Я розмовляю російською мовою, але хотів(ла) б розмовляти українською
4.
Свій варіант відповіді
Ви не можете бачити результати опитування поки не проголосуєте самі!
Опитування відкрите 22 лютого 2009 р.
Обмежень по часу немає.
Пройшло 5751 днів.
Кількість повідомлень, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 5
Кількість днів проведених на сайті, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 5
З давніх-давен нашу мову гнобили і вважали мовою нижчих верств населення!
Хоча вважається, що українська мова є наймилозвучнішою серед усіх мов світу!!!!
Я вважаю, що українці повинні розмовляти рідною мовою і поважати її!!!
А яка ваша думка?
-----
Повідомлення редагувалося 1 разів. Останнє редагування: Snezhinka (22 лютого 2009 р., 01:00:14)
Снежинки не умеют плакать.Они красивы и холодны. Люди верят в них или просто наслаждаются их причудливым танцем. Снежинки всегда долгожданны. Все их любят просто так.Они стремительны и легки.
CTAC
Ветеран
Номер: 463
З: Украина,
Зареєстрований: 27 квітня 2008 р.
Попереджень: 1
Нагороди:
Так не до смiху... Коверкають майДАУНИ мову. Придумують шо попало.
А ще ж пiдручники для школ в таком репертуаре втулять (а може й вже). I забалакають дiточки хто зна по-якому.
Отличительные черты настоящего свидомого:
"Доказательство недоказуемого, опровержение очевидного и доказанного".
CTAC
Ветеран
Номер: 463
З: Украина,
Зареєстрований: 27 квітня 2008 р.
Попереджень: 1
Нагороди:
щоб напевно сказати, чи є українська мово наймилозвучнішою, треба хоча б раз почути всі інші... а їх по дуже неточним підрахункам 2,5 тисячі.
Цитата LIZARD:
Helen, дак це не мова. От такой "мови" Шевченко б самостiйно у петлю полiзь би.
Не дай Бог такою мовою розмовлять.
Вова, ми говоримо про українську літературну мову. а не про те, що зараз деякі намагаються нав‘язати.. коли я училася в універі, деякі сили намагалися запровадити букву "И" в іменниках типу "радостИ" замість "радостІ", юностИ і т.д., атакож замінити букву "Ф" на "Т" в словах міФ-міТ, каФедра-каТедра
Ну і де воно зараз? Так і штрикалки з пупорізками відійдуть так і не прижившись
Інша річ, коли ми цураємося своєї мови і починаємо з такими ж самими українцями як і ми розмовляти російською.... просто тому, що не можемо чітко висловлювати свої думки рідною мовою
"Тримай звязок зі мною, завтра вийдемо в еТер"
LIZARD
Начальник модераторов
Номер: 11
З: РОССИЯ, Москва
Зареєстрований: 29 листопада 2006 р.
Попереджень: 4
Нагороди:
Інша річ, коли ми цураємося своєї мови і починаємо з такими ж самими українцями як і ми розмовляти російською.... просто тому, що не можемо чітко висловлювати свої думки рідною мовою
1) я з украинцями балакаю так, як менi удобно i отим украинцям удобно. Главно понимать один-другого.
2) одне дiло жить в Украине и кожний день чути мову, писати и т.д. А друге дiло КОЛИСЬ, 30 год назад... вчить а потом перейiхать кудись жить. Отдельни слова просто забуваються. Того краще балакать як зручнiше.
А то, шо хтось знае рiдну мову ДОСКОНАЛЬНО... ну честь и хвала тому.
Я, допустим, мову понiмаю. Ну деяки слова бувае в ходе общения чи вспомниш, чи спросиш ... а шо воно значить. Редко, но бува. Так я, слава Богу, буваю дома можна сказать часто. А он як моя сестра... 15 год не була. А есть по 20 год не бувають... Масса причин есть у людей. Просто ФИЗИЧЕСКИ не можуть прийiжжать i на месте чуть мову. А заниматься десь ликбезом, шото востанавлювать в памяти... ну хто зна.
