Загальновідомо, що там, де живуть - не смітять. Але чомусь прилучани забувають цю просту істину. Періодично в мікрорайонах Прилук з‘являються cтихійні сміттєзвалища, які не лише псують санітарно-екологічний стан міста і його зовнішній вигляд, а й відволікають комунальні служби від їх прямих обов‘язків (ремонтно-відновлювальних робіт систем життєзабезпечення та об‘єктів).
Навести порядок на вулицях Прилук та причепурити їх до Великодня покликаний весняний місячник по санітарній очистці міста, який розпорядженням міського голови проводиться з 24 березня по 24 квітня. Додає важливості цій справі й оголошена з 20 березня по 20 квітня всеукраїнська толока по прибиранню міст i селищ. У нашому міст розроблені i успішно реалізуються заходи місячника, якими передбачено прибирання міських вулиць та провулків від сміття не лише комунальниками, а й суб‘єктами підприємницької діяльності, установами та організаціями, проведення санітарно-екологічним відділом міської ради рейдерів у вечірній час та у вихідні дні з метою виявлення нерадивих прилучан, котрі навмисно засмічують місто, проведен¬ня суботників та висаджування молодих дерев (нині вже близько 250 туй та ялин із запланованих 500 прикрашають наші сквери й вулиці).
Тож хочеться вірити, що спільними зусиллями Прилуки перетворяться у чисте й красиве місто з високоморальними мешканцями і, більше того, що ми залишимося такими й по закінченню місячника.
Глобальні проблеми поводження з побутовими відходами вони є всюди.
Мене дивує інше. Буваючи в Прилуках досить нечасто, люблю прогулятися містом, подивитися, як воно змінюється на краще. Але самі прилучани чомусь не міняються. Де б ти не присів на лавочку, чи у скверику біля Шевченка, чи десь біля театру - завжди вечором навколо лавочки нахаркано і купи лушпайок од насіння. А урна поруч.
Дрібна деталь, але паскудна.
Дякую тобі Боже, шо хоч Ти не москаль.
ho4u_pizzu
Медвед :)
Номер: 23
З: , Александрия
Зареєстрований: 22 грудня 2006 р.
Попереджень: 3
Нагороди:
Глобальні проблеми поводження з побутовими відходами вони є всюди.
Мене дивує інше. Буваючи в Прилуках досить нечасто, люблю прогулятися містом, подивитися, як воно змінюється на краще. Але самі прилучани чомусь не міняються. Де б ти не присів на лавочку, чи у скверику біля Шевченка, чи десь біля театру - завжди вечором навколо лавочки нахаркано і купи лушпайок од насіння. А урна поруч.
Дрібна деталь, але паскудна.
герб прилук бачив? які можуть буть ще питання?
Helen
Блукаюча зірка
Номер: 6
З: Украина, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Попереджень: 0
Нагороди:
Днями прилуцьке підприємство “Комунальні послуги” поповнилося трьома новими сміттєвозами, виготовленими відомою у світі фірмою “Рено” (Франція) на замовлення представників проекту «Сталий місцевий розвиток в Україні» програми Європейської допомоги TACIS у 2008 році.
Директор КП “Комунальні послуги” Олександр Чепель зазначає: “Нова спецтехніка допоможе комунальникам боротися зі сміттям. Вона – сучасна і поки що не має аналогів на території України. Приміром, використовуючи сміттєвоз із маніпулятором (він має змінне обладнання), можна легко упоратися із вивезенням негабаритного та будівельного непотребу, а також ліквідувати стихійне сміттєзвалище... Два інших спецагрегати призначені для вивезення побутових відходів із приватного сектора...”.
Сьодні сижу на зупинці біля Юності, чекаю на автобус. Сидять поряд 2 тьотки - одна постарше, інша молодша - лузкають насіння і кидають прям тут де сидять.
Кажу.. на фіга ото мусорите, он є урна, туди кидайте. Бачу, продовжуть лузкати, але вже не кидають на підлогу, а собі в сумку складають і продовжують огризатися, типа.. це щоб не казали, що роботи нема, це щоб робота була прибиральникам і таке інше..
Дак я їм прочитала пару метрів моралі, що роботи із-за таких, як вони, хватає, і до чого подібна байдужість приводить - глянуть лише на Театральну площу.
Потім ще одна тьотка мене підтримала - на них наїхала.
Приїхав автобус Прилуки-Ополонки, і тьотки знялися і поїхали. Не місцеві. Ото так.. понаїхали, забруднили наше місто, а ви тепер прибирайте. Свинюки!
"Тримай звязок зі мною, завтра вийдемо в еТер"
Casey
Ветеран
Номер: 97
З: , Pryluky
Зареєстрований: 7 травня 2007 р.
Нагороди:
Helen, чього ото ципляцця до прохожих людей? аби ото де за углом переловили да накормили той шкарлупой
Так низзя робить як вони, но и сьоравно весь мусор в мусорку не сховаеш...
Helen
Блукаюча зірка
Номер: 6
З: Украина, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Нагороди:
Helen, чього ото ципляцця до прохожих людей? аби ото де за углом переловили да накормили той шкарлупой
того що я небайдужа, а якщо дотримуваться твого принципу, дак і жити будемо в смітнику!
мене змалечку привчали бумажку з цекурки в урну кидать, якщо вам краще жити в бруді - будь ласка..
Casey
Ветеран
Нагороди:
Цитата:того що я небайдужа, а якщо дотримуваться твого принципу, дак і жити будемо в смітнику!
де я сказав шо це мий принцип? це принцип украинського народу
дак треба від українського народу брать найкращі риси, а не рівняться на таких пофігістів (де спальня там і сральня!)
Casey
Ветеран
Нагороди:
Цитата Casey:
Цитата:того що я небайдужа, а якщо дотримуваться твого принципу, дак і жити будемо в смітнику!
де я сказав шо це мий принцип? це принцип украинського народу
дак треба від українського народу брать найкращі риси, а не рівняться на таких пофігістів (де спальня там і сральня!)
яка влада - тактй и народ
посмити в польши чи америци, незнаю детам ще! дак штраф увалять добрячий, а у нас шо? Ото таке, Лена...
CTAC
Ветеран
Номер: 463
З: Украина,
Зареєстрований: 27 квітня 2008 р.
Попереджень: 1
Нагороди: