Ви не можете бачити результати опитування поки не проголосуєте самі!
Опитування відкрите 22 березня 2008 р.
Обмежень по часу немає.
Пройшло 6088 днів.
Кількість повідомлень, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 2
Кількість днів проведених на сайті, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 2
Як казали древні - чим більше мов ти знаєш, тим більше ти людина.
Сьогодні в школі цікава ситуація з вивчення іноземних мов. На англійську відводиться 2-3 години на тиждень, в той час як на російську 1, або взагалі вивчення цієї мови розглядється як факультативне заняття.
Що ви думаєте, чи повинні діти вивчати російську мову, чи вона взагалі не потрібна?
"Тримай звязок зі мною, завтра вийдемо в еТер"
serennisima
♎
Номер: 330
З: Україна-ненька, рідне місто
Зареєстрований: 24 грудня 2007 р.
Попереджень: 0
Нагороди:
діти руську знають погано!!! в мене в знакомої дитина неяк неможе нормально написати текст на російській (3 клас)
Мій племінник 11 років також не вміє писати на російській, та й говорити теж))) У них Російська мова розпочалася тільки в 6 класі. Твори російських письменників/поетів включені в світову літературу і перекладені на українську (Пушкін, Лєрмонтов і т.д.).
Цитата nick:
А знать надо агл., нем., исп,- потому- что туда уходить надо.
Але не всі зразу! Все зразу дитині в голову не втімяшиш, а тільки заб*єш. А то в деяких школах і англ., і фр., і польську...
На мій погляд, з іноземних мов треба вчити російську + англійську (чи фр/ісп/іншу на вибір). Всі інші мови як факультатив по бажанню. А то крім того, що дитині голову забивають, ще й батькам мучся
Mari
Дочь. Жена. Мать.
Номер: 17
З: Россия, Санкт-Петербург
Зареєстрований: 5 грудня 2006 р.
Нагороди:
А когда я училась в Прилуках, у нас наоборот украинский язык как факультатив шел. В общем, часов на изучение украинского было отведено меньше, чем на русский. Вот поэтому я теперь украинский с трудом понимаю
Разговоры изобретены для того, чтобы мешать людям думать. (А. Кристи)
Tania
Авторитет
Номер: 71
Зареєстрований: 30 березня 2007 р.
Попереджень: 1
Нагороди:
Mari, я тоже украинский не знаю,все предметы у нас были на русском.
Мои дети изучают три языка,русский,английский и иврит.Дочке 6 лет,она уже хорошо знает все три языка ,пишет и читает....вот думаю...может еще какой-то прибавить,она сама на французкий хочет
porosytenkokoly
Старожил
Номер: 15
З: село стрильныки, за мостом на право метрив 500
Зареєстрований: 4 грудня 2006 р.
Попереджень: 6
Нагороди:
а яб оцю дибильну украинську мову вобще запритывбы! понапрыдумувалы дибильных словечек токо шоб на русску похожа небула!идиоты!
я не за росию! и не за мову! а просто я против оцёго чёкнутого расизма до русских! если вас росия ставыть на колени (як вы там выражаетесь) так цэ политики роблять! а народ русский наш брат славянский! и чи пагано було колы в 15ти республиках зналы по 2ва языка? хотябы!!!!!!!!!!!!!!!! потому шо тупым украинцям недано знать иностранных языков яким их учать у школи! я себе тоже отношу до того быдла! слава богу втик бо вовремя поняв !
ПАПИК! А ТЫ ТУТ НЕ ЗАВОДЬСЯ! БО ЩЯС НАЧНЕШ МЕНЕ ПЕРЕУБЕЖДАТЬ! ТЫ ЗНАЕШЬ МОЕ МНЕНИЕ!
мудрец
anatol
Новачок
Номер: 304
З: Узбекистан,
Зареєстрований: 11 грудня 2007 р.
