Начавшийся учебный год на Украине особый. Начался он во втором тысячелетии от Р.Х., а заканчивается в третьем, и сразу после выпускных экзаменов в школе и вступительных в вузах Украина отпразднует круглый юбилей -- 10-летие независимости от СССР. 24 августа -- красная дата в украинском календаре. Дни обретения Украиной независимости от Польши в 1654 году, Крыма в 1681 году, Турции в 1774-м, Австро-Венгрии в 1918-м -- черные дни, их в Украине не отмечают.
Новый учебный год для украинской педагогики непростой еще по одной причине. Мировые СМИ о ней уже сообщали, но как-то вскользь и с усмешечкой. Между тем ничего смешного тут нет, ибо речь идет о коренном пересмотре всей мировой истории с географией, где до сих пор не числилась Великая Украина, возникшая в период палеолита (древнего каменного века) и простиравшаяся от Ганга до Рейна, со столицей в Киеве , основанном 25 -- 28 тысячелетий назад.
В течение 55 веков, вплоть до VI века н.э., индо-украинская держава «словно великан, оседлала два континента -- Азию и Европу, север и юг». Завоевав Египет за 33 года до рождения Христа, украинцы оставили египтянам свою праукраинскую культуру и церковные обряды. Кстати, само слово «Украина» в переводе с санскрита (одного из диалектов праукраинского языка, на котором украинский философ и поэт Агастий проповедовал тогда совсем диким индийцам) означает «большая могущественная держава».
Все эти установочные материалы для украинских учителей были опубликованы киевской газетой «Освiта», аналогом российской «Учительской газеты».
Открытия такого масштаба не совершают на пустом месте. И научному прорыву Василия Кобилюхи предшествовали годы неустанного труда скромных тружеников украинской педагогической науки.
Сразу после обретения Украиной независимости в 1991 году среди прочих неотложных дел встал вопрос об учебниках для школы. Издававшиеся в «тюрьме народов» Советском Союзе учебники по истории республик для нового исторического момента явно не подходили.
Однако уже через три года Министерство образования Украины подготовило вполне солидные учебники истории, где текст, как положено, разбит на параграфы, а после параграфов идут вопросы для закрепления пройденного материала.
Вы, наверное, подумали, что львовский этнограф Кобилюха и киевский редактор газеты «Освiта» сошли с ума, когда один написал о Великой Украине, еще 5 тысяч лет назад омывшей свои сапоги в Индийском океане, а другой это опубликовал. Они в своем уме, точнее, на уме. Просто случился катарсис украинской педагогической мысли, шедшей к этому целых 10 лет. Впрочем, это еще цветочки. Следующее поколение юных граждан Украины будет учиться по учебникам Кобилюхи.
Отличительные черты настоящего свидомого:
"Доказательство недоказуемого, опровержение очевидного и доказанного".
chuvak
Постоялець
Номер: 736
З: Україна, село
Зареєстрований: 6 січня 2009 р.
Попереджень: 0
Опять ти все перевернув... От мастак... Да нi. Саме оце:
Цитата:
Отличительные черты настоящего свидомого: "Доказательство недоказуемого, опровержение очевидного и доказанного".
воно до тебе.
Не скромничай.
А шо тебе так зацiпило? Шо таке? Ти главно не нервничай, ибо не дай Бог рука дрогне та тиньконеш Герману Оскаровичу шото не так. Шо тодi?
Ти як е час, просто нет-нет i прочитай оту крилату фразу. Може як прочитаеш, так одпаде охота знову шось перекрутить.
chuvak
Постоялець
Номер: 736
З: Україна, село
Зареєстрований: 6 січня 2009 р.
Попереджень: 0
Отличительные черты настоящего свидомого русского патріота: "Доказательство недоказуемого, опровержение очевидного и доказанного".
То, мабуть, русским патрiотам i пиши.
Цитата chuvak:
А за пісні - ще раз спасіба.
На здоров‘я!!!
Ось чит они...
---------------------------------------
За віконцем весна розквітала
Небо повнилось першим дощем.
Я стояв і нарізував сало
Величезним кухонним ножем.
---
Ніж ходив у руках методично
І чомусь пригадалось мені
Безневинне таке й симпатичне
Ніжне тіло тієї свині.
