Я розмовляю російською мовою, але хотів(ла) б розмовляти українською
4.
Свій варіант відповіді
Ви не можете бачити результати опитування поки не проголосуєте самі!
Опитування відкрите 22 лютого 2009 р.
Обмежень по часу немає.
Пройшло 5751 днів.
Кількість повідомлень, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 5
Кількість днів проведених на сайті, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 5
З давніх-давен нашу мову гнобили і вважали мовою нижчих верств населення!
Хоча вважається, що українська мова є наймилозвучнішою серед усіх мов світу!!!!
Я вважаю, що українці повинні розмовляти рідною мовою і поважати її!!!
А яка ваша думка?
-----
Повідомлення редагувалося 1 разів. Останнє редагування: Snezhinka (22 лютого 2009 р., 01:00:14)
Снежинки не умеют плакать.Они красивы и холодны. Люди верят в них или просто наслаждаются их причудливым танцем. Снежинки всегда долгожданны. Все их любят просто так.Они стремительны и легки.
OLEX
З Новим Роком!
Номер: 1
З: UA, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Попереджень: 0
Нагороди:
Получаеться, шо в самом начале ХIX века русско-украинского двуязычия на Украине просто не було. Нiкакого дурдома з "мовами" та "вiдродженнями" тоже не було.
ок, ще раз спитаю?
НА КАКОМ ЯЗИКЄ РАЗГАВАРІВАЛІ ЕТІ РЄБЯТА?
На церковнославянском ілі на расєйском?
Какая культура у ніх била?
Расейская?
LIZARD
Начальник модераторов
Номер: 11
З: РОССИЯ, Москва
Зареєстрований: 29 листопада 2006 р.
Попереджень: 4
Нагороди:
Учитуя высокоразвиту трипольску культуру козакiв... думаю, шо на шумерском. Думаю, шо й писали вони ероглiфами, яки iзобрели ще 5000 год назад.
Трудно не согласиться з доктор философии Иваном Овечко, Романом Кухарем та з йiх ВЕЛIКIМ та ГРАНДIОЗНИМ науковым трудом под названием "Карманный путеводитель по Украине и украинцам". Очень трудно...
Цитата OLEX:
LIZARD,
Какая культура у ніх била?
Расейская?
А тут вообще цiла проблема... З истории украины становиться понятно, шо "этническая Украина" на западе включает в себя Пинск, Брест, занимает половину Польши, почти всю Словакию, немного Венгрии и, огибая Молдавию, уходит к Констанце и Варне, оканчиваясь почти у Стамбула. На восток и юго-восток Украина простирается до самой Абхазии, захватывая Краснодарский и часть Ставропольского края.
А як не вспомнить "сiрий клин"? Отой шо врiзаеться в восточний Казахстан? А отой "зелений клин", шо перевалюе через Эльбрус, та доходить аж до Тихого окейяну?
OLEX, ... ти знаеш... Я в лёгкой панике. Даже не зняю яка культура "у нiх била". Може Польска? Може турецька? Може казахська? А може иранська? Чи абхазська?
Чесно скажу - путаюсь в догадках.
А ти як думаеш?
P.S.
Странно... шото не бачу на малюнку верблюдов, яких наловили в окресностях Киева пра-пра-пра-пра... дiди геройiв ще в 2000 году до Р.Х., та трепетно передавали по паследству з рук в руки.
Ти не пiдскажиш? Де верблюди? Американськи дохтора утверждають, шо верблюди мали мiсто...
Отличительные черты настоящего свидомого:
"Доказательство недоказуемого, опровержение очевидного и доказанного".
dragon
Старожил
Номер: 873
Зареєстрований: 25 березня 2009 р.
Попереджень: 2
Нагороди:
LIZARD, ти замітив що я постійно використовую термін Україна-Русь? Це не просто так моя забаганка, це тому що для мене поняття Русь і Україна - тотожні (равнозначные).
