Ви не можете бачити результати опитування поки не проголосуєте самі!
Опитування відкрите 21 липня 2008 р.
Обмежень по часу немає.
Пройшло 5967 днів.
Кількість повідомлень, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 5
Кількість днів проведених на сайті, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 5
Когда-то после дискуссий о подичненных и их начальниках, мне предложили почитать об эксперименте Милгрема. Заинтересовалась
Коротко:
В своём эксперименте Милгрэм пытался прояснить вопрос: сколько страданий готовы причинить обыкновенные люди другим, совершенно невинным людям, если подобное причинение боли входит в их рабочие обязанности? В нем была продемонстрирована неспособность испытуемых открыто противостоять «начальнику» (в данном случае исследователю, одетому в лабораторный халат), который приказывал им выполнять задание, несмотря на сильные страдания, причиняемые другому участнику эксперимента (в реальности подсадному актёру). Результаты эксперимента показали, что необходимость повиновения авторитетам укоренена в нашем сознании настолько глубоко, что испытуемые продолжали выполнять указания несмотря на моральные страдания и сильный внутренний конфликт.
не знаю что и сказать, пока даже не буду голосовать. Может быть, смотря кому и готова. Например человеку, который причинил много боли другим людям, который принес боль и страдания кому-нибудь
Helen
Блукаюча зірка
Номер: 6
З: Украина, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Попереджень: 0
Нагороди:
Скажи, досить таки цікава тема.. адже біль може бути не обовязково фізичний..
от і я думаю щодо себе...
як це не жорстоко звучить, але, мабуть, мені б не завжди вистачило сил протистояти начальству, якби навіть мої дії змусили іншу людину страждати -морально чи фізично
-----
Повідомлення редагувалося 1 разів. Останнє редагування: Helen (21 липня 2008 р., 21:21:47)
"Тримай звязок зі мною, завтра вийдемо в еТер"
vbrjkf
Форумчянин
Номер: 103
З: , Прилуки
Зареєстрований: 12 травня 2007 р.
Попереджень: 2
Нагороди:
в меру своей роботы мне приходится приченять моральное давление но не по приказу, а по необходимосте, а вот поповоду физической боли то это также решаю я и приказать это сделать мне неможет никто слава богу мы ПОКА люди а не звери
НУ ВЫ БЛИН ДАЕТЕ :)
Helen
Блукаюча зірка
Номер: 6
З: Украина, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Нагороди:
Ну добре, тоді в мене таке питання -як ви думаєте, чому ті люди в експерименті не могли протистояти ропорядженням, навіть коли бачили, що завдають іншим нестерпного болю?
"Тримай звязок зі мною, завтра вийдемо в еТер"
Lechiy
Форумчянин
Номер: 380
Зареєстрований: 26 січня 2008 р.
Читала я про цей експеримент. В нас по соціальній психології навіть семінар був по цій темі. Ніяк не зрозумію, як нормальна людина, яка дружить зі своїм розумом, може на прохання іншої людини (навіть якщо це був лікар) зробити комусь боляче.
Я - человек творческий! Хочу - творю! Хочу - вытворяю!