---
Пролетіло життя мов хвилина
Добрим словом ніхто не зігрів,
Що ти бачила, бідна скотина,
Лиш корито та засраний хлів.
---
І тоді, мов обрікши на муки,
Хтось встромив в твоє серце ножа,
Ти збагнула, що люди тварюки,
І твоя відлетіла душа.
---
Ти далеко тепер, моя бджілко,
У своїм, у свинячім раю,
Я ж на кухні сиджу,
П‘ю горілку,
І тебе потихеньку жую.
---
Я не злодій, не кат, не злочинець.
В мене друзі, робота, сім‘я,
Та який же я, [censored], українець
Якщо сала не їстиму я.
---
наче романтично написано. Чи шо?
-----
Повідомлення редагувалося 1 разів. Останнє редагування: OLEX (11 вересня 2009 р., 11:53:21)
dragon
Старожил
Номер: 873
Зареєстрований: 25 березня 2009 р.
Попереджень: 2
Нагороди:
Людина, як і будь-яка система, прагне до стабільності. В переважній більшості випадків вона змінюється лише тоді, коли її до цього примушують обставини. Сьогодні перед багатьма українцями постало питання «Вмерти або змінитися!».
Найбільше «притисненими до стіни», загнаними в глухий кут опинилися 10 соціальних груп українців:
1. ІНТЕЛЕКТУАЛИ, НАУКОВЦІ, ЕКСПЕРТИ, АНАЛІТИКИ
2. ВИХОВАТЕЛІ ТА ПЕДАГОГИ
3. ДІЯЧІ КУЛЬТУРИ
4. ВІЙСЬКОВІ
5. ДРІБНИЙ І СЕРЕДНІЙ БІЗНЕС
6. УКРАЇНСЬКА ДІАСПОРА ( ТІ З НИХ ЩО ЩЕ ОТОТОЖНЮЮТЬ СЕБЕ З УКРАЇНСТВОМ )
7. ДІТИ ТА МОЛОДЬ
8. МЕШКАНЦІ ВЕЛИКИХ І МАЛИХ МІСТ
9. РОБІТНИКИ ТА СЕЛЯНИ
10. ПЕНСІОНЕРИ
За збереження нинішнього режиму вони приречені на деградацію, вимирання або вимушену еміграцію.
Більшість українських вчених вже або емігрувала, або пішла в торгівлю.
Професія педагога стала непрестижною. Освіта, культура і армія фінансуються за залишковим принципом.
Нормальний, неолігархічний бізнес постійно перебуває під загрозою знищення, економічний бандитизм (рейдерство) набуло масових масштабів.
ЗМІ цілодобово працюють на знищення дитини, матері, батька, сім’ї.
Мегаполіси страждають від перенаселення, малі міста і села - від безробіття та бідності. Старше покоління вражене недугами і страхом, медицина перетворилась на бізнес, зацікавлений у збільшенні хронічно хворих.
Головна причина катастрофічного стану в тому, що при владі в цій пострадянській ліберальній республіці опинилися люди з психологією гендлярів і злодіїв. Вони принципово не спроможні творити нове.
Їхня мета - особисте збагачення через розпродаж того, що вже накопичено природою і створено попередніми поколіннями українців.
Звідси вимирання корінного народу, знищення довкілля, розпад технологічної інфраструктури. Багаті стають ще багатшими, бідні ще біднішими.
Всьому цьому неподобству є лише одна альтернатива - новий суспільний устрій з чесним поглядом на життя, раціональною моделлю управління, соціальною справедливістю та національною солідарністю.
Держава нового типу багатьом видається далекою перспективою.
Насправді ж перехід до нового суспільно-політичного ладу вже розпочався.
Нова держава вже існує у свідомості та мріях багатьох людей.
Коли бачення майбутнього набуде достатньої виразності, а кількість прихильників досягне критичної межі - перехід відбудеться природно і невимушено.
Та чи може знання радикально змінити наше життя?
Так!
Істинне знання завжди активне: як тільки воно з’являється, так відразу ж починає діяти, перетворювати світ.
Людська мрія має велику силу.
Якщо омріяний образ наснажити достатньою психічною енергією, то фізичний світ неминуче підлаштовується під цей «мислений каркас», подібно до м’язів, що обростають кістки. Тож навіть якщо людина лише мріє про краще життя - вона вже його реально наближає.