Україна має таке ж відношення до Русі, як син до батька (діда). Щоб не було путаниці розжовую тобі ще раз, українці зараз (в сучасності, в сьогоденні), це русичі тисячу років тому.
Тому древньоруська мова наших предків в контексті сучасної української мови, являється прото(пра)українською.
РУСЬ (землі нинішньої України) минувшини, була метрополією величезної держави, найбільшої на той час в Європі імперії.
КИЇВ мав понад 50000 населення, це був величезний економічний та культурний центр найбільшої держави в Європі.
ІШНШІ землі, в тому числі й земля залєсская (територія майбутньої Московії), були колоніями на які Русь впливала як етнічно, заселяючи "дикі" землі колоністами, так і культурно, привчаючи аборигенів до своїх побутових звичаїв, мови та віри.
Несла цивілізацію на дикі землі заселені в основному угро-фінськими племенами, встановлювала свою адміністрацію, обкладувала податками і т.д.
Твоя впевненість про три братських народи, які пошли від одного давньоруського - ЦЕ МІФ!!! Був один народ Русів (праукраїнців), який створив свою імперію, який займався колонізацією неосяжних просторів східної Європи, який мав слов"янське походження за етнічною ознакою.
Всі інші народи, на північний-схід від Русі, мали неслов"янське етнічне походження, і те що нащадків цих неслов"янських народів зараз називають Росією, це лише прикра історична помилка!!!
Перш ніж продовжувати далі, я повинен вислухати твою думку...
Але прошу аргументувати.
LIZARD
Начальник модераторов
Нагороди:
Твоя впевненість про три братських народи, які пошли від одного давньоруського - ЦЕ МІФ!!!
Був один народ Русів (праукраїнців), який створив свою імперію, який займався колонізацією неосяжних просторів східної Європи, який мав слов"янське походження за етнічною ознакою.
Всі інші народи, на північний-схід від Русі, мали неслов"янське етнічне походження, і те що нащадків цих неслов"янських народів зараз називають Росією, це лише прикра історична помилка!!!
Перш ніж продовжувати далі, я повинен вислухати твою думку...
Але прошу аргументувати.
Аргументую...
Цитата:
А ота теория про "три братских народа", яки типа появились из "древнерусской народности" после распада Киевской Руси ... вона на свiт родилась набагато пiзнiше.
Тут ти мене не поняв... Я ж пишу - ТЕОРIЯ. Не зря пишу.
Думаю согласися, шо якесь время iменно ота теорiя, про "три братских народа" господствувала в радянський iсторii. Но... сьогоднi бiльша частина исследователей доказують про несостоятельность отой теорii. Того я й написав, шо даже коли розпалась Киевская Русь (государство), то народности не розпадаються вслiд за госудавствами.
Такого в iсторii ще не було. Ось дивись, например:
1)Северни областi Iталии дуже довгий час знаходились пiд нiмцями, южни областi - пiд iспанским, а у центрi Аппенинсmкого полуострова iснувала пiд управлением римских пап совершенно самостiйна Папская область. Вiками оти терiторii були вiдрiзани одна вiд одной гос. кардонами, жили кажда своей полiтичним та культурним життям, йiх населення балакало на разних наречиях. Так? Так! НО... сегоднi iтальянцi - едина нацiя, а не "три братских народа".
2)Вiками q Германiя була разколота на кучу государств, а разни йiйi частини входили до составу iспанских, датскiх, шведскiх владений. Так? Так! НО... фрiци зберегли нацiональне единство. 3)Роздiл Польши мiж Россией, Прусiей i Австрiяками не привiв до розпаду польской нацii на "три братских народа".
4) Греки Балканського полуострова, Малой Азii та другiх островов, по всьому Восточному Средиземноморю, називали себе единой нацiей, хотя роздiлялись не тiльки гос. кордонами, а даже морем.
Отаким макаром сознавали себе единой нацiей i всi три ветви русского народа - великороссы, малороссы, белорусы.
