Голохвастов наших дней... Голохвостий (не звертаючи уваги). От, візьмем, примєром, бруки: трубою стоять, как вилиті, чисто аглицький хвисон! А чаво-нибудь не додай, і вже хвизиноміј не імєють! Або вот жильотка, — здайоться-кажеться, пустяк, а хитра штука: только немножко не потрап, і мода не та, уже й симпатіј нєту. Я вже не говору про піньжак, потому што піньжак — ето первая хворма: как только хворми нєту, так і нікоторого шику! А от даже шляпа, на што уже шляпа, а как она, значить, при галавє, так і на типе парад! Дехто. Добре на цьому знається! Нема що!»
В. Ющенко: «Нація правильно робе, що піднімає питання депутатськој недоторканності, це значить, що нація добре розуміє, що через депутатську недоторканність і ліквідацію, ми приходимо до рівного права людей, преж всього перед законом. Це ключовий догмат, щоби відчути себе в украјнському суспільстві рівним серед рівних».
Голохвостий. Пардон, єй-богу, пардон! Потому у міня з язика, как з колеса в млине, так што-небудь і ляпне!»
В. Ющенко: «Інтеграція до Європейського Союзу і НАТО. Жодна відповідальна політична сила України не ставить під сумнів стратегічні цілі зовнішньополітичного курсу країни. Досягнуто чіткої згоди — подальший розвиток цього курсу є незворотнім».
Прокіп Свиридович. До якого Сірка? В мене був собака Сірко, та я його давно прогнав з двору, що так погано дражнили.
Секлита. Хіба ж вас не Сірком дражнили та й тепера дражнять усі на Подолі?
Прокіп Свиридович. Не Сірко, а Сєрков!
В. Ющенко: «Мојм предком був Нечипор Калнишевський двоюрідний брат Петра Калнишевського (останній гетьман Запорізькој Січі, який помер 1803 року на 111-му році життя в Соловецькому монастирі). У Санкт-Петербурзькому архіві збереглося листування Петра Калнишевського з Нечипором Калнишевським-Ющенком. У листі Петро просить брата привезти в Хоружівку, а це моє село, п’ять возів риби. Від мого прапрапрадіда Нечипора до мого прізвища й пішла приставка Ющенко. На генеалогічному древі, яке я зібрав, не вистачає двох колін із 1680 до 1737 року, щоб вийти на дату народження Петра Калнишевського».
Прокіп Свиридович (вертаючись). Ви, Секлито Пилипівно, що інше, а ми що інше!
В. Ющенко: «Але якщо крајна ділиться на щось, по якомусь водорозділу, то вона тільки ділиться на одне: з одного боку бандити, з іншого — чесний люд».
Химка. Там тітка Секлита іде по вулиці та кричить, та лається так. Мене оце здибала — од крамниці йшла — та просила, щоб я переказала вам (до Проні), що ви, мов, падлюка!
В. Ющенко: «Вибачте, якщо ти не падлюка, так начебто в тебе і шансів немає бути депутатом».
Голохвостий. О, Проня Прокоповна маєт скус! Єжелі когда человек подиметься разумом вгору вище од лаврської колокольні да глянет оттудова на людей, то вони йому здаються-кажуться такі маненькі, как пацюки, пардон, криси!
В. Ющенко: «Ми — нація, яка ходить на цій землі від часів Трипілля. Нашими національними цінностями дихає вся Європа. Це тут ще 500 років тому було виборче право, тут обирали українських гетьманів, коли в Європі ще передавали владу від батька до сина. Це тут родилася перша в світі конституція, до речі, на 90 років раніше, ніж польська і на 70 років раніше, ніж американська. Чому нам цим не гордитися? У нас були свој Сікорські, Достоєвські».
Голохвостий. Я такого шкандалю не попущу, не прощу нікаким разом! Я вам не хто! Я Свирид Петрович Галахвастов! Мені гаваріть такого чортовиння? Да у мене всі будочники он де! (Показує кулак). Да я вас у часть! Да я вас за брехню в рештанську і замкну трома замками!
В. Ющенко: «Потрібно розчистити територію Украјни від реліктових залишків тоталітарних епох. На зразок Франка, нам потрібно виховувати молодь на прикладах національних перемог. Але не в пафосному стилі, а в світлі неминучості загальној перемоги украјнства проти найважчих поразок і потрясінь. А в цій перемозі є кожен фрагмент нашого минулого».
Голохвостий. Невєжество шмаровозне! Што з вами тут фиксатуарнічать? Єщо уберешся в мужичество!
В. Ющенко: «Прикро від того, що територія політична шукає ще свого політичного обличчя. Прикро. Я думаю, що... А-а-а... ця територія повинна уже давно вийти, давно стати провідною політичною територією Украјни. Переконаний. Про це говоре історія, про це говоре потенціал цього краю... А-а-а... переконаний, що... тут повинна засвітитися лампочка демократіј... А-а-а... Це ті речі, про які я сьогодні менше всього хотів би зустрічати... у свој функціј. От нажаль, коли ми говоримо про Харківщину, то вона ще у багатьох речах такого плану виглядає як заповідник».
Голохвостий (виступа наперед, з запалом). Чого витріщились? Ну, банкрот, так і банкрот! А ви думали, как би я був багатий, то пошов би до вашого смітника?! Ха-ха-ха! Свинота необразована! Авжеж, мені ваших денег тольки й нада било! Так і понімайте! А вони заклали сібє в голову, що я на јхніх дочок задививсь. Антересно дуже! Не найшов би где? Поліз би на смітник! Да я, как первий кавалер, і у Липках би знайшов настоящих баришень з отакими куделями, а не сватався б на вашій дурній поторочі, поганій Проні!
В. Ющенко: Моя позиція полягає у тому, що не треба дивитися на рейтинг. Вибачте, не треба «сюсюкатися» із суспільством, а доносити чесну позицію. І тому коли мені мој помічники кажуть, що треба відмовитися від чутливих тем, я відповідаю, що поки я Ющенко — а Ющенком я буду до останнього свого дня — я від цих речей не відмовлюся. Незалежно від того, який у мене рейтинг — я ні перед ким на коліна не стану, а не сидітиму на паперті і не проситиму голосів.
Отличительные черты настоящего свидомого:
"Доказательство недоказуемого, опровержение очевидного и доказанного".
OLEX
З Новим Роком!
Номер: 1
З: UA, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Попереджень: 0
Нагороди: