Ви не можете бачити результати опитування поки не проголосуєте самі!
Опитування відкрите 4 лютого 2013 р.
Обмежень по часу немає.
Пройшло 4308 днів.
Кількість повідомлень, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 10
Кількість днів проведених на сайті, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 5
Нещодавно Україну підкорило відео з бабусями, що сидять у звичайнісінькому міському автобусі й надзвичайно злагоджено співають жартівливу українську пісню:
"На базарі самогон я продавала,
Трохи грошей я сабє назбирала,
На базарі лісапєд я придбала,
Найкрутіша у селі баба стала!"
Згодом виявилося, що цей колектив походить з Чернігівщини, але виконують вони не власну пісню, а переспівують тернопільських бабусь, у складі яких є й авторка пісні - жителька смт. Скала-Подільська, Борщівскього району Тернопільської області - Наталія Фаліон.
Щоправда, відео з тернопільськими бабусями не користувалося такою популярністю, як ролик з чернігівчанками - останній буквально підірвав український інтернет: протягом двох тижнів - більше 220 тис. переглядів і більше 3 тис. "лайків".
У пресі залунали пропозиції висунути українських бабусь на Євробачення - як відповідь України "Буранівським бабусям", що посіли почесне друге місце минулого року ( http://www.youtube.com/watch?v=Ti3WBqlcJOg).
Тільки от який гурт обрати? Первісний, у якому повстала пісня, чи той, хто вдало її переспівує?
Зараз на youtube-і можна знайти записи пісні "Лісапєд" у виконанні принаймні трьох різних музичних гуртів.
Абстрагуючись від почуття патріотизму (тобто не підтримуючи "Чернігівських бабусь" тільки тому, що вони - з Чернігівщини), кого б ви запропонували послати на Євробачення у відповідь "Буранівським бабусям" із Росії?
ПІДКРЕСЛЮЮ: голосуємо тільки на підставі музичних і артистичних якостей фольклорних груп.
-----
Повідомлення редагувалося 5 разів. Останнє редагування: Andrew (4 лютого 2013 р., 02:01:28)
ЗМІ вигідно показувати все, що цікавить пересічного глядача. в більшій мірі, того глядача цікавить цирк. тепер новини часто показують сюжети з інтернету( як беркута (птаха)), що схопив дитину і поніс у небо. а виявилось шо то фейк. ну да не про це зараз мова). а які почуття у людей викликає цей запис? не думаю, що гордість, чи захоплення. чи можливо любов до народного фольклору? лиже сміх... і буранівських бабусь шкода. вже зовсім старенькі, а їх ото тягають по євробаченнях, людям на втіху...
Helen
Блукаюча зірка
Номер: 6
З: Украина, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Попереджень: 0
Нагороди:
Andrew, і я вважаю, що тих бабусь хтось тупо розкручує.. Тільки навіщо - незрозуміло. Є купа набагато яскравіших колективів в Україні, яких можна було заслать на Євробачення.
І правду каже Екстазі.. хтось зло пожартував, а інші підтримали, щоб поржать.
Абити оце не скинув посилання, я б на них і уваги не звернула. Якісь незрозумілі тьоті, що сидять на торбах в автобусі. Давайте ще їх в такому вигляді і відправимо
"Тримай звязок зі мною, завтра вийдемо в еТер"
molchun
Форумчянин (рєдкій гость)
Номер: 969
З: файна Укрейна,
Зареєстрований: 10 травня 2009 р.
Andrew, і я вважаю, що тих бабусь хтось тупо розкручує.. Тільки навіщо - незрозуміло.
Згоден на всі сто. А якщо ви вчора дивились новини, то почули б , що цьому відео понад ДВА !!! роки. І лише зараз воно "сколихнуло" людей. Хоча серед мого оточення "сколихнутих" нема жодного. Що правда погикали всі. Чесно кажучи, я думаю що скоріш за все онук однієї з бабусь, почав працювати в мас медіа, і просто вирішив зробити приємно своїй бабусі. А далі ...
OLEX
З Новим Роком!
Номер: 1
З: UA, Прилуки
Нагороди:
Вельмишановне Українське патріотство,ви можете не поділяти моєї думки,але це саме один з тих випадків,які створюють образ "Хохла".Дебільної недолюдини,яка не здатна створити чи зробити нічого адекватного і нормального.Дана пісня-дебільна.В очах Європи ми постаємо такими ж.Гарні пісні-де вони?Це відрижка Совка:якщо Українська пісня-то подібна цій,коли Українець у фільмі-то ідіот,або паскуда,коли телешоу чи телепередача про Українців-у тому ж світлі,немає ні Ідеї,культури,серйозності,адекватності.