Он я про шо писав.
Не чув я твою думку, про "друзiв" поляк, та як вони творили чудеса в Малоросii.
А хотiлось би почуть... Шо думаеш?
Я вообще то можу продовжть думку далi... Дальше ж було ще цiкавiше... Там почали рушить Православiе!!!
dragon
Старожил
Нагороди:
Отже, ти визнаєш, що держава Русь це заслуга Русичів, титульної нації тогочасної слов"янської імперії. Тут у нас з тобою повний консенсус, Слава Богу!
Далі, моя позиція чітка:
Цитата:
Україна має таке ж відношення до Русі, як син до батька (діда). Щоб не було путаниці розжовую тобі ще раз, українці зараз (в сучасності, в сьогоденні), це русичі тисячу років тому.
Тут ти напевно будеш казати, що русичі переселились з плодородних рівнин України в глухі болота Московії і створили потужну Російську імперію, спадкоємицю слави Київської Руси?
Якщо я вгадав, то скажу: ця теорія про переселення, бред рябої кобили! Україна, і тільки вона має повне історичне право вважатися продовженням Русі в сучасності.
Російська Федерація, утворена з зовсім іншого етнічного казана. Це нащадки автохтонного населення "залєсся" з невеликим домішком Руського генотипу, привнесеним колонізаторами.
Також великий вплив на формування етносу, мала Азійська домінанта.
Від цього всього, заслуги предків сучасних росіян ніяк не страждають на вторинність та меншовартість, одна Золота Орда чого варта! Блеск, а не імперія!!!
То врешті-решт, роз"ясни мені... чого Рассєя як чорт ладану боїться визнать, що вона спадкоємиця ОРДИ!? Навіщо їй красти чужу історію, якщо є своя!? Не менш велична, а може в чомусь ще й більш...
Що за парадокс? Де собака порилась? Містика якась..
Цитата:
Отаким макаром сознавали себе единой нацiей i всi три ветви русского народа - великороссы, малороссы, белорусы.
Ніколи ми з нинішніми росіянами не були однією нацією, у нас різні етнічні корені.
Після монголської навали, Русь лежала в РУЇНІ!!! А її бувші колонії, визнали нового сюзерена - ХАНА, і преспокійно влилися в нове-старе життя платників ясиру, бо звикли до плати податі Києву. І ярлик на княженіє, отримували, і інтриги плели і таке інше...
Тобто цілком задовільно себе почували в статусі Московського Улуса Золотої Орди, абсолютно інша за ментальністю народність, Вовка з приходом монголів Русь в "залєссє" - ЗАКІНЧИЛАСЬ!!!
Розпочалась МОСКОВІЯ.
Київ, вже через сімдесят років скинув з себе монголське іго, дякуючи литовським князям. Так як литовці були малочисельними, то їхня впливовість в новій державі, Велике Князівство Литовське, була незначною.
Мова, віра, устої, права громади залишились майже такими, як і були за часів Руси може модернізувались під впливом часу, і все! Розумієш... на Київській землі продовжився розвиток Руського (слов"янського) етносу, набуваючи нових цивілізаційних форм.
Більше Русь з своїми колоніями на півночі вже ніщо не з"єднувало.
Вони творили свою історію, ми свою...
А про поляків, вискажусь пізніше... бо і так багато тексту.
OLEX
З Новим Роком!
Номер: 1
З: UA, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Попереджень: 0
Нагороди:
LIZARD, судячи з того як ти вже 10-й раз з‘їзжаєш з питання про мову на якій балакали козаки, можна зробить висновок, що ти таки признаєш що як мінімум з XIV століття живою народною мовою на території України була саме українська мова, тож на твої закиди про XIX століття можна не звертати уваги Теж саме стосується і української культури.
dragon
Старожил
Нагороди:
OLEX, так всі ж питання мають тісний взаємозв"язок. Щоб роз"яснити своє бачення по одному, обов"язково затронеш інше.