Проте це лише початок.
Щиро захоплена людина неминуче починає діяти задля втілення своєї мрії.
Вона починає оздоровлюватися, бо перший обов’язок українського патріота - бути здоровим. Наприклад, сьогодні все більше людей перестає дивитися телевізор - головне джерело інформаційного шуму і ментального забруднення.
Особливо це стосується теленовин, де сконцентровано негатив зі всього світу.
Натомість ці люди віддають перевагу альтернативним джерелам інформації, передусім в Інтернеті. Вони поширюють здобуті знання і творять власний інформаційний простір.
Сьогоднішня наскрізь корумпована владна верхівка вже запустила механізм самоліквідації.
Політики, нардепи, їхні придворні політологи та наймані «піарщики» остаточно забрехались. Вони тримають нас за ідіотів, наївно гадаючи, що їм ще вірять.
Вся ця гламурна псевдоеліта — це духовно хворі істоти.
Звідси їхні метушливість, неадекватність та агресивність.
Тож нам точно немає сенсу перейматися їхньою гризнею за зручніший доступ до корита.
Час творити свій, український світ!
Починаючи з себе і свого найближчого оточення.
Згадай себе, пізнай себе, зміни себе - і тисяча зміниться навколо тебе! Як з перестарілого плоду виростає чистий і здоровий паросток, так з перегною цієї тимчасової ліберальної республіки виростає новий Український Лад.
Слава Україні!
LIZARD
Начальник модераторов
Номер: 11
З: РОССИЯ, Москва
Зареєстрований: 29 листопада 2006 р.
Попереджень: 4
Нагороди:
Найбільше «притисненими до стіни», загнаними в глухий кут опинилися 10 соціальних груп українців:
1. ІНТЕЛЕКТУАЛИ, НАУКОВЦІ, ЕКСПЕРТИ, АНАЛІТИКИ
2. ВИХОВАТЕЛІ ТА ПЕДАГОГИ
3. ДІЯЧІ КУЛЬТУРИ
4. ВІЙСЬКОВІ
5. ДРІБНИЙ І СЕРЕДНІЙ БІЗНЕС
6. УКРАЇНСЬКА ДІАСПОРА ( ТІ З НИХ ЩО ЩЕ ОТОТОЖНЮЮТЬ СЕБЕ З УКРАЇНСТВОМ )
7. ДІТИ ТА МОЛОДЬ
8. МЕШКАНЦІ ВЕЛИКИХ І МАЛИХ МІСТ
9. РОБІТНИКИ ТА СЕЛЯНИ
10. ПЕНСІОНЕРИ
Я так зрозумiв, шо ВСI украйiнцi. Так?
2)
Цитата:
Їхня мета (т.е.влади) - особисте збагачення через розпродаж того, що вже накопичено природою і створено попередніми поколіннями українців.
Вопрос... оте збагачення почалось як розвалився Союз? Так?
Про накопичене природою - я согласен.
А про створено попереднiми поколiннями... тут неувязочка.
Мабуть тирять те, шо було накоплено ОБЩИМИ УСИЛИЯМИ ВСЬОГО НАРОДУ СССР, те, шо не токо украйiнцi, а ВСЯ СТРАНА - СССР накоплювали. Така ж проблема не токо в Украине.. таке ГОРЕ на всьому постсоветском пространстве... Будували всi скопом, трудились всi скопом, накаплювали всi скопом а тирять "избранные".
Чи я не прав?
3)
Цитата:
Наприклад, сьогодні все більше людей перестає дивитися телевізор - головне джерело інформаційного шуму і ментального забруднення.
Особливо це стосується теленовин, де сконцентровано негатив зі всього світу.
Натомість ці люди віддають перевагу альтернативним джерелам інформації, передусім в Інтернеті.
Шо тут можна сказать...
- про ТВ... я могу не согласиться.
Вопрос... Откуда у пенсiонерiв, селян, малоимущих iнтернет? Думаю, шо для 50% народа iнет i зараз якась iнопланетна штучка. А от именно ТВ - саме доступне.