Andrew
Форумчанин
Номер: 1369
З: Ukraine і не тільки.,
Зареєстрований: 31 січня 2010 р.
Нагороди:
і буранівських бабусь шкода. вже зовсім старенькі, а їх ото тягають по євробаченнях, людям на втіху...
"Буранівські бабусі" надзвичайно горді тим, що їм доводиться виступати на великих сценах!!! Ніхто їх не тягає, вони самі охоче виступають і їздять - я слухав інтерв‘ю з ними, вони самі про це розповідали!
OLEX, Існує такий жанр - жартівливі пісні. Вони існували в Україні споконвічно - не нами створені, не нам їх і засуджувати, правда? Українцям притаманний гумор у творчості - згадаймо, хоча би Павла Глазового!
"Лісапєд" - належить до пісень такого ж - жартівливого жанру. Якщо декому бракує почуття гумору, або ж - навпаки - зле від пересичення власних комплексів, то можна сприймати цю пісню серйозно і бідкатися з приводу того, що над бідними бабусями хтось там може кепкувати.
Але подивіться уважніше на цих бабусь! Вони - артистки, вони співають - у власне задоволення - пісню, що викликає посмішку і підносить настрій! Спробуйте подивитися на їхній виступ під таким кутом зору - і почуття розпачу замінится на відчуттям гордості за наших землячок!
OLEX
З Новим Роком!
Номер: 1
З: UA, Прилуки
Нагороди:
і буранівських бабусь шкода. вже зовсім старенькі, а їх ото тягають по євробаченнях, людям на втіху...
"Буранівські бабусі" надзвичайно горді тим, що їм доводиться виступати на великих сценах!!! Ніхто їх не тягає, вони самі охоче виступають і їздять - я слухав інтерв‘ю з ними, вони самі про це розповідали!
ага... вони виступали, бо збирали гроші на церкву у своєму селі. а ви так і вірите всьому що вам показують?? вони в камеру так і скажуть, що в них все болить, що вони хворі, і що ними лише користуються для створення шоу... наівна ви людина... якщо вас тішить такого роду показуха, зі старенькими людьми, мені вас шкода.
мама мія...нє,ну бабусі молодці канєшно, пісня смішна, та тільки яке ж до біса євробачення?????на євробачення відправивши цих бабульок ми будем показувати що косим під когось, бо таке вже було!!!це як перший раз вина випити, коли перший раз його ковтнув, то другий вже не буде першим!!!ні на смак, ні по рахунку!!!цікаво, як перевели б вони слово "лісапєд" з суржика на англ мову!? чи замість "байсикл" було б "басик"???на євробачення треба достойного виконавця цього конкурсу, а не жартівлива пісенька у виконанні бабусь яких розрекламували ЗМІ!!!!
Andrew
Форумчанин
Номер: 1369
З: Ukraine і не тільки.,
Зареєстрований: 31 січня 2010 р.
Нагороди:
ага... вони виступали, бо збирали гроші на церкву у своєму селі. а ви так і вірите всьому що вам показують??
У тому інтерв‘ю, про яке я писав, вони про церкву також згадували. Так, дійсно, спочатку йшлося про гроші на церкву, а поті - від виступів і запрошень почали вже отримувати задоволення. Це щось на кшталт "апетит приходить під час їди".
Цитата xtc:
що в них все болить, що вони хворі, і що ними лише користуються для створення шоу...
А про це вони Вам - особисто розповідали?
Якщо ж ні, і, якщо Ви робите такі висновки лише на підставі власного світогляду, то мені - також Вас шкода.
-----
Добавлено 8 лютого 2013 р., 03:10:58:
Цитата:
цікаво, як перевели б вони слово "лісапєд" з суржика на англ мову!? чи замість "байсикл" було б "басик"???
Якщо йдеться про переклад слова "лісапєт", то нічого вигадувати не треба. В англійській мові вже є слово "bike" як скорочення від "bicycle" (велосипед). Якщо б діло дійшло до перекладу, то міць перекладацької спільноти України - упевнений! - не залишила б цю пісню без "легкотравного" англійського відповідника.
Тому річ, взагалі-то, - не в перекладі.
Питання було про те, виконання якого гурту бабусь (з трьох представлених) сподобалося настільки, щоб його - в принципі (якби розглядалося питання, щоб дати цього року пісенну відповідь Росії) - можна було відправити на Євробачення.
Прохання оцінювати - виключно на підставі вокальних і артистичних даних та з урахуванням того, що кожний колектив перед поїздкою на велику сцену ще дуже ретельно виспівувався б.
-----
Повідомлення редагувалося 4 разів. Останнє редагування: Andrew (8 лютого 2013 р., 03:27:34)