Такий тісносплетений клубок українських історичних реалій, цілий Гордієв вузол проблем...
LIZARD
Начальник модераторов
Нагороди:
LIZARD, судячи з того як ти вже 10-й раз з‘їзжаєш з питання про мову на якій балакали козаки, можна зробить висновок, що ти таки признаєш що як мінімум з XIV століття живою народною мовою на території України була саме українська мова, тож на твої закиди про XIX століття можна не звертати уваги Теж саме стосується і української культури.
А судячи по тому, шо ти й сам не знаеш на який мовi балакали козаки, можна також не звертати уваги на твойi провокаторськи закиди.
Я тобi дав ответ (iсходя з открытий ВЕЛIКIХ iсторикiв "незалежной" Украины) - козаки балакали на шумерском i листа писали iероглiфами, яки iзобрели ще 5000 год назад.
Я спитав у тебе - ЯКА ТВОЯ ВЕРСIЯ?
А ти ужодиш от ответа того, шо не можеш назвать бредом " великие iсторични вiдкриття выдающихся iсторикiв сучаснойi Украины".
Чи ти може розумнiше Кобелюхи, Грушевського, Овечко та Кухаря? Може у тебе есть своя версiя?
----- Добавлено 23 декабря 2009 г., 12:04:25:
dragon, Адмiн зауваження робить...
Давай перебiраться кудись ... мо в ‘ПРАВДА ПРО УКРАИНУ‘ ? Так яка там правда...
Цитата dragon:
Україна, і тільки вона має повне історичне право вважатися продовженням Русі в сучасності.
Подожди... ти про шо?
Володя... ну ладно западенцi... нацiонально свiдоми мають невисокий iнтелект ... Ти ж в курсе, шо там не висока степень образования + вродженi пороки.
Ти ж мабуть в курсе, шо Западна Украина – район дефiцiтний по йоду. А це викликае всiм вiдому базедову болезнь. Мало того, нехватка йоду во время розвитку детского органiзму приводить до конкретного тормозу в умственном развитии.
Ти мабуть знаеш, шо удельная плотность дебiлов на западенщинi конкретно бiльше, чим в центральних та восточних областях Украини.
Я к чему це кажу... як шо iнтелектуальна способность мозга нижче порога освоення поступающей iнформацii, то у людини появляется ощущение хаоса. Для такой людини становится практически невозможним орiентуватись у целостной сiтуацii навколишньой дiйсностi, вона становится непонятной, мучительной, беспокоящей. У людини появляеться у головi ХАОС, людина становиться псiхованой, частiше витомлюеться... Гололва замiсть того, шо б притягувать всяку iнформацiю, наоборот вiдталкуе. От тодi, вся действительность, яка iснуе навколо людини, робиться зовсiм непонятной за допомогой БРЕДОВИХ построений. От начина людина бредить, отой страх трошки зменьшуеться, трошки приглушаеться, ВРЕМЕННО получаеться така иллюзiя психологiчного комфорту.
Я неоднократно сталкувався з людьми, яки побували на западенщинi... Всi (ну процентов 80) кажуть, шо там народ неадекватний якийсь... Таке впечатление, наче йiх постоянно хтось по жизни приследуе, постоянно жалуються на тяжку участь неньки Украины, яку постоянно хто токо не порабощав. А самими злосними поработителями, естественно, виступають москалi. Москалi у них - саме головне для них, нацiонально озабочених, сумне яке зло... Ти понимаеш? Отаке З ДЕТСТВА виношувать у головi ПОСТОЯНО + теперiшня важка жизнь... от i получаеться, шо у западенцiв постоянний стрес. А стреси приводять до чого? Правельно - до неврозов.
В западенцiв у мозгах нiчого окромя, шо москалi - сволочи та гнобителi НЕМА.
От там дуже сложно, даже НЕВОЗМОЖНО шось комусь доказать.
