у роботі "круглого столу", присвяченому обговоренню змін до Конституції України.
Під час "круглого столу" представник Прилуцької міської організації ВО "Свобода" Павло Коломієць ознайомив присутніх і з баченням ВО "Свобода" сьогоднішньої ситуації. "Антиукраїнський союз кремлівських маріонеток Партії регіонів та БЮТ потягне за собою зміну Конституції України, викорінення паростків народовладдя та африканізації країни. ВО "Свобода" буде всіма методами протидіяти узурпації влади ПРиБЮТом", - заявив Павло Коломієць.
Торкнувся він і пропозицій змін до Конституції України запропонованих ВО "Свобода": "Проект Конституції ВО "Свобода" базується, перш за все, на "Програмі захисту українців", розробленого ще декілька років тому, яка є світоглядовою і відображає наше ідеологічне бачення. На сьогодні цей проект єдиний з-поміж проектів Конституції, який насправді захищає українську націю".
LIZARD
Начальник модераторов
Номер: 11
З: РОССИЯ, Москва
Зареєстрований: 29 листопада 2006 р.
Попереджень: 4
Нагороди:
Прилуцький форпост України.
У Прилуках «Книжковий клуб» зі Львова гостював в офісі «Свободи».
Від самого початку хотів би зазначити, що до симпатиків ВО «Свобода» я не належу. Не через те, що моє прізвище закінчується на «ов» і не тому, що перебуваю в полоні якихось упереджень. Просто я людина дуже ліберальних поглядів. А лібералізм та націоналізм, – це, як говорять в українському місті Одеса, дві великі різниці. Та є в нас, у країні регіони, де «Свобода» – це просто як крапля дощу в посушливій пустелі. Це я повною мірою відчув у Прилуках – райцентрі Чернігівської області, куди ми, представники Львівського «Книжкового клубу» з багажем патріотичної літератури, завітали в середині травня на дні артиста Миколи Яковенка.
Не можна сказати, що про Чернігівщину я до того нічого не знав. У дитинстві я щоліта їздив до родичів у сусідню з Прилуками Ічню, тож уже мав уявлення про тутешніх мешканців, як про чудових, гостинних людей, що однак деякими питаннями, дуже актуальними в нас, на Галичині, надто не переймаються. Виявилося, що Прилуки – набагато більше за Ічню місто, однак дещо їх єднає. Це монумент на честь «вождя світового пролетаріату» в центрі. І власне в цьому Прилуки Ічні дещо програють, принаймні з точки зору патріота. Тут, у Прилуках пам’ятник стоїть позолочений та доглянутий, а в Ічні він зліплений з якогось незрозумілого сірого матеріалу, а крім того (яке щастя!) з ніг до голови оброблений місцевими пташками. Принаймні, так було, коли я гостював там востаннє. І що цікаво, ічнянців подібне святотатство, здавалося, особливо й не хвилювало.
Та Бог з ними із символами! Понад усе нас із засновником та головою «Книжкового клубу» Олександром Василюком вразив високий рівень, на якому гостей приймала місцева Просвіта, звичайно за сприяння ВО «Свобода», в прилуцькому офісі котрого нас поселили. Їздячи за своїми службовими обов’язками по українським містам та селам, з таким доброзичливим ставленням ми зустрічаємося нечасто.
Першого дня, у п’ятницю, ми навіть більш-менш успішно торгували своїм патріотичним крамом. У суботу, погоду дещо зіпсувала якась надмірно енергійна жіночка з міськвиконкому. Нажаль я не знаю її ім’я, але вона, мов дві краплі води, нагадувала пані Вітренко – і не лише зовні. Адже ця мадам категорично зажадала від Василюка прибрати з вулиці його футболки із лейблом «Дякуй москалю, що я не Бог!», «Мама Анархія – Батько Махно!» тощо. На наші зауваження щодо демократії та відсутності цензури, закріплених українською Конституцією, пані не реагувала, а врешті-решт і взагалі зігнала нас з людного місця, на котре ми вже отримали попередній дозвіл від її колег.
Та цей неприємний інцидент не зміг зіпсувати нашого загалом приємного враження про Прилуки. У неділю ми з Олександром без перешкод стали на краще місце і непогано попрацювали на ниві просування патріотичних ідей у маси. У дечому Василюк став на Чернігівщині піонером, попри це відчувалося, що місцеве населення вже його просвітницької місії достатньою мірою підготовлене. Гадаю й у цьому ми завдячуємо хлопцям зі «Свободи», про яких йтиметься далі. Особисто я теж залишився цілком задоволений. Гучну рекламу письменника Кості Грека зі Львова прилучани у моєму виконанні сприймали цілком адекватно і без агресії, вдалося навіть продати двадцять його книжок «Досить бути провінцією…»
Коли вже ми пакували валізи до від’їзду, познайомилися із самими «свободівцями». Партійний осередок в Прилуках хлопці створили лише торік, та в їх активі вже є досягнення всеукраїнського масштабу. Йдеться про судову заборону на виконання рішення міськвинкому вивісити на 9 травня в Прилуках червоні прапори. Завдяки місцевим патріотам безсовісні чиновники навіть на один день не змогли повернутися у такий милий їх серцю СРСР!
Що й казати: «Свободі» в Прилуках не легко. Доводиться працювати в умовах інформаційного тиску сусідньої Росії та поширеної серед місцевого населення ностальгії за тихим й спокійним радянським багном. У тому наскільки сильні тут проросійські симпатії, зокрема, серед молоді, ми з Василюком могли спостерігати на концерті сумно відомої гламурної співачки Могилевської, котра що у своїх піснях, що спілкуючись з публікою вперто ігнорувала державну мову. Попри це їй вдалося зробити в місті справжній фурор.
І все ж, саме в таких умовах, роль ВО «Свобода» та споріднених з нею організацій сильно зростає. Можна багато ще що про них сказати, але хіба мало навіть цього: що завдяки ним двоє Дон Кіхотів української книжки за понад п’ятсот кілометрів від рідного дому мали бодай місце, де прихилити голову?
Костянтин Андросов.
----- Добавлено 6 июня 2009 г., 15:10:53:
9 червня 2009 року о 10-00 Всеукраїнське об’єднання «Свобода» проведе пікетування Верховної Ради України з вимогою не допустити ліквідації народовладдя в Україні та встановлення ПРиБЮТом промосковської євразійської деспотії.
Довідка. З ініціативи Всеукраїнського об’єднання «Свобода» 5 червня 2009 року Львівська, Тернопільська та Івано-Франківські обласні ради на позачергових сесіях ухвалили звернення до Президента України з вимогами:
1. Достроково припинити повноваження ВРУ і оголосити позачергові парламентські вибор..
2. Провести Всеукраїнський референдум, на який будуть винесені питання:
- про форму правління Української держави (президентська, змішана чи парламентська республіка);
- про проведення люстрації (докорінного очищення влади).
ВО «Свобода» звернулась до інших місцевих рад з закликом дати адекватну відповідь на антиукраїнські дії заколотників.
Всеукраїнське об’єднання «Свобода» у випадку антидержавник дій змовників із ПРиБЮТ ініціюватиме створення Всеукраїнського Комітету Оборони Громадянських Свобод.
Прес-служба
Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
8-067-441-46-01