К глубокому сожалению... народ мало читае газет, журналов, шо таке бiблiотека мабуть забули. Народ перестав заниматься САМООБРАЗОВАНИЕМ. Про самообразование зараз почти нi хто не дума. Думають як вижить, як на хлiб заробить шо б не голодала сiм‘я.
4)
Цитата:
Політики, нардепи, їхні придворні політологи та наймані «піарщики» остаточно забрехались.
Мабуть маються на увазi РУКИ ЯКИ НIЧОГО НЕ КРАЛИ?
Так а нащо вибiрали? Шо б тепер поносить?
Пiздно... казлом-запроданцем ющем вже заложена база для дальнейшего бардака в Украине. Аби ж вiн сидiв та тупо нiчого не робив - ото був би iдеальний варiант. А так вiн робив те, шо йому кажуть шефи. Робилися ЗАКОНИ. ЗАКОНИ тепер таки, шо мама не горюй. Да й накручено кругом так, шо без стакана не розберешся. Для того ющ i був поставлений. А як полiтик ющ - НОЛЬ.
5) З прочитаним на 90% согласен, но... це все просте содрагание воздуха, вода.
ВОПРОС: ШО РОБИТЬ КОНКРЕТНО? Який вихiд?
dragon
Старожил
Нагороди:
Починаючи з себе і свого найближчого оточення.
Згадай себе, пізнай себе, зміни себе - і тисяча зміниться навколо тебе!
Як з перестарілого плоду виростає чистий і здоровий паросток, так з перегною цієї тимчасової ліберальної республіки виростає новий Український Лад.
Працювати над самовдосконаленням, бо за тебе це ніхто не зробить.
Зміни себе - інколи внутрішня "робота над помилками" дає неочікувані результати.
Згадай себе - відкінь все те що нав‘язано тобі зовні, і побачиш істину, вона завжди з нами з самого народження, тільки ми рідко нею користуємся, ця істина - СОВІСТЬ!
Роби те що вважаєш за потрібне, і хай буде те що повинно бути!
LIZARD
Начальник модераторов
Нагороди:
Згадай себе - відкінь все те що нав‘язано тобі зовні, і побачиш істину
Це вже зовсiм з области фантастики...
Таке робиться, так перековеркали iсторiю, шо людина скоро не пойме в якой крайiнi знаходиться.
Оту iстену... ну хто людинi дасть узнать iстену? Хто?
Теперiшня влада зацiкавлена народ стравить, в голови вдовбать смрад, непонятки, робить з народа стадо. А стадом завжди легше управлять. Там i чабана бувае не треба... достатньо декiлька надресiрованих та преданих псов i стадо твое. Рулюй як хочеш.
Да-а-а-а... Хто б мог колись знать, шо воно так буде.
dragon
Старожил
Нагороди:
Із давніх-давен на землі нашій живуть дві породи людей.
I
Із давніх-давен на землі нашій живуть дві породи людей. Перша — та, що спочатку служила другій місцевій породі, а потім і всяким зайдам. Зайди ті, хоч і стригли цю породу жорстоко, та все ж таки не нищили її до коліна. Бо, як казав класик: «Треба ж комусь і на городах рачки стояти». Слабка, та хитра ця перша порода, — розплодилася, укорінилася по всіх усюдах. А пізнати її легко. Це вона зараз голосно плаче про лиха наші минулі й сучасні та лише підраховує, скільки наших вигубив той або інший зайда та скільки разів ворог забороняв нам своєю рідною мовою говорити.
Є у нас й інша порода, але довго про неї зараз не розводитимусь, бо багато хто з вас із нею уже познайомився. Ці хлопці, коли чують увесь той шкрекіт, мовчать, та все у вуса посміхаються. Недобре так посміхаються — хижо. От таке буття наше...
II
Не то Господь Бог, не то праведник якийсь сказав: «Нам буде краще жити, якщо першої породи буде трохи менше, а другої трохи більше». Aмінь.
III
Ну то що, хлопці, — випрохали у ворога право жити на власній землі? А може, вам таки поталанило довести йому, що мова ваша — повноцінна, а ви — ніяке не бидло? Бере, знаєте, сумнів... Ви до нього — з книгами і числами, ви йому — про правду та справедливість, а він лише сміється і елементарно вам пояснює, що навіть ?валтуючи дівчину, він усього-навсього убиває в ній снайпера... От така логіка «широкой душі». А ви й раді — гавкаєте на нього, аж заливаєтесь.