Нагороди:
Я, как гражданин Украины, так и то, что, как у вас говорят, "Щ1рий Укра1нець,". т.е. украинец чистой крови в 5 поколении, хочу сказать свое мнение по этому вопросу. Я сам закончил школу №14 в 1967 году (в то время было только 2 школы с русским обучением - 5 и 14, не считая 12, туда не пускали, т.к. был закрытый военный городок). Потом обучение в самом престижном учреждении в свое время в г.Прилуки, а именно Годротехникум (обучение 80% на русском, 20% на украинском). Служба в армии - общение 95% русский язык. Затем учеба в Киеве в Пищевом институте - 99% обучение русский языык, 1% украинский. Затем работа на заводе "Белкозин" 22 года - общение - в основном рускоязычное и Прилукский жаргон. Затем судьба забросила в Среднюю Азию г.Ташкент, вот уже здесь 6 лет, общение - русское (к сожалению по узбекски не понимаю). И что Вы думаете, за все это время я забыл родной украинский язык и Р1ДНУ УКРА1НУ???? Ничего подобного, я ее любил, люблю и буду любить. А эти катаклизмы насчет языка - так это я уже слышал во время Вашей Оранжевой Революции. Когда я звонил и спрашивал, что делается и что будет - во всех была сумашедшая гордость за В1ЛЬНУ УКРА1НУ и все мне говорили - нас обуревает счастье, что у нас росправились крылья. Я всем им говорил - поживите года 2-3 и потом скажите, как стало жить. Ну и что сейчас?? Я не знаю всей правды жизни в г.Прилуки, но на мои звонки все однозначно говорят - жить стало намного хуже, все только дорожает, работы нет. Так а где же КРЫЛЬЯ??? И неважно кто что изучает, какую мову, все зависит от человека, захочет он- выучит французский, а не захочет- так сколько не учи родной украинской мове, то он ее и не будет знать. Между прочим, у меня в спальне на столике лежит КОБЗАРЬ Т.Г.Шевченко, и я его постоянно перечитываю, хотя пишу Вам и на ненавистной Вам РУССКОЙ мове! Всем Прилучанам привет с солнечного Узбекистана, до встречи летом.
nick
Новачок
Номер: 432
Зареєстрований: 17 березня 2008 р.
Нагороди:
Я мав на увазі кількість годин, які плануються для вивчення мов та якості навчального процесу.
LIZARD ти не зрозумів тому, що я написав цитату із коментарів ETOJ про подорожі у Францію - не в повному обсязі. Вони були в минулому році. Якщо бажаєш подивись в Мои работы (etoj).
HELEN - згодний з тобою, що випускники шкіл повинні володіти мовами і російською не в меншій мірі.
ETOJ
Форумчянин
Номер: 45
Зареєстрований: 18 лютого 2007 р.
Нагороди:
Хотілось би всім задати таке питання,-чому не те, що англійці, французи чи німці а навіть папуаси не хочуть говорити кацапською мовою, та тому,що вона для них е дебільною. А чому дебільною? Бо вони не знають її. Отак і з українською мовою. Оті прибалти, болгари, чехи та інші мають свою мову і пишаються нею, . Ми ж, найбільша держава европи не те, що не знаемо а навіть соромимось її. Оце і е результати нашої дружби з кацапами. Скажіть, будь ласка, чи та ж Франція, чи Англія можуть надати підданість без знання їхньої рідної мови?. Більш-менш цивілізована людина відповість-ні. Так хтож дав нам право так принижувати себе? Здаеться я вже писав, перш за все громадянин любої держави повинен вивчити свою рідну мову, потім міжнародну а вже потім хоть папуаську, хоть кацапську, це вже справа кожного, але ні в якому разі не в школах, нічого забивати дітям голови дебільною кацапською мовою. Ще хочу добавити. В цивілізованих державах людина яка не знае мови країни в якій вона проживае, не мае право не те, щоб балотуватися а навіть право голосу, бо без знання мови вона не може бути повноправним членом свого суспільства. А що робиться у нас?
-----
Повідомлення редагувалося 2 разів. Останнє редагування: ETOJ (25 березня 2008 р., 20:23:50)
nick
Новачок
Номер: 432
Зареєстрований: 17 березня 2008 р.
Нагороди: