Ви не можете бачити результати опитування поки не проголосуєте самі!
Опитування відкрите 22 березня 2008 р.
Обмежень по часу немає.
Пройшло 6088 днів.
Кількість повідомлень, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 2
Кількість днів проведених на сайті, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 2
Як казали древні - чим більше мов ти знаєш, тим більше ти людина.
Сьогодні в школі цікава ситуація з вивчення іноземних мов. На англійську відводиться 2-3 години на тиждень, в той час як на російську 1, або взагалі вивчення цієї мови розглядється як факультативне заняття.
Що ви думаєте, чи повинні діти вивчати російську мову, чи вона взагалі не потрібна?
"Тримай звязок зі мною, завтра вийдемо в еТер"
serennisima
♎
Номер: 330
З: Україна-ненька, рідне місто
Зареєстрований: 24 грудня 2007 р.
Попереджень: 0
Нагороди:
LIZARD, а ло цього вибора не було взагалі!!! зверху і переважно російську
Опять брехня.
Я вже десь писав... Давай Прилуки вiзьмем. Скоко школ? 14, ну в городку ще восмилетка (не знаю була, чи ще есть). З тих 14 школ скоко навчали на росiйський мовi? ВСЬОГО ДВI школи: 5 и 14. Остальни 12 школ на украйiнський мовi.
Так причом було ж як... хочиш йди в русску школу, хоч в украинскую Нi хто нiгоко насильно не тягнув!!! Чи були факти? Може я шось не знаю? Може кого пiд дулом автомата гнали русский язык вчить?
Нащо ото нагнетать .... ?
Отличительные черты настоящего свидомого:
"Доказательство недоказуемого, опровержение очевидного и доказанного".
serennisima
♎
Нагороди:
2 - офіціально були руські, а в інших російська мова була превалюючою, екзамени на рівні з укр.
а якщо хтось хотів більше вивчати якусь іншу мову?..
під дулом не гнали, бо навчання російської було само собою розуміючим.
а зараз рос. навчають раз в неділлю, напевно, цього дійсно достатньо, щоб її знати, вміти читати, спілкуватися та писати.
Bonya
Боненятко форуму
Номер: 442
З: Украина,
Зареєстрований: 28 березня 2008 р.
Нагороди:
Вибiр - який опять же Украине запропонують зверху.
Я вообще не понимаю, чего вы тут спорите. LIZARD, при чем тут предложат, ты бы у людей поспрашивал, хотят ли они изучать русский язык и тебе ответят "ДА"
Если детей в школах заставляют учить русскую классику (того же самого Пушкина) в переводе на украинский язык Представь себе "У лукоморья дуб зеленый" на украинском. У нас правительство средину не выбирает. Если украинская школа, то русская литература, например должна быть сугубо на украинском языке и называться "Зарубежной". А на русском мы все будем разговаривать и детей я своих буду учить русскому языку, потому что для меня лично этот язык намного красивее украинского (не того, щирого, а современного, где переводят слово, лишь бы только оно не было похоже на "Москальське"
magnum
Форумчянин
Номер: 453
Зареєстрований: 11 квітня 2008 р.
2 - офіціально були руські, а в інших російська мова була превалюючою, екзамени на рівні з укр.
а якщо хтось хотів більше вивчати якусь іншу мову?..
під дулом не гнали, бо навчання російської було само собою розуміючим.
а зараз рос. навчають раз в неділлю, напевно, цього дійсно достатньо, щоб її знати, вміти читати, спілкуватися та писати.
Не знаю як було в украинских школах, я вчився в 5-й. У нас була така мулька...
1) з городка, с восьмилетки, в 9-10 классы привозили дiтей. Там все боло чётко... автобус привозив, автобус увозив, спецом льотчики транспорт для цього дела видiляли.. Но не суть.
Так от дiти военних украйiнську мову НЕ ВЧИЛИ. Ваще на занятия не ходили. Украиньку лiтературу по желанию. И була вона 3 раза на тиждень.
2) дiти яки прийiхали з России тоже не вчили. Був у нас такий Андрюша Байбородин (батько стройiв, а потом керував на Белкозине-2), той тоже не вчив, ще пару девок не вчили.
Считаю це правельно. Военни за свою службу по 10-20 гарнизонов мiняли. Так шо? Вчить украинский, потом казахский, потом армянский, потом... и так всi 14 языков? Да бред полний.