Але ж, хлопці, поки ви гавкаєте — йому добре. Ви ніяк не доберете, що він ХОЧЕ бути винним у всіх наших лихах. I щоб ми ні в якому разі не здогадалися, що у всіх наших лихах винними є тільки ми самі. Ніякої риторики і самокатування!
Усе дуже просто: у своїй масі українські чоловіки — це боягузи. Саме страх і безвідповідальність зробили нас тими, ким ми є.
Страх + безвідповідальність перед майбутніми поколіннями — оце і є сьогодні пересічний український мужчина.
Зізнайся в цьому перед собою, брате, і здолай у собі страх, — це моє особисте євангеліє. А в кожному євангелії є закон причастя: коли тебе, братику, уже вкотре назвуть просто в очі «хахлом», то не втішай сам себе, що ти маєш справу з бидлом і є вищим від того, щоб «об нього руки бруднити». Ти просто ввічливо скажи, що це слово тобі не подобається. А головне, не забудь додати, що якщо ще раз почуєш його — то мовчки затопиш у пику. На більшість діє магічно — замовкають «і очєнь даже начінают уважать». Особисто мені до вподоби варіант, коли нахаба або ширший за мене у плечах, або він не один, або аж ніяк уже не може забрати своїх слів назад. От тут і випробуй себе! Я проробляв цей «фокус» не раз, і не тільки в Києві.
Тут усе просто: aбо ти можеш, або ти не можеш. Oдна з дохахлацьких мудростей мого народу каже — ніколи не давай себе топтати! Не думай, брате, що можна бути одночасно і людиною, i боягузом — страх убиває в душi все людське. Краще дослухайся до голосу кровi своєї, i почyєш: мужчина нічого свого не випрошує, він просто простягає руку і бере, бо це право господаря своєї землі. Дослухайся до голосу предків — i тодi повернеться до тебе віра в Отця нашого Небесного, a Вітчизна наша перестане бути для тебе вічно ?валтованою жінкою. І тодi ворог перестане сидіти величезною жабою на серцi твоєму, і ти утямиш, що він — усього-навсього oдна з тих речей, які з твоєї ж власної волі, з твого дозволу пригинають тебе донизу.
Нe бунтуй нiколи, бo бунт — тo лише хвиля на ставку. Швидко здiймається — швидко й спадає. Борися! Піди до церкви i таки допитайся у священника: «A навіщо Бог створив Людину?»
Повiр мені — багато хто з церковної братії ще пам’ятає цю істину. I дізнаєшся ти, брате, із превеликим здивуванням, що Бог створив тебе зовсім не для того, щоб ти животів у страсі, а щоб вільною волею вибрав між Ним і сатаною.
А як вибереш, то подивися у дзеркало. I коли не побачиш там себе старого і безсилого — тo сміливо йди i викорінюй все нице, бo тo діло Боже. Облиш словеса, бо єдине виправдання твого життя — це дiя.
Aмiнь.
LIZARD
Начальник модераторов
Нагороди:
Не знаю як хто, е мене хоть мульён раз ХОХЛОМ назови, я "спасибо" скажу i буду гордиться, шо я ХОХОЛ.
Не пойму я ... шо тут очень такого стрёмного? А би не ще кимсь чи чимсь називали. От тодi, як написано отам вище, можна (да i треба) "мовчки затопить у пику".
2)
Цитата:
На більшість діє магічно — замовкають «і очєнь даже начінают уважать».
Судя по виразу, я так понимаю, тут тонкий намёк на кацапов?
А шо як кажуть шото типа " My friend! I want fuck you! You - BIDLO!!! " ... ну шото примерно так. Тодi шо? Тодi ставать в позу Ромберга и покорно чогось ждать? Тодi пику оставить у покое?
3) вообще по жизни ... воно як себе поставиш. Як по жизни падло якесь брехливе та продажне, так ото так i вiдноситься будуть. Гарно ще як у очи скажуть. А можуть просто мило либиться, мать на увазi та робить всяке рiзне западло.
А як шо нормальна людина - почёт и уважуха. З таким можна рiшать люби питання.
Слава Богу, шо останнiх як раз бiльше.