Я розмовляю російською мовою, але хотів(ла) б розмовляти українською
4.
Свій варіант відповіді
Ви не можете бачити результати опитування поки не проголосуєте самі!
Опитування відкрите 22 лютого 2009 р.
Обмежень по часу немає.
Пройшло 5751 днів.
Кількість повідомлень, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 5
Кількість днів проведених на сайті, необхідних для прийняття участі в опитуванні: 5
З давніх-давен нашу мову гнобили і вважали мовою нижчих верств населення!
Хоча вважається, що українська мова є наймилозвучнішою серед усіх мов світу!!!!
Я вважаю, що українці повинні розмовляти рідною мовою і поважати її!!!
А яка ваша думка?
-----
Повідомлення редагувалося 1 разів. Останнє редагування: Snezhinka (22 лютого 2009 р., 01:00:14)
Снежинки не умеют плакать.Они красивы и холодны. Люди верят в них или просто наслаждаются их причудливым танцем. Снежинки всегда долгожданны. Все их любят просто так.Они стремительны и легки.
qqqqq
Зальотний
Номер: 1408
З: , прилуки
Зареєстрований: 16 березня 2010 р.
Попереджень: 0
1) А как на "украйиньски" будет фамилия Семиноженко?
А шо про це твоя книжка пише ?
Цитата:
2) А тестирование гос. служащих на знание "мовы"... это как в Латвии?
Не знаю, як у Латвії. А хіба в Росії є такі персонажі серед держслужбовців, які не знають російської?
Цитата:
Да.... был бы я Азаровым и пришёл ко мне какой-то жлоб принимать экзамен по языку...
Більше того - донецька братва ходить строєм у спецпідрозділах міліції і виконує команду "струнко!" , "шикуйсь" ... " теперь сами учёные-языковеды в панике, не могут разобраться что сейчас творится с укр. языком," - розвивається новий діалект мови - донецький.
Цитата:
Бедный Азаров... попал.
Точно !
Цитата:
Чужеземный студент с факультета компьютерных наук и технологий ДонНТУ доказал, что настоящая любовь к искусству не имеет границ: ни профессиональных, ни географических. Второкурсник-технарь Айо Осикойя, который приехал учиться в Донецк из Нигерии, шутя победил в мартовских состязаниях чтецов памяти Тараса Шевченко. Африканец обошел 53 отечественных конкурсанта из Донецкой области и получил диплом лауреата І степени.
А хіба в Росії є такі персонажі серед держслужбовців, які не знають російської?
Персонажи есть. К сожалению. Беру для примера Москву... ( неруси у руля пока ДО ЖОПЫ (т.е. хватает) и пока нерусь будет у руля, то и Москва будет большим аулом, Вавилоном).
Тут от замов Лужкова (он же Кац)... Ресины, Орджоникидзы и т.п., до начальников УВД, ОВД. НО... по-русски что-то бэкають.
Думаю, что и Азаров что-то пробэкае на "мови". Он может не знать что есть лэтовыщэ или пыхвознавэць, но в общей массе... разберётся.
Слава Богу, ПОКА ещё языки похожи.
Цитата:
Второкурсник-технарь Айо Осикойя, который приехал учиться в Донецк из Нигерии, шутя победил в мартовских состязаниях чтецов памяти Тараса Шевченко. Африканец обошел 53 отечественных конкурсанта из Донецкой области и получил диплом лауреата І степени.
Ну так... нигер просто так украинский учить не будет. Видемо имеет виды на своё ПЕРСПЕКТИВНОЕ будущее. Что-то мутить будет в Украине.
... Ну не в Нигерии же он будет сало-самогонную лавку с украинским калоритом открывать?
А может просто негр - (как вариант).
Отличительные черты настоящего свидомого:
"Доказательство недоказуемого, опровержение очевидного и доказанного".
OLEX
З Новим Роком!
Номер: 1
З: UA, Прилуки
Зареєстрований: 21 листопада 2006 р.
Нагороди:
он Пушкін тоже нічо так пописував, даже матники вивчив
Ну-у-у-у-у-у... Пушкин. Кто такой Пушкин?
Вот КОБЗАРЬ!!! - это да-а-а-а... Владел русским аж бегом. Для господ ваял аж шуба заварачивалась.... Вся проза на русском. Молодец какой. Не забывал, кто из дерьма вытащил.
И то... неблагодарный типчик. Были моменты...
Andrew
Форумчанин
Номер: 1369
З: Ukraine і не тільки.,
Зареєстрований: 31 січня 2010 р.
Нагороди:
LIZARD, навіть нігерійці розуміють, що українська - милозвучна! Люди - далекі від слов‘ян і за ментальністю, і за мовою, і - навіть - за кольором шкіри.
А до тебе - шо? Ніяк не дійде?
LIZARD
Начальник модераторов
Номер: 11
З: РОССИЯ, Москва
Зареєстрований: 29 листопада 2006 р.
Попереджень: 4
Нагороди:
Andrew, да-а-а-а... свидомый ты на всю голову, а понять не можешь -
Так негры наверно присутствовали на том конкурсе, В ПАРИЖЕ, и поэтому они в теме, что "украйинська мова САМА мылозвучна". Я пока не в теме...
Когда там твой прохвэсор из Киева проснётся и напишет о конкурсе?
-----
Повідомлення редагувалося 1 разів. Останнє редагування: LIZARD (22 березня 2010 р., 15:08:13)
chuvak
Постоялець
Номер: 736
З: Україна, село
Зареєстрований: 6 січня 2009 р.
З виступу Ліни Костенко на урочистому зібранні, присвяченому її 80-літтю:
«І я вирішила, оскільки пішов такий мат-перемат, збагатили українську мову російськими матюками. Так треба теж із розумом це робити. Росіяни між іншим мають цілу “теорію вопроса”, роблять цілі наукові дослідження “Что такое русская феня” або, наприклад, дисертація Ахметової “Русский мат”, яку зберігають десь у спецхранах. І правильно роблять, вони дбають про свою мову. У нас же все це перехопили, молодь, непідготовлена, заматюкалася. Для них це був вияв свободи. Що мали відчути оці шістдесятники, які знали, що таке свобода в умовах несвободи, коли бачили молоду українську літературу, яка наввипередки матюкалася, демонструючи свою незалежність? Написала тоді: «Не хочу грати жодної з ролей у цьому сатанинському спектаклі».
А я десь вже писав на цьому форумі, що матюкатися теж треба вміти...
Стосовно "тєорії вопроса". Я вважаю, що тут якраз українцям робити нічого! Як то кажуть - всьо уже украдєно до нас. Тобто - мат є, матюхатися треба вміти, хоча б для того, щоб розмовляти по-російськи серед росіян, це явище серед слов’ян - суто російське, вони, росіяни, його вивчають, досліджують, і у них це добре виходить, бо це - історично їхнє та монголо-татарське, нащадками яких вони є... Адже до монголо-татар на Русі не матюхалися.
А от в українську мову це прийшло саме з території сучасної Росії.
----- Добавлено 25 марта 2010 г., 14:20:47:
Спеціально для Лізарда ще одна цитата з цього ж виступу Ліни Костенко:
«У приниженні не можна жити і перемагати. Я думаю, що український народ досі не переміг, бо переживає велике історичне приниження. Всяка наволоч його принижує, а він десь загубив у собі відпорність. Йому кажуть, що він меншовартісний — він звик».
-----
Повідомлення редагувалося 1 разів. Останнє редагування: crok (25 березня 2010 р., 14:15:04)