Так шо дело не в цураннi. Дело совершенно в другом. Дело просто нормальних, доброжелательних, земляческих, человеческих отношениях. А на якiй мовi хто балака - то дело персонально каждого.
Думаю, шо так...
Отличительные черты настоящего свидомого:
"Доказательство недоказуемого, опровержение очевидного и доказанного".
Helen
Блукаюча зірка
Номер: 6
З: Украина, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Попереджень: 0
Нагороди:
LIZARD, я оворю не про тих, хто виїхав і не був на Україні по 10-20 років, а про тих, хто живе тут, про нас, українців, про тих хто свідомо цурається її, або ще таке буває. Каже, а що мені та Україна дала, що ябуду розмолвяти у кр мовою? То питається в задачі - а що тобі дала Росія, що ти розмовляєш російською (LIZARD, це не про тебе, так що не вздумай приплітать сюди політику та стосунки України і Росії)
"Тримай звязок зі мною, завтра вийдемо в еТер"
LIZARD
Начальник модераторов
Номер: 11
З: РОССИЯ, Москва
Зареєстрований: 29 листопада 2006 р.
Попереджень: 4
Нагороди:
Вношу до своєї книгозбірні трупарних ідей дрібне жеботіння одіозного дрібноживця як промовистий зразок набубнявлення новітнього прутня українофобії. (див запропонований словничок).
Хоча, серед полови є і зерно. Скажімо, астма = ядуха, бешенство = сказ, диагноз = розпізнання та деякі інші котрі не варто забувати.
Дякую тобі Боже, шо хоч Ти не москаль.
OLEX
З Новим Роком!
Номер: 1
З: UA, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Попереджень: 0
Нагороди:
У вівторок 323 голосами парламент ухвалив Закон «Про судоустрій в Україні», який дозволяє вести судочинство російською мовою «за згодою сторін». Того самого дня в Раді зареєстровано законопроект про використання «мов національних меншин» у телерадіомовленні. Його автори, депутати-регіонали Колесников, Шуфрич & K пояснюють: «Мовлення мовами меншин не повинно піддаватися надмірним непропорційним вимогам щодо перекладу, дублювання, синхронного перекладу або субтитрів».
Ми ж дорослі люди, все розуміємо. Геть машкару! Відтепер увесь судоустрій в країні може послуговуватися російською без жодних обмежень, а телеканали вже не морочитимуть собі голову дрібненьким рядочком титрів унизу екрана, який мав би символізувати повагу до 67% співвітчизників – саме стільки в нас україномовних, згідно з останнім переписом населення 2001 року. Як на практиці досі виконувалися приписи законів та регуляторних актів, ми чудово знаємо: саботаж, імітація бурхливої діяльності. Мабуть, саме така політика нині називається «утисками російськомовного населення».
Подолання колоніальної інерції потребує цілеспрямованих зусиль упродовж життя не одного покоління. Але коли неефективність держави накладається на відсутність свідомої політики деколонізації, а згодом відверту зневагу до прав не якоїсь там меншини, а, власне, «конституційної більшості» населення, слід відверто визнати капітуляцію. Йдеться не про якусь випадкову активність п. п. Колесникова, Ківалова і Табачника, яким кортить якнайшвидше прибрати останні острівці спротиву та ділянки гетто, в яких досі de facto перебуває мова титульної нації. Ми чуємо блискуче скоординовану симфонію, де регіонали, як завжди, грають першу скрипку. Але зверніть увагу, як чудово звучить весь оркестр! Звідки стільки енергії? Руки звільнилися після відмови від коаліції? Чи хтось махнув паличкою?
Українці навчені читати між рядків. Влада дає чіткі сигнали: віднині вона не просуває і не захищає державну мову. Що в нас тепер на черзі? Що здаємо наступне?
http://www.ut.net.ua/
-----
Повідомлення редагувалося 1 разів. Останнє редагування: chuvak (2 липня 2009 р., 08:44:10)