Ти просто не так трошки кажеш. Тодi народ мав ПРАВО ВИБОРА. Як батьки знали, шо дитина пiде далi в Москву, Питер (короче в Россию) вчиться в инстiтут, так приимущественно вчились в русских школах. Хотя тодi пофiг було.
Наоборот як поступали (а у мене дуже багато друзей поступали в Москву, и в МИСИС, и в МИНХиГП... ) так шли як нац. кадри. Проще було экзамени здавать. По собi сказать можу. Писав не диктант, а изложение. Сказав, шо украинську школу заканчував.
А ще тодi було типа "модно" вчиться в русской школе. От i все.
Зараз модний став нацiоналiзм та крики: москалi - собаки, дякувати Богу шо я не москаль и т.п. От чого.
А кому воно треба лобами сталкувать народ... отут вопрос другий.
Bonya
Боненятко форуму
Номер: 442
З: Украина,
Зареєстрований: 28 березня 2008 р.
Нагороди:
LIZARD, я теж навчалась в 5-й школі, хоча пізніше, ніж ти. У мене в класі був хлопець-син військового з Литви, була дівчина-біженка з Баку. Нічого, вчили українську мову, як миленькі. І ніхто не варнякав, це зараз, як ти правильно кажеш, починають зводить народ лобами, але це вже тоді залежить особисто від людини, якщо не розере, де правда-піде проти брата.
serennisima
♎
Нагороди:
в сьогоденні, я не думаю, що діти відчувають недостачу в навчанні рос. мови, і щоб поступити в ВУЗ вона їм навряд чи знадобиться..
те, що рос. література нинче на укр.мові та є зарубіжною, мені самій дико, бо ми навчалися зовсім по-іншому... знову таки, племінник (в даному випадку як першоджерело) мені на це не скаржився.
багато в чому перегинають палку, бо питання мови не стільки з області освіти, як політики.
а кому сталкувать - воно ізвєсно.. як я вже десь писала, питання мови, а особливо визнання російської 2-ю державною, постає тільки перед виборами.
маю багато друзів на Донеччині, і на мою думку, ніхто їх не ущимляє в рос. мові.
LIZARD
Начальник модераторов
Номер: 11
З: РОССИЯ, Москва
Зареєстрований: 29 листопада 2006 р.
Попереджень: 4
Нагороди:
LIZARD, я теж навчалась в 5-й школі, хоча пізніше, ніж ти. У мене в класі був хлопець-син військового з Литви, була дівчина-біженка з Баку. Нічого, вчили українську мову, як миленькі. І ніхто не варнякав, це зараз, як ти правильно кажеш, починають зводить народ лобами, але це вже тоді залежить особисто від людини, якщо не розере, де правда-піде проти брата.
Да не особисто вiд людини, нi. Тут полiтика страни в целом така. А чого? А того, шо непонятно хто у руля та непонятно кого слуха, та виконуе вказiвки як через копирку.
Як казать здоровому, шо вiн больний, так заболiе, а як казать дебiлу з усiх сторон, шо вiн генiй, так i повiрить сам, i повiрять хто рядом.
Як казать, шо украинский, российский та белорусский народ - БРАТСКИ народи, так це одно. А як вбивать в голову шо всi навколо шакали, а спасе токо НАТО... так це зовсiм друге.
А саме страшне, шо МОЛОДЁЖ ЦЮ МУРУ ЯК ГУБКА ВПIТУЕ. Зараз це МОДНО. А розбiраться нi в чому не хочем, анализировать, мозгами двигать... зараз нi хто не хоче. Проще подивиться ТВ i послухать шо там кажуть.
От тобi й українськи школяри та російська мова.
Як казав Кузьма Прутков... ЗРИ В КОРЕНЬ.
----- Добавлено 22 сентября 2008 г., 12:10:07:
Цитата serennisima:
багато в чому перегинають палку, бо питання мови не стільки з області освіти, як політики...
Оце точно.
Да й те, що зараз после школи хоть 1% кудсь в Россию пойiде вчиться - маловероятно. Всi осядуть на Украине.
serennisima
♎
Нагороди:
я вважаю, що НАТО до вивчення рос. мови не причетне.
це наші політики, які вивчилися зі школи до партбілету російською, відчувають недостачу і потребу вивчати рідну мову (щоб зв*язати хоч 2 слова), тому і кидаються в крайності..
та час все покаже, на те є ми, батьки, щоб корегувати навчання своїх дітей!