Ну от як можна ... от Киевская Русь – це Украина, НО украйiнцi – не русские? Нормально? От як можна ... Сталин – гад редкий, гнобитель та геноцидщик, НО, земли, шо вiн приеднав до Украины являються iстенно украинскiми? Тот же вариант i з Хрущовим... А як таке питаеш, починаеться нервоз та бредови оправдання...
Володя.. ну ти ж не западенець? Ти ж нормальна образована людина!
Я поражаюсь... як могли западенцi, оти свiдомити, мозги поза-тот... почти всьой Украине? Як так могло получиться?
Може ми тут з тобою копаем очень глибоко, а на самом деле причина отого майдаунизма лежить десь на верху? Не пойму...
Володя.. я не скiльки не хочу тебе чимсь обiдить, БОЖЕ ЗБАВ... я просто хочу розобраться в сути происходящего на Украине.
dragon
Старожил
Нагороди:
Ну от як можна ... от Киевская Русь – це Украина, НО украйiнцi – не русские?(Пост №115) Нормально? От як можна ... Сталин – гад редкий, гнобитель та геноцидщик, НО, земли, шо вiн приеднав до Украины (Пост №89) являються iстенно украинскiми?
LIZARD, доки ти не почнеш читати мої пости, в яких я аргументовано доводжу тобі хибність подібних поглядів на історію України, ДІАЛОГУ не вийде!
Якщо бажаєш докопатись до істини, спробуй поставити під сумнів свої переконання, можливо тоді
ЗА ДЕРЕВАМИ ПОБАЧИШ ЛІС!!!
Ще одне, образи за етнічною ознакою попахують шовінізмом і не роблять тобі честі...
LIZARD
Начальник модераторов
Нагороди:
Ще одне, образи за етнічною ознакою попахують шовінізмом і не роблять тобі честі...
Володя... я ж тобi писав - Я НЕ ХОЧУ НIГОГО ОБРАЗИТЬ!!!!
Яка там етнiчна ознака? Ти про шо?
Який там шовiнiзм? Де ти бачиш шовимiзм? Менi не до шовiнiзма. Повiрь.
Пишу ще раз - ХОЧУ РОЗIБРАТЬСЯ ЧОГО НА УКРАИНЕ ТВОРИТЬСЯ НЕПОНЯТНО ШО?
Все. I нiкакого шовiнiзму.
И потом...
Цитата:
Шовинизм (франц. chauvinisme), крайняя форма национализма...
Менi до нацiоналiста - ОЧЕНЬ ДАЛЕКО. Причом до крайнього. Ти мене з кимсь путаеш.
От тягнибок - ото ШОВIНIСТ. Причом прожжённый, ядрёный такий. Отой речухи толкае - мало не покажеться. http://video.i.ua/user/2989/6729/106526/
Цитата:
Олег Тягныбок – личность в украинском политикуме более чем примечательная. Врач-уролог из Тернополя, последовательно пытающийся заявить о себе как о радикальном украинском националисте «без берегов» и прославившийся рядом экстравагантных акций, проводившихся по преимуществу в регионах Западной Украины. Наиболее нашумевшая из них имела в 2004 году, когда на митинге, посвященном небезызвестному командиру УПА Климу Савуру, Тягныбок призвал своих единомышленников уподобиться «героям-повстанцам», взявшим в руки автомат и ушедшим в леса для борьбы с «москалями, немцами, жидами» и всеми теми, кто посягал тогда на украинскую державу. За подобные «неформатные» высказывания харизматик из Тернополя был исключен из рядов «Нашей Украины» и против него было начато уголовное дело, приостановленное областной прокуратурой Ивано-Франковска вскоре после победы «оранжевой революции».
Не буду риться та шукать "пёстрые изречения" олежки. Там есть таке, шо волоси дибом стають!
Як считаеш то не шовiнiзм? То все нормально? Мо я